- Berichten
- 161
Korte versie:
M'n schoonouders hebben al een tijdje een mooie gasbbq staan. Gratis opgehaald van iemand die er vanaf wilde en niet wist of die het nog deed.
Samen met m'n schoonvader heb ik hier pulled chicken (@NasQ) en gyros met zelfgemaakte tzaziki (@noskos) op gemaakt voor het voeden van de schoonfamilie.
Langere versie:
Er komt best wat kijken bij het voeden van meer dan 10 volwassenen. Het leek me leuk om hier eens een wat uitgebreider verslag over te schrijven. Allicht dat er wat mensen zijn die er wat van kunnen leren. Of misschien juist tips hebben hoe je eea beter aan kunt pakken.
Ik wilde graag iets maken wat niet te veel tijd koste. Ik kwam uit op de pulled chicken en gyros.
Bij de Makro kocht ik 2,5kg kipdijfilet (6,50 inc / kilo) en 2kg procureurlappen (10 inc / kilo). Tip: volgende keer hele procureur kopen en zelf plakken snijden. De plakken zijn duurder, maar zelf snijden is natuurlijk zo gedaan.
Ik had al tzaziki kruiden en gyros kruiden van van Beekum staan. Ik kocht in de supermarkt 1kg griekse yoghurt en 1 komkommer.
De dag van te voren de procureurlappen gekruid en in een vacuumzak in de koelkast gelegd. De tzaziki gemaakt en weer terug in de oorspronkelijke emmer.
Vandaag dus naar m'n schoonouders. Van m'n eigen bbq spullen nam ik mee:
Na een beetje spelen hadden we de temperatuur erg stabiel rond de 160 graden (schommelde max 5 graden).
Alle kip paste er in 1 keer op. De garing ging gelijkmatig genoeg door de hele bbq. Komt ook niet zo heel krap met kipdij, dus me verder niet druk om gemaakt.
Toen de kip klaar was bracht ik deze naar binnen en vroeg of iemand hem wilde pullen. Tip: doe niet alles alleen!
BBQ schoongemaakt en nu drie branders aan op low / medium en de procureurlappen erboven.
Regelmatig gekeerd. Ik heb een hekel aan zwart vlees, dus wou het goed in de gaten houden. De stand van de branders bleek precies goed te zijn: bruinde mooi zonder zwart te worden. Hier verder niet op de omgevingtemperatuur gelet.
Vlees dat bruin genoeg was op het hogere rekje gelegd.
Toen het klaar was naar binnen gebracht en gevraagd of iemand het in reepjes wilde snijden.
Wij maakten inmiddels de bbq schoon en ik ruimde al mijn spullen op en maakte deze ook schoon. Alle spullen gelijk in de auto gelegd.
Het vlees lag nu rustig in de buffetbakken te wachten op de maaltijd. Toen de patat gehaald was konden we aan tafel.
Iedereen heeft heerlijk gegeten. De pulled chicken was favoriet van de meesten. Voor mij was de gyros favoriet. Lekkerste gyros die ik ooit op heb en de tzaziki was ook geweldig!
Bedankt voor het lezen!
M'n schoonouders hebben al een tijdje een mooie gasbbq staan. Gratis opgehaald van iemand die er vanaf wilde en niet wist of die het nog deed.
Samen met m'n schoonvader heb ik hier pulled chicken (@NasQ) en gyros met zelfgemaakte tzaziki (@noskos) op gemaakt voor het voeden van de schoonfamilie.
Langere versie:
Er komt best wat kijken bij het voeden van meer dan 10 volwassenen. Het leek me leuk om hier eens een wat uitgebreider verslag over te schrijven. Allicht dat er wat mensen zijn die er wat van kunnen leren. Of misschien juist tips hebben hoe je eea beter aan kunt pakken.
Ik wilde graag iets maken wat niet te veel tijd koste. Ik kwam uit op de pulled chicken en gyros.
Bij de Makro kocht ik 2,5kg kipdijfilet (6,50 inc / kilo) en 2kg procureurlappen (10 inc / kilo). Tip: volgende keer hele procureur kopen en zelf plakken snijden. De plakken zijn duurder, maar zelf snijden is natuurlijk zo gedaan.
Ik had al tzaziki kruiden en gyros kruiden van van Beekum staan. Ik kocht in de supermarkt 1kg griekse yoghurt en 1 komkommer.
De dag van te voren de procureurlappen gekruid en in een vacuumzak in de koelkast gelegd. De tzaziki gemaakt en weer terug in de oorspronkelijke emmer.
Vandaag dus naar m'n schoonouders. Van m'n eigen bbq spullen nam ik mee:
- Thermapen one: ideaaal om even snel alle kip te controleren op temperatuur. Voedselveiligheid is belangrijk!
- BBQ handschoenen
- Latex voedsel handschoenen: handig voor het pullen.
- Maverick XR-50: roostertemperatuur checken
- Vevor buffetwarmer (elektrisch apparaat wat het water (au bain marie) op instelbare temperatuur houd): vandaag voor het eerst gebruikt. Ideaal: geen probleem als eten eerder klaar is, je kunt het warmhouden zolang je wilt. Ook ideaal: niet alleen je eerste bord is warm. Het vullen ging makkelijker dan ik verwacht had: er hoefde minder dan 1 teiltje water in. Achteraf ging het legen via het kraantje ook gemakkelijk.
Na een beetje spelen hadden we de temperatuur erg stabiel rond de 160 graden (schommelde max 5 graden).
Alle kip paste er in 1 keer op. De garing ging gelijkmatig genoeg door de hele bbq. Komt ook niet zo heel krap met kipdij, dus me verder niet druk om gemaakt.
Toen de kip klaar was bracht ik deze naar binnen en vroeg of iemand hem wilde pullen. Tip: doe niet alles alleen!
BBQ schoongemaakt en nu drie branders aan op low / medium en de procureurlappen erboven.
Regelmatig gekeerd. Ik heb een hekel aan zwart vlees, dus wou het goed in de gaten houden. De stand van de branders bleek precies goed te zijn: bruinde mooi zonder zwart te worden. Hier verder niet op de omgevingtemperatuur gelet.
Vlees dat bruin genoeg was op het hogere rekje gelegd.
Toen het klaar was naar binnen gebracht en gevraagd of iemand het in reepjes wilde snijden.
Wij maakten inmiddels de bbq schoon en ik ruimde al mijn spullen op en maakte deze ook schoon. Alle spullen gelijk in de auto gelegd.
Het vlees lag nu rustig in de buffetbakken te wachten op de maaltijd. Toen de patat gehaald was konden we aan tafel.
Iedereen heeft heerlijk gegeten. De pulled chicken was favoriet van de meesten. Voor mij was de gyros favoriet. Lekkerste gyros die ik ooit op heb en de tzaziki was ook geweldig!
Bedankt voor het lezen!
Laatst bewerkt: