Beef en Steak

Buikspek en wagyu a4

harmless85

Tondelzoeker
Berichten
18
Zondag de smoker aan voor buikspek!

Zaterdag de speklap ernaast even garen .


image-2025-06-06-13:46:35-757.jpg
 
Laatst bewerkt:
Dat stuk vlees ziet er goed uit, succes en alvast smakelijk eten.
 
Moet wel goed komen, gaan de plaatjes van het resultaat zien 🙂.
 
Wat ga je met het buikspek doen?

Burnt ends van buikspek.

Ik ga deze in blokjes snijden, rubben,

Dan met de smoketube op de smoker.

132 graden/270fahrenheit voor 3 a 4 uur.

Na 3 a4 uur in een grote schaal met boter, suiker en honing.

Wrappen met folie.

Terug op de smoker zelfde temperatuur ( 2 uur +\-)

In het receptuur hebben ze het over appel cider azijn op het laatst eroverheen, ivm het zoute en vette van het buikspek( in balans brengen)

Beetje bbq saus eroverheen nog 20 min op de smoker onafgedekt en serveren maar💪

Ik serveer dit met:

-atjar( zelf maken)
-gesneden ijsbergsla
 
In het receptuur hebben ze het over appel cider azijn op het laatst eroverheen, ivm het zoute en vette van het buikspek( in balans brengen)

Beetje bbq saus eroverheen nog 20 min op de smoker onafgedekt en serveren maar💪

Ik serveer dit met:

-atjar( zelf maken)
-gesneden ijsbergsla
Ik zou daarin wel laten meewegen wat de zuurte van je bbq saus is. Als je al een bbq saus maakt die een behoorlijk zuurtje heeft, dan zou ik niet nog extra appelciderazijn toevoegen of op z’n minst spaarzaam gebruiken. Just my 2c 🙂.
 
Ik zou daarin wel laten meewegen wat de zuurte van je bbq saus is. Als je al een bbq saus maakt die een behoorlijk zuurtje heeft, dan zou ik niet nog extra appelciderazijn toevoegen of op z’n minst spaarzaam gebruiken. Just my 2c 🙂.
100% vorige keer dat ik deze heb gemaakt, ook zonder de appelcider gedaan.

Smaak is zo persoonlijk, recepturen zijn altijd een richtlijn, maar daar wijk ik regelmatig vanaf hoor😉
 
  • Leuk
Waarderingen: A3N
100% vorige keer dat ik deze heb gemaakt, ook zonder de appelcider gedaan.

Smaak is zo persoonlijk, recepturen zijn altijd een richtlijn, maar daar wijk ik regelmatig vanaf hoor😉
Zeker, weinig zo subjectief als eten! Recepten zijn leuk voor inspiratie, daarna lekker je eigen draai aan geven is dat wat koken leuk maakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan