Beef en Steak

Even voorstellen + primo vraagje

Arne vdm

Tondelzoeker
Berichten
3
Hallo,

Ik ben Arne, ben 35 jaar oud, en woon in Belgie. Ik heb een gezin van 3.

Momenteel heb ik een barbecook arena bbq die ondertussen toch al een 20 jaar oud moet zijn. Tijdens de zomermaanden gebruiken we deze toch wel een 3a4 keer per week.
Omdat ik veelal tegen de limieten aanloop en het grote kolenverbruik beu ben wil ik een kamado aanschaffen.

mn voorkeur gaat momenteel naar een primo oval, ook al is het een flinke investering.

Ik twijfel echter tussen de large en de xlarge.
De large is gelijk aan de oppervlakte die ik gewend ben. De xl zou me wat meer ademruimte geven. Echter heb ik schrik dat de xl ook weer veel kolen zal lusten en dat de opwarmtijd te lang zal zijn voor een doordeweekse bbq.

Ik had trouwens ook een voorkeur voor de yakuniku en de monolith.
 
Van harte welkom Arne.
De meeste mensen hier hebben een Large denk ik. En je hebt het zoals je aangeeft 20 jaar lang gered met dit oppervlak, dus schijnbaar past dit goed bij je situatie.
Succes met deze beslissing 😉👍🏻
 
Arne, welkom op het Genootschap.

De grote van de barbecue is één maar wat je op de barbecue gaat maken is echter veel belangrijker.
 
Welkom!

Ik geloof dat de kolenmand van Primo juist in 2en is gedeeld, zodat je in 2 zones kunt werken. Je kunt bij een XL dan natuurlijk maar 1 kant aansteken, waardoor je maar de helft van de kolen gebruikt als je niet zoveel ruimte nodig hebt. Primo gebruikers kunnen je vast veel meer vertellen.
 
Arne, welkom op het Genootschap.

De grote van de barbecue is één maar wat je op de barbecue gaat maken is echter veel belangrijker.
Spare ribs low en slow, gewoon standaard bbq, pizza’s, de patatjes mee op de grill.

De rest moet ik ontdekken. Momenteel kan ik enkel grillen.
 
Welkom Arne!
Succes met je keuze. Je bent al een heel eind!
Er zitten hier een aantal Primo gebruikers op het forum die je op basis van hun ervaringen prima kunnen helpen!
 
Spare ribs low en slow, gewoon standaard bbq, pizza’s, de patatjes mee op de grill.

De rest moet ik ontdekken. Momenteel kan ik enkel grillen.
Kijk voor low and slow, spareribs is een kamado wel heel fijn. Zou het antwoord alleen grillen zijn zou het antwoord een kettle zijn.
 
Hoi Arne,
Welkom bij het Genootschap.
Het voorstel draadje is eigenlijk niet bedoeld om meteen een vraag te stellen, maar om je als verfent Primo oval XL gebruiker (13 jaar) toch een antwoord te geven, ga voor de XL, de Primo is sowieso erg zuinig in kolenverbruik. Het verschil in verbruik ga je tussen L en XL niet merken, maar er is niks vervelender dan een BBQ die net te klein is voor wat je wilt maken, groter is in deze dus zeker beter.
 
Welkom Arne.
 
Welkom Arne!

Ewald is in mijm ogen de Primo pro bij het genootschap als hij XL zegt zou ik dat advies ten harte nemen. Het kolen verbruik bij een Premium kamado is sowieso echt een stuk minder dan wat je nu gewend bent. Mag weer als argument worden gebruikt om een mooie maar dure aankoop voor een kamado goed te praten 😜.
 
Terug
Bovenaan Onderaan