Beef en Steak

Wat kopen voor smashburger op Bastard VX Large

Jean-Paul

Tondelzoeker
Berichten
23
Ik kan advies gebruiken over wat ik het beste kan kopen om smashburgers te maken op mijn Bastard VX Large. Is dat de Bastard Phantom Plancha Ring Large? Of iets anders?
 
Als je meer op de plancha wil gaan doen is dat een optiemaar kan je ook de speksteen / soapstone nog overwegen.

Een smashburger kan ook in een wat grotere skillet..
 
Als het maar plat is, tegen hitte kan, en in je bbq past is het snel goed

Ik heb zelf echter wel een mooie plaat, maar die gebruik ik ook op de joy stove, en op het stookvat. Ik heb ook nog een grilplaat waar ik een handvat afgeslepen heb. Die kan ook weer mooi op de WGA https://www.amazon.nl/Gietijzeren-grillplaat-handgrepen-omkeerbare-voorgebrand/dp/B009PJFTSK?th=1

IMG_20250529_193717755_HDR.jpg
 
En een smasher, ik gebruik gewoon de hamburgerspaan en een gehandschoende hand.
 
Ik heb sinds kort de Phantom Plancharing L van Bastard en dat werkt uitstekend. Leuk ook dat losse inzetstukje in het midden voor het directe gedeelte. Nadeeltje(s) het ding is werkelijk loodzwaar en hij is niet helemaal glad waardoor ff snel een doekje erover niet goed werkt, de vezels van een doekje blijven haken.

Maar mocht je willen oefenen voor een carriere bij de Mac dan durf ik deze wel aan te raden
 
Als je meer op de plancha wil gaan doen is dat een optiemaar kan je ook de speksteen / soapstone nog overwegen.

Een smashburger kan ook in een wat grotere skillet..
En welke speksteen/soapstone raadt je aan voor een VX Large? Ik kan alleen een half ronde van Kamado Joe vinden.

Bedankt voor de tip mbt de skillet, ga er naar kijken.
 
Belangrijk is dat je iets kiest dat je met plezier gaat gebruiken en dat kan een (halve) plancha, speksteen of skillet (met of zonder handvat) zijn. Oppervlakte moet plat zijn om te kunnen smashen. Daarnaast de vraag of je gietijzer of een andere materiaal wil. Kijk ook naar je opbergruimte. Een hele plancha is moeilijker op te bergen dan een halve.

Ik heb zelf bewust gekozen voor een halve plancha en een half gietijzeren rooster voor mijn BGE Large, het geeft mij voldoende ruimte om de producten op te leggen en flexibiliteit in de opstelling. Ik kan zo een directe en indirecte opstelling naast elkaar zetten. Maar dat is wat ik fijn vind, dat hoeft voor jou nog niet zo te zijn.
 
Laatst bewerkt:
@Jean-Paul : op de soapstone moet je je echt even oriënteren wat gebruik en prijs betreft. Staan wat draadjes op het forum.
Afgelopen week had de Lidl leuke aanbiedingen in gietijzer o.a. een grilplaat ( rechthoekig) misschien zit daar wat tussen waarmee je op korte termijn kan redden?
 
Terug
Bovenaan Onderaan