Beef en Steak

Garnalen Chimichurri van de BBQ

 
 
 
 

NasQ

Gemarineerd
Berichten
1.233
Begin van deze maand deze heerlijke Garnalen Chimichurri van de BBQ gemaakt en toen zag ik dat dit ook het onderwerp was van de fotowedstrijd.
Ik doe niet zo heel vaak mee, maar dacht bij mezelf, laat ik deze keer maar weer eens een poging wagen om dat felbegeerde cameraatje toch maar eens te winnen!

Wat heb je allemaal nodig?
  • 30 stuks Garnalen rauw, gepeld & darm verwijderd
  • 1 bosje Verse Peterselie
  • 1 eetlepel Oregano gedroogd
  • 1 theelepel Zout
  • 1 theelepel Peper
  • 1 theelepel Chilivlokjes
  • 1/2 stuk Rode ui
  • 2 eetlepels Rode wijnazijn
  • 1 scheutje Citroensap
  • 4 a 5 eetlepels Olijfolie
  • 2 stuks Rode pepers vers
IMG_2306 - IG Timeline.jpg


Aan de slag!

1. Begin met het maken van de Chimichurri. Als eerste hakje een flinke bos peterselie (een hand vol) klein met een mes. Stop dit vervolgens in een kommetje dat groot genoeg is om straks alles in te mengen.
2. Snipper daarna de rode ui klein en voeg deze ook toe aan de peterselie. Snij daarna 1 rode peper nog klein en stop dit ook in het kommetje. Gevolgd door de Oregano, chilivlokjes, zout en peper.
3. Voeg vervolgens nog de rode wijnazijn, olijfolie en citroensap toe en roer alles goed door.
IMG_2313 - IG Story.jpg

4. Schep daarna 4 flinke eetlepels in een aparte bak met de garnalen en vermeng dit goed met elkaar. Laat vervolgens de garnalen 30 tot 45 minuten in de marinade staan.
Let op dat je dit niet langer doet, aangezien de zuren in de marinade anders de garnalen al gaar kunnen maken en dit wil je niet.
IMG_2318 - IG Story.jpg

5. In de tussentijd dat je garnalen staan te marineren, kun je de BBQ aansteken en zorgen dat deze goed heet wordt. Ik gebruikte mijn Skillet om de garnalen in te bakken. Je kunt ook spiesjes maken van de garnalen en deze zo op het rooster leggen.
Zorg dat de skillet goed heet is en schenk 2 eetlepels olijfolie in de skillet tijdens het opstarten.
IMG_1291 - IG Timeline.jpg

6. Skillet heet? Tijd om de garnalen te bakken. Schep de garnalen erin en bak ze in 3 tot maximaal 5 minuten gaar tot ze mooi rose zijn. Let erop dat je ze niet te lang bakt, aangezien ze anders taai en droog kunnen worden.
Voeg als laatste de rest van de Chimichurri saus nog toe en laat nog 30 seconden meebakken om vervolgens alles eraf te halen.
IMG_2340 - IG Story.jpg

7. Versier het geheel nog met ringetjes rode peper en serveer in de schaal op tafel en leg er wat brood naast om de pan nog uit te schrapen met brood als de garnalen op zijn. Geloof me, dat gebeurt sneller dan je verwacht ๐Ÿ˜‰

Eet smakelijk!
 
Ziet er heerlijk uit. Ik heb ze toevallig ook afgelopen weekend gemaakt, maar helemaal vergeten wat plaatjes te schieten.
 
Ook al hou ik niet van garnalen, toch ziet dit er heerlijk uit .๐Ÿ‘๐Ÿป
Jammer dat je de laatste foto van deze reportage niet voor de foto wedstrijd hebt gebruikt ๐Ÿ˜….
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: NasQ
Lekker man! En ik heb alle ingredienten bij mij in de caravan! ๐Ÿ˜
 
  • Leuk
Waarderingen: NasQ
Lekker hoor! ๐Ÿ˜‹ hier ook maar eens maken๐Ÿ‘Œ๐Ÿป
 
  • Leuk
Waarderingen: NasQ
Lekker man.

Een soortgelijk recept komt hier regelmatig voorbij. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
 
  • Leuk
Waarderingen: NasQ
Lijkt me heerlijk Marcel, mooie plaatjes man!
 
  • Leuk
Waarderingen: NasQ
Lekker hoor! ๐Ÿ˜‹ hier ook maar eens maken๐Ÿ‘Œ๐Ÿป
Zeker doen, was smullen!

Lekker man.

Een soortgelijk recept komt hier regelmatig voorbij. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
Dat snap ik, echt mega lekker he :)

Poah, dat ziet er lekker uit Marcel! Mooi gedaan!
Dank je!

Lijkt me heerlijk Marcel, mooie plaatjes man!
Thanks Sander! Leuk om te lezen :)

Lijkt mij ook lekker ,bedankt voor het delen
Dat is het zeker! Aanrader om een keer te maken. Graag gedaan :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan