Dr. Truffel
Kooltjesharker
- Berichten
- 103
Zo dan ben je een paar dagen aan het inlezen over hoe je moet bbq-en en doen, heb ik de eerste biefstukspiesen gemaakt op de Smokey Joe en was er een Master Touch 57 in afwachting (Nogmaals dank aan iedereen voor dit goede advies). De biefstuk was al knap lastig als absoluut beginner, maar ergens is de uitdaging ook heel erg leuk. En dan.... dan lees je ineens dat je stickers kunt verdienen!
Oosters, Aziatisch en etc vind ik erg lekker, dus daar speelde ik al mee v oor een vis gerecht, totdat ik de beercan chicken dus zag. Bog niet wetende of mijn 57 op tijd klaar zou staan ben ik er toch maar voor gegaan en wou het 100% op de gok doen door zelf te bedenken hoe of wat. En geloof mij, dit was een immens succes! Maar nog net niet perfect...
Bekijk bijlage 76425
Pekelbadje (even koken en nacht wachten):
1 laurierblaadje gekneusd
10 gram peperkorrels
2 geplette tenen knoflook
1/2 rode peper gekneusd
3 kruidnagels
60 gram zout
water
Bekijk bijlage 76426
Kip een 12 uur laten staan in de koelkast en aanvullen met een 4 liter water ongeveer.
Bekijk bijlage 76427
Karnemelk badje (goed mengen/kloppen en nacht wachten), na kip spoelen en droogdeppen, kip een 6 tot 7 uur laten zwemmen:
500 ml karnemelk (later aanvullen tot de kip onder is in de pan).
1/2 tbs Gember poeder (had meer gemogen)
1/2 tbs Citroengras poeder (had meer gemogen)
50 ml Miri (niet kunnen proeven)
Bekijk bijlage 76428
Kip kruiden, na droogdeppen van karnemelk bad:
BBQ Koreaan (rondom en van binnen instrooien/smeren)
Pinda olie om het te laten plakken.
Bekijk bijlage 76429
BBQ aan met kokosbriketten en maar wat neer gegooid op de gok. Lekker op 175 graden kunnen houden en temperatuurmeter in de borst van de kip voor 75 graden intern.
Bekijk bijlage 76430
Glazuurtje voor aan het einde (verhitten en flink roeren tot smeuïg geheel):
50ml Sojasaus
30ml Ketjapsaus
50ml honing
1/4 tbs Chili vlokken
1/4 tbs BBQ koreaanse kruiden
20ml water
2 tbs sesamzaad
Bekijk bijlage 76431
Wachten tot krokant huidje en 75 graden intern, daarna insmeren en dicht op de kolen zetten andersom (uiteraard je vingers verbranden).
Bekijk bijlage 76432
Het resultaat van binnen.
Bekijk bijlage 76433
------
Ik was letterlijk 15 minuten te vroeg en had de andere kant iets knapperiger willen hebben, maar ik had geen kolen bakken en het lag niet geheel perfect daardoor. Uiteindelijk heb ik hem nog een paar minuten na gegrild om gaar te krijgen.
Het resultaat in smaak was echt geweldig met een super malse sappige kip! Citroengras en Gember was niet goed aanwezig en had dus iets sterker gemoeten (aangepast in recept). Miri heb ik totaal niet kunnen proeven, en dat is achteraf ook niet nodig door het glazuurtje welke ik pas later bedacht. Maar na de paar extra minuten op het rooster direct was het echt een heerlijke kip die alles overtreft wat ik ooit eerder heb gehad. Dit is dan ook een absoluut blijvertje en ook de manier waarop ik het heb gedaan met pekelen en etc.
Ik zou natuurlijk een druipschaal moeten gebruiken, maar heb de bbq van binnen nog niet schoongemaakt en ga hem morgen pas grondig aanpakken, vandaag kwam ik er niet meer aan toe; Omdat ik nog een thermometer heb opgehaald en een houder voor de kip.
Absoluut tevreden en volgende keer nog iets beter garen en krokanter huidje. Maar dit was qwa smaak geweldig en super mals.
Oosters, Aziatisch en etc vind ik erg lekker, dus daar speelde ik al mee v oor een vis gerecht, totdat ik de beercan chicken dus zag. Bog niet wetende of mijn 57 op tijd klaar zou staan ben ik er toch maar voor gegaan en wou het 100% op de gok doen door zelf te bedenken hoe of wat. En geloof mij, dit was een immens succes! Maar nog net niet perfect...

Bekijk bijlage 76425
Pekelbadje (even koken en nacht wachten):
1 laurierblaadje gekneusd
10 gram peperkorrels
2 geplette tenen knoflook
1/2 rode peper gekneusd
3 kruidnagels
60 gram zout
water
Bekijk bijlage 76426
Kip een 12 uur laten staan in de koelkast en aanvullen met een 4 liter water ongeveer.
Bekijk bijlage 76427
Karnemelk badje (goed mengen/kloppen en nacht wachten), na kip spoelen en droogdeppen, kip een 6 tot 7 uur laten zwemmen:
500 ml karnemelk (later aanvullen tot de kip onder is in de pan).
1/2 tbs Gember poeder (had meer gemogen)
1/2 tbs Citroengras poeder (had meer gemogen)
50 ml Miri (niet kunnen proeven)
Bekijk bijlage 76428
Kip kruiden, na droogdeppen van karnemelk bad:
BBQ Koreaan (rondom en van binnen instrooien/smeren)
Pinda olie om het te laten plakken.
Bekijk bijlage 76429
BBQ aan met kokosbriketten en maar wat neer gegooid op de gok. Lekker op 175 graden kunnen houden en temperatuurmeter in de borst van de kip voor 75 graden intern.
Bekijk bijlage 76430
Glazuurtje voor aan het einde (verhitten en flink roeren tot smeuïg geheel):
50ml Sojasaus
30ml Ketjapsaus
50ml honing
1/4 tbs Chili vlokken
1/4 tbs BBQ koreaanse kruiden
20ml water
2 tbs sesamzaad
Bekijk bijlage 76431
Wachten tot krokant huidje en 75 graden intern, daarna insmeren en dicht op de kolen zetten andersom (uiteraard je vingers verbranden).
Bekijk bijlage 76432
Het resultaat van binnen.
Bekijk bijlage 76433
------
Ik was letterlijk 15 minuten te vroeg en had de andere kant iets knapperiger willen hebben, maar ik had geen kolen bakken en het lag niet geheel perfect daardoor. Uiteindelijk heb ik hem nog een paar minuten na gegrild om gaar te krijgen.
Het resultaat in smaak was echt geweldig met een super malse sappige kip! Citroengras en Gember was niet goed aanwezig en had dus iets sterker gemoeten (aangepast in recept). Miri heb ik totaal niet kunnen proeven, en dat is achteraf ook niet nodig door het glazuurtje welke ik pas later bedacht. Maar na de paar extra minuten op het rooster direct was het echt een heerlijke kip die alles overtreft wat ik ooit eerder heb gehad. Dit is dan ook een absoluut blijvertje en ook de manier waarop ik het heb gedaan met pekelen en etc.
Ik zou natuurlijk een druipschaal moeten gebruiken, maar heb de bbq van binnen nog niet schoongemaakt en ga hem morgen pas grondig aanpakken, vandaag kwam ik er niet meer aan toe; Omdat ik nog een thermometer heb opgehaald en een houder voor de kip.
Absoluut tevreden en volgende keer nog iets beter garen en krokanter huidje. Maar dit was qwa smaak geweldig en super mals.