- Berichten
- 3.751
Deze week in de gelukkige omstandigheden dat ik wat mooie tomaten en aubergines kreeg.
Ik weet dat ik mevrouw Cherrywood hier heel blij mee maak dus snel even

naar huis geappt.
Thuis gekomen was mevrouw Cherrywood er al helemaal klaar voor want het was écht al even geleden en zo`n apje kan maar één ding betekenen : Melanzane alla Parmigiana!!
Dit was één van de eerste vegetarische gerechten die ik van dit mooie forum plukte naar het recept van @Jet. Hier te vinden !
Het komt er vaak niet van maar het is echt genieten.
Deze keer niet de echte mozzarella maar een strooi variant, liever de echte maar dit moest op.
Wel de Parmezaan erop voor wat pit.
We beginnen met het snijden van de aubergines in plakken van ca 0,5 cm dik.
Deze aan beide zijden in het zout zodat het vocht eruit getrokken wordt.
In de tussentijd alvast de uien en knoflook lekker glazig gestoofd en de verse tomaten toegevoegd.
Daarna de gepelde tomaten erbij en de boel lekker laten in koken.
De aubergines afspoelen of af vegen zodat het zout er af is en deze boven de kolen een mooie grill streep geven.
Vervolgens in de ovenschaal de schotel opbouwen:
Vervolgens alles nog ca een uur op de BBQ, indirect bij 170-180 graden.
Heerlijk als bijgerecht om brood in te dopen en eigenlijk een dag later nog lekkerder!
@Jet nogmaals dank!
Ik weet dat ik mevrouw Cherrywood hier heel blij mee maak dus snel even



Thuis gekomen was mevrouw Cherrywood er al helemaal klaar voor want het was écht al even geleden en zo`n apje kan maar één ding betekenen : Melanzane alla Parmigiana!!
Dit was één van de eerste vegetarische gerechten die ik van dit mooie forum plukte naar het recept van @Jet. Hier te vinden !
Het komt er vaak niet van maar het is echt genieten.
Deze keer niet de echte mozzarella maar een strooi variant, liever de echte maar dit moest op.
Wel de Parmezaan erop voor wat pit.

We beginnen met het snijden van de aubergines in plakken van ca 0,5 cm dik.
Deze aan beide zijden in het zout zodat het vocht eruit getrokken wordt.
In de tussentijd alvast de uien en knoflook lekker glazig gestoofd en de verse tomaten toegevoegd.
Daarna de gepelde tomaten erbij en de boel lekker laten in koken.


De aubergines afspoelen of af vegen zodat het zout er af is en deze boven de kolen een mooie grill streep geven.


Vervolgens in de ovenschaal de schotel opbouwen:

- laagje saus.
- laagje gegrilde aubergine.
- kaas.
- Basilicum
- repeat.
Vervolgens alles nog ca een uur op de BBQ, indirect bij 170-180 graden.


Heerlijk als bijgerecht om brood in te dopen en eigenlijk een dag later nog lekkerder!
@Jet nogmaals dank!
Laatst bewerkt: