Beef en Steak

Weer een nieuweling

Frits1980

Tondelzoeker
Berichten
11
Hoi ik ben Frits,

Heb nu eindelijk een soort van buitenverblijf en daardoor meer motivatie om met de bbq aan de slag te gaan. Ik heb nu een weber master touch. En ga denk ik binnenkort even een weber workshop doen want de temperatuur stabiel krijgen is me eigenlijk nog nooit gelukt.

Budget is gelimiteerd, maar ben nog wel aan het kijken naar pizza, low en slow en multilevel als dat kan in een weber. Dus dat staat op de planning. En moet me ook nog gaan verdiepen in receptuur. Dus nog een hoop te leren en doen.

Ik zie al dat ik hier een hoop kan vinden en kan leren dus daarvoor alvast mijn dank aan iedereen die de moeite neemt om te delen.
 
Welkom Frits! Veel plezier hier.
Met een Weber master touch ( 57 cm?) kan je in de basis alles!
Lees je goed in hier en cursussen / workshops zijn ook een leuke en lekkere manier om te ontdekken wat er kan en wat je wilt.
Je komt er dan vanzelf achter of en hoeveel geld je waar aan uit wilt geven.
 
Hoi Frits,
welkom bij het Genootschap
 
Welkom Frits, gaat zeker goed komen. Naar mijn idee is er geen betere bbq om het op te leren. Een workshop gaat daar zeker bij helpen.
 
Het gaat inderdaad om 57cm. Bedankt voor het warme welkom. Ik heb er (door het inlezen hier) al het volste vertrouwen in.
 
Ook bbq-en is 90% transpiratie en 10% inspiratie. Daarom drinken we er nog al eens een biertje bij.
De theorie oppakken en dan gewoon proberen 'meters maken".
 
Welkom Frits, veel plezier en inspiratie hier!
 
Hallo Frits! Welkom hier op dit mooie forum. Blij om weer een weber eigenaar te zien tussen al dat kamado geweld hier :LOL:.
Gooi eens 6-8 gloeiende briketten (uit starter) op een bedje van koude kolen met de schuiven onder en boven vol open.
Bij 80 graden de onderste lucht toevoer op de helft zetten en bij 100 graden nog maar net open. Bij 120 graden de alu-lekbak vullen met kokend water en wat je bbqen wil er op leggen. Deksel er op en 20 min aflezen waar je temp op staat....

Meters maken met je q het wordt alleen maar mooier :cool:
 
Op de W57 kan je bij a alles wat op een kamado ook kan.
Mij Webers maken meestal meer draaiuren dan de BGE.
 
@BoersmaMS bedoel je met lekbak de bak waar het as in valt onder de kogel? Vind het wel vindingrijk en ga ik zeker een keer testen. Bedankt
Welkom Frits!

Nee je lekbak ligt boven de kolen niet eronder.
De lekbak vangt het vocht op dat uit het vlees komt, als dat op je kolen komt komt er een heftige onprettige rookgeur met rook vrij.
( scheelt ook een hoop rommel in je bbq )

Lekker veel lezen, plaatjes kijken! komen genoeg webers voorbij op dit mooie forum.
 
@BoersmaMS bedoel je met lekbak de bak waar het as in valt onder de kogel? Vind het wel vindingrijk en ga ik zeker een keer testen. Bedankt
Een bedje van kolen maken op 1/3 van het kolen(onder)rooster. Naast die kolen een lekbak plaatsen op het onderrooster.
 
Welkom Frits,
 
Hoi ik ben Frits,

Heb nu eindelijk een soort van buitenverblijf en daardoor meer motivatie om met de bbq aan de slag te gaan. Ik heb nu een weber master touch. En ga denk ik binnenkort even een weber workshop doen want de temperatuur stabiel krijgen is me eigenlijk nog nooit gelukt.

Budget is gelimiteerd, maar ben nog wel aan het kijken naar pizza, low en slow en multilevel als dat kan in een weber. Dus dat staat op de planning. En moet me ook nog gaan verdiepen in receptuur. Dus nog een hoop te leren en doen.

Ik zie al dat ik hier een hoop kan vinden en kan leren dus daarvoor alvast mijn dank aan iedereen die de moeite neemt om te delen.
alle schuiven bijna dicht zetten, opstarten met "pyramide met één blokje, en geduld, dan eindigt de weberij na ongeveer 25 min op 105 graden.
van daaruit kan je verder gaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan