Beef en Steak

Low&Slow op gas??

 

RuwePit

Tondelzoeker
Berichten
19
Hoi,

Vrijdag vertrek ik naar Zuid Frankrijk. We mogen daar alleen bbq-en op gas.
Ik heb inmiddels een smokerbox ingepakt, maar vraag me af of de bereiding van low&slow gerechten op een gas-bbq gelijk zijn aan op een kamado?
Ik denk dan vooral aan de tijden....

Iemand nog meer tips voor me?
 
Het gaat om de temperatuur. Houdt je die net zo laag als in een houtskool bbq en indirect dan duurt het net zo lang.
 
Ik heb het enkele jaren met een gas bbq geprobeerd, en wat Frits ook aangeeft: alles draait om temperatuur.
Je gastoevoer en het aantal branders bepalen hoe warm het in je barbecue wordt. Je kunt een directe en indirecte zone creëren door aan 1 zijde de branders aan te zetten en aan de andere zijde ze juist uit te laten. Omdat een gasbarbecue een dome-temperatuur vaak in het midden aangeeft, gebruikte ik altijd een probe thermometer om de roostertemperatuur bij het vlees te meten.
Het werkt veel directer met gas. Als je je branders zachter zet, heeft dat direct veel invloed op de temperatuur. Dat is soms een voordeel, maar zorgt er ook voor dat het moeilijker ‘stabiel’ te houden is. Erbij weglopen wordt iets lastiger. Je blijft relatief vaak bijstellen.

Gewoon proberen, kijken hoe het gaat, en meten. Dan zijn er echt wel prima resultaten mee te behalen. Als de temperatuur hetzelfde is als bij je kamado, zal de bereidingstijd dat vaak ook zijn. En als het toch iets eerder klaar is of juist langer duurt: het is vakantie, komt goed 😉

Succes!
 
Ik vertrek morgen avond. Zelfde probleem. Houtskool verboden.... vorig jaar had iemand een klein ei meegenomen . Niemand gemerkt.😆 Als ik een buurman low en slow zie gaan op gas dan weet ik dat we dezelfde camping hebben 😊
 
Terug
Bovenaan Onderaan