Beef en Steak

Dak-kkochi saté, Bulgogi en coleslaw

 

Timmeeh

Kooltjesharker
Berichten
126
Vandaag een mooie dag om de barbecue weer te gebruiken.

Vanmorgen vroeg begonnen met een bezoekje aan de toko en de marinades gemaakt. Vlees erbij en fijn een aantal uurtjes in de koelkast. Ook de coleslaw alvast gemaakt, zodat deze lekker een aantal uur op smaak kan komen.

IMG_1776.jpeg


Vanmiddag de kip-spiesjes geregen en de WMT aangestoken.

IMG_1784.jpeg


Eerst de kipspiesjes indirect, om ze daarna nog even af te grillen.

IMG_1788.jpeg


Daarna geserveerd met de coleslaw.

IMG_1794.jpeg


Toen de Bulgogi. Wat een fantastische geur komt daar vanaf. Echt heerlijk.

IMG_1796.jpeg


Toen opgediend op een plankje met wat lente-ui en sesamzaadjes en samen heerlijk van gegeten.

IMG_1798.jpeg


Zeker voor herhaling vatbaar. Erg lekker en ook nog best eenvoudig te maken. Een blijvertje wat ons betreft.
 
Dat zijn lekkere Koreaanse gerechtjes geworden Timmeeh! Had ze graag willen proeven 🤗
 
Het smaakte ook inderdaad fantastisch. Nog nooit eerder iets Koreaans gemaakt of geproefd, maar echt heel lekker.
 
Lekker. Ga ik ook eens mee aan de slag.
 
Meestal gebruik ik voor de bulgogi een kant-en-klare marinade uit de toko. Die komen qua smaak meer in de buurt van hoe ik het heb gegeten in Korea dan de zelfgemaakte marinades. Welk recept voor de marinade heb je gebruikt?

Wat trouwens ook een aanrader is als je toch aan het experimenteren bent met Koreaans is pizza bulgogi: eerst wat gehakt marineren (een nacht ofzo), daarna rul bakken en gebruiken op een pizza. In Korea doen ze dat overigens niet, want daar kunnen ze geen pizza maken (tenzij je houdt van de combinatie blauwe bessen, Emmentaler en garnalen).
 
Meestal gebruik ik voor de bulgogi een kant-en-klare marinade uit de toko. Die komen qua smaak meer in de buurt van hoe ik het heb gegeten in Korea dan de zelfgemaakte marinades. Welk recept voor de marinade heb je gebruikt?

Wat trouwens ook een aanrader is als je toch aan het experimenteren bent met Koreaans is pizza bulgogi: eerst wat gehakt marineren (een nacht ofzo), daarna rul bakken en gebruiken op een pizza. In Korea doen ze dat overigens niet, want daar kunnen ze geen pizza maken (tenzij je houdt van de combinatie blauwe bessen, Emmentaler en garnalen).
Ik heb een marinade met sojasaus, sesamolie, bruine suiker, knoflook, sesamzaadjes, bosuitjes, gember en zwarte peper gebruikt.

Ook wel een leuk experiment om er eens een pizza mee te maken. De laatste echt Koreaanse pizza die je beschrijft lijkt me inderdaad niet echt lekker, maar die met Bulgogi klinkt goed 😁👍🏻
 
Laatst bewerkt:
Ik heb een marinade met sojasaus, sesamolie, bruine suiker, knoflook, sesamzaadjes, bosuitjes en zwarte peper gebruikt.

Geen fruit? Meestal zit er fijngeraspte Koreaanse/Chinese peer in of (in de kant-en-klare marinades) kiwi of ananas. Koreaanse peer is goed te verkrijgen bij Lidl (en ziet er uit als een appel). Ik zou ook wat (witte) ui mee laten marineren en grillen.
 
Geen fruit? Meestal zit er fijngeraspte Koreaanse/Chinese peer in of (in de kant-en-klare marinades) kiwi of ananas. Koreaanse peer is goed te verkrijgen bij Lidl (en ziet er uit als een appel). Ik zou ook wat (witte) ui mee laten marineren en grillen.
Nee, geen fruit. Mijn vrouw kan dat vanwege een voedselallergie helaas niet eten. Maar een uitje is wel een goeie voor de volgende keer. De kip had deze inderdaad wel.
 
Nee, geen fruit. Mijn vrouw kan dat vanwege een voedselallergie helaas niet eten. Maar een uitje is wel een goeie voor de volgende keer. De kip had deze inderdaad wel.

Ah, dat is spijtig. Het wordt voornamelijk gebruikt om het vlees wat zachter te maken door de fruitzuren. Als alternatief kan je ook meer gember gebruiken (want dat hoort er eigenlijk ook wel in, ik zie nu dat je dat er niet in hebt zitten).

De ui wordt meestal in grotere schijven mee op de grill gegooid.
 
Ah, dat is spijtig. Het wordt voornamelijk gebruikt om het vlees wat zachter te maken door de fruitzuren. Als alternatief kan je ook meer gember gebruiken (want dat hoort er eigenlijk ook wel in, ik zie nu dat je dat er niet in hebt zitten).

De ui wordt meestal in grotere schijven mee op de grill gegooid.
Klopt. Gember vergeten te noemen. Zat er inderdaad ook in. Die ui ga ik er de volgende keer bij proberen.
 
Ziet er heel smakelijk uit Timmeeh,
Hier op het forum staat een recept voor Koreaanse kipsate.
Dat recept is van mijn Koreaanse tante, authentieker kan het bijna niet. Ben dus benieuwd naar jouw marinade.
Koreaanse kipsate van tante Miho
 
Ziet er heel smakelijk uit Timmeeh,
Hier op het forum staat een recept voor Koreaanse kipsate.
Dat recept is van mijn Koreaanse tante, authentieker kan het bijna niet. Ben dus benieuwd naar jouw marinade.
Koreaanse kipsate van tante Miho
Klopt, die had ik gezien! Maar ik kon zo snel niet aan droge sherry komen. Vandaar dat die nog even op het lijstje blijft staan. Ik heb gebruikt:

2,5 el sojasaus
1,5 el bruine suiker
1 tl gemberpoeder
1 teentje knoflook
1 el sesamzaad
2 el sesamolie
2 bosuien
Klein beetje zwarte peper

Voor ongeveer 450 gram vlees.
 
Klopt, die had ik gezien! Maar ik kon zo snel niet aan droge sherry komen. Vandaar dat die nog even op het lijstje blijft staan. Ik heb gebruikt:

2,5 el sojasaus
1,5 el bruine suiker
1 tl gemberpoeder
1 teentje knoflook
1 el sesamzaad
2 el sesamolie
2 bosuien
Klein beetje zwarte peper

Voor ongeveer 450 gram vlees.
ingredienten verschillen niet zoveel van elkaar zie ik alleen gember is verschillend en inderdaad de droge sherry.
de sherry is een Europees ding, tante gebruikt vaak sake en als ze geen sake gebruikt gebruikt ze Mirin, maar met Mirin laat ze de suiker achterwege, Mirin is namelijk mierzoet. Wij vinden de marinade met sake wat laf, sherry is pittiger, net als de Chinese Shoaxing die erg veel op sherry lijkt.
Een goede Shoaxing is overigens lastig te krijgen in NL, vandaar droge Sherry, gewoon te koop in de supermarkt, Osborne, Sandeman, Domecq etc.
Tante zou zeggen: Je moet doen wat je lekker vindt
 
Terug
Bovenaan Onderaan