Beef en Steak

Eerste keer Beercan Chicken

 

Timmeeh

Kooltjesharker
Berichten
127
Vandaag voor het eerst Beercan Chicken gemaakt op de barbecue.

Na jaren op gas waar dit wat lastiger was, nu op de Weber toch maar eens geprobeerd. Alles volgens het recept van @noskos.

Begonnen met het aanbrengen van de rub uit het recept. En dat ruikt al fantastisch.
IMG_1729.jpeg


De barbecue aangemaakt op 160 graden. Met nieuwe Marabu houtskool, en dat werkt goed. Toen de dame op de barbecue gepositioneerd.
IMG_1734.jpeg


Na ongeveer 45 minuten zag het er zo uit:
IMG_1737.jpeg


Na ongeveer een uurtje nog even een aluminiumfolie schildje geplaatst, omdat de rug vrij hard ging. Na 5 kwartier was hij 73 graden in de borst.
IMG_1739.jpeg


Op het plankje, in stukjes gesneden en heerlijk van gegeten. Een prachtig recept, en een lekker resultaat. En bovenal erg leuk om te maken.
IMG_1742.jpeg
 
Dat zal vast gesmaakt hebben. Schuif maar door. Zelf houd ik een iets hogere temperatuur aan zodat het dametje wat krokanter wordt. Kan ook zijn dat het zo lijkt door de foto's. Alvast gefeliciteerd met je tokkie.
 
Dat zal vast gesmaakt hebben. Schuif maar door. Zelf houd ik een iets hogere temperatuur aan zodat het dametje wat krokanter wordt. Kan ook zijn dat het zo lijkt door de foto's. Alvast gefeliciteerd met je tokkie.
Aan het einde inderdaad nog wat hoger gegaan in het laatste kwartiertje. Ongeveer 190. Hij had inderdaad iets knapperiger gekund.
 
Vast een badge verdiend👍🏻.
maar om dat hij in een bak op gelijke hoogte van de kolen zit zullen de poten niet mooi bruin worden.
Beercan Chicken vind ik persoonlijk niks voor een heerlijke kip en het blik met welke vocht dan ook voegt niks toe .
De betere kip is van het spit of spatchcock.
 
Ziet er prima uit, zal vast goed gesmaakt hebben

Verstuurd vanaf mijn Pixel 8 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan