van de Lisme
Tondelzoeker
- Berichten
- 3
Als onervaren BBQ-er mijn eerste keer Picanha gemaakt.
Beetje zenuwachtig, best prijzig stukje vlees.
maar ach...gewoon doen.
Vlees was door de slager al heel mooi schoongemaakt. zag geen zilvervlies meer zitten.
Avond van te voren SPG rub eroverheen gegooid. Laat maar n nacht intrekken.
Afgelopen zaterdag BBQ aangestoken.
Dan komt voor mij het moeilijkste. Hoeveel briketten heb ik nodig?
Hebben jullie daar een vuistregel voor?
Ik wilde een temp hebben van 180 graden, dus ik schatte n briket of 16 tot 18.
BBQ rustig op temp laten komen, maar iets te laat de schuiven terug gezet. resultaat 200 graden.
Kerntermometer in het vlees.
Vlees aan de indirecte zijde leggen en wachen maar.
Na n ongeveer n uurtje was de kern 49 graden.
Vlees zag er al goed uit. 10 minuten laten rusten.
Ondertussen BBQ vol open om te kunnen searen.
Ik Begrijp van NOSKOS dat vlammen op het vlees niet altijd even gezond is.
Maar héé...dit was wel even moment om snel een foto te schieten, daarna vlees naar de safe zone om vuur te doven.
Paar minuten verder was het vlees klaar en konden we eten.
Friet en salade waren inmiddels door mijn vriendin gemaaakt.
Ik sneed de Picanha in plakjes.
Even vergeten om tegen de draad in te snijden. Rookie!
Kinders !!!! Hoeveel plakjes vlees lusten jullie?
Antwoord: "we beginnen met 1"
Na 1 hap van het vlees stonden alle kinderen weer bij me.
Dit mag je vaker maken. Mogen we nog een plakje?
Mijn missie was geslaagd.
Beetje zenuwachtig, best prijzig stukje vlees.
maar ach...gewoon doen.
Vlees was door de slager al heel mooi schoongemaakt. zag geen zilvervlies meer zitten.
Avond van te voren SPG rub eroverheen gegooid. Laat maar n nacht intrekken.
Afgelopen zaterdag BBQ aangestoken.
Dan komt voor mij het moeilijkste. Hoeveel briketten heb ik nodig?
Hebben jullie daar een vuistregel voor?
Ik wilde een temp hebben van 180 graden, dus ik schatte n briket of 16 tot 18.
BBQ rustig op temp laten komen, maar iets te laat de schuiven terug gezet. resultaat 200 graden.
Kerntermometer in het vlees.
Vlees aan de indirecte zijde leggen en wachen maar.
Na n ongeveer n uurtje was de kern 49 graden.
Vlees zag er al goed uit. 10 minuten laten rusten.
Ondertussen BBQ vol open om te kunnen searen.
Ik Begrijp van NOSKOS dat vlammen op het vlees niet altijd even gezond is.
Maar héé...dit was wel even moment om snel een foto te schieten, daarna vlees naar de safe zone om vuur te doven.
Paar minuten verder was het vlees klaar en konden we eten.
Friet en salade waren inmiddels door mijn vriendin gemaaakt.
Ik sneed de Picanha in plakjes.
Even vergeten om tegen de draad in te snijden. Rookie!
Kinders !!!! Hoeveel plakjes vlees lusten jullie?
Antwoord: "we beginnen met 1"
Na 1 hap van het vlees stonden alle kinderen weer bij me.
Dit mag je vaker maken. Mogen we nog een plakje?
Mijn missie was geslaagd.