- Berichten
- 10.085
Beste bbq collega's
Wat een triest, koud, grijs en vochtig weer is het toch.
Ideaal voor een overheerlijke stoof, en dan een lekkere rendang wel te verstaan.
Ik hanteer het recept van @Peter64 want dat is een geweldig recept.
Hier het linkje, dan hoef ik dat niet helemaal uit te leggen
Zoals het alles bestaat het echte recept niet. Ik heb rendang altijd in de stoofketel in de oven gemaakt. (lekker 6 tot 8 h op 95C) gemaakt.
Het roken van het vlees komt uit het recept van Huub Hamar de la Brethoniere. (ere wie ere toekomt)
Recept voor 1,5 kg runderriblappen. Alles een beetje naar eigen smaak aanpassen bij meer of minder vlees.
Voor het kruiden van de riblappen:
- 1,5 kg runderriblappen
- Rubje maken van gelijke delen knoflook-, gember-, djintan-, & koenjit poeder. Aangevuld met een ½ deel ketoembar...
Verder deze keer eens als experiment Sambal Goreng Telor gemaakt.
Wat lekker is dat zeg
Meteen in het receptendeel geplaatst, dus ga ik ook niet helemaal uitleggen hiero
Een heerlijk Aziatisch bijgerecht
Ingrediënten:
4 eieren
1 grote ui (of 3 kleine, of 3 sjalotten)
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 stengel citroengras
1 laurierblad
160ml water
1 theelepel laos
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel trassi
1 theelepel bruine suiker
zonnebloemolie
optie:
2 theelepels sambal
kokosmelk ipv water
een snufje zout en peper
Bereiding:
Kook de eieren totdat ze hard zijn (ca 10 minuten)
doe alle ingrediënten behalve het citroengras, water, suiker en laurier in de blender en maak er een boemboe van.
Bak deze boemboe vervolgens een paar minuutjes in een...
Nou, dat scheelt dus allemaal een hoop getyp, kunnen we meteen door naar de pic's
Or it didn't happen natuurlijk......
De riblappen op de q om een beetje rook te vangen
Ondertussen de boemboe gemaakt (kan ook een dag ervoor natuurlijk) en even aanbakken
Vlees in blokjes en in de DO. De kokosmelk had ik al bijgevoegd
Hupsakee
En na 3 uurtjes pruttelen
En dan alles op een bordje met wat rijst erbij
Wat was het weer lekker. Even scheen het zonnetje
Dank voor het kijken
Rick
Wat een triest, koud, grijs en vochtig weer is het toch.
Ideaal voor een overheerlijke stoof, en dan een lekkere rendang wel te verstaan.
Ik hanteer het recept van @Peter64 want dat is een geweldig recept.
Hier het linkje, dan hoef ik dat niet helemaal uit te leggen
Zoals het alles bestaat het echte recept niet. Ik heb rendang altijd in de stoofketel in de oven gemaakt. (lekker 6 tot 8 h op 95C) gemaakt.
Het roken van het vlees komt uit het recept van Huub Hamar de la Brethoniere. (ere wie ere toekomt)
Recept voor 1,5 kg runderriblappen. Alles een beetje naar eigen smaak aanpassen bij meer of minder vlees.
Voor het kruiden van de riblappen:
- 1,5 kg runderriblappen
- Rubje maken van gelijke delen knoflook-, gember-, djintan-, & koenjit poeder. Aangevuld met een ½ deel ketoembar...
- Peter64
- Reacties: 11
- Forum: Nederlandse Ovens
Verder deze keer eens als experiment Sambal Goreng Telor gemaakt.
Wat lekker is dat zeg
Meteen in het receptendeel geplaatst, dus ga ik ook niet helemaal uitleggen hiero
Een heerlijk Aziatisch bijgerecht
Ingrediënten:
4 eieren
1 grote ui (of 3 kleine, of 3 sjalotten)
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 stengel citroengras
1 laurierblad
160ml water
1 theelepel laos
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel trassi
1 theelepel bruine suiker
zonnebloemolie
optie:
2 theelepels sambal
kokosmelk ipv water
een snufje zout en peper
Bereiding:
Kook de eieren totdat ze hard zijn (ca 10 minuten)
doe alle ingrediënten behalve het citroengras, water, suiker en laurier in de blender en maak er een boemboe van.
Bak deze boemboe vervolgens een paar minuutjes in een...
- Ridevi71
- Reacties: 7
- Forum: Bijgerechten
Nou, dat scheelt dus allemaal een hoop getyp, kunnen we meteen door naar de pic's
Or it didn't happen natuurlijk......
De riblappen op de q om een beetje rook te vangen
Ondertussen de boemboe gemaakt (kan ook een dag ervoor natuurlijk) en even aanbakken
Vlees in blokjes en in de DO. De kokosmelk had ik al bijgevoegd
Hupsakee
En na 3 uurtjes pruttelen
En dan alles op een bordje met wat rijst erbij
Wat was het weer lekker. Even scheen het zonnetje
Dank voor het kijken
Rick