BasBQ
Beef en Steak

Shortribs..

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
448
Hoi hoi..

Weer tijd voor shortribs.. deze keer weer simmentaler.

Dit waren ze nadat de vetjes en zilverskin er af is

20240206_053641.jpg


Dit geheel voorzien van peper zout en een
knoflookje.. dit mag 24 uur in de koelkast.


De volgende dag rond een uur of 10..

20240207_094245.jpg



Zo zag onze star of the show er uit..

20240207_094536.jpg


Daar gaan we..

20240207_100716.jpg


Na een uurtje werd het tijd voor een spraytje wiskey/appel azijn

20240207_112343.jpg


Even spieken..

20240207_112556.jpg


Al vlot werd de 70 graden aan getikt..heel vlot zelfs.. kleur was top.. tijd om in te pakken.

20240207_123848.jpg


20240207_123859.jpg


En hups..in de folie

20240207_132943.jpg


Nou..de 93 graden ging wel heel snel..waar je meestal 6 uur nodig hebt.. zit ik nu op ietsje korter

Screenshot_20240207_131432.jpg



Iets vroeger eten is geen ramp..maar dit slaat alles.. het was zelf al te vroeg voor bier..
 
Ow nee toch niet..

20240207_135335.jpg


Na iets meer dan een uurtje kon ik niet meer wachten..

20240207_145417.jpg


20240207_145432.jpg


20240207_145451.jpg


20240207_145457.jpg


Nou erg tevreden hoor.. zacht vleesje..lekker zacht en sappig..mooie pull back en rook rand..wat wil je nu nog meer..

Juist ja..

20240207_141744.jpg


Wel vreemd..sinds ik die SLOroller heb zijn al mijn coocks een stuk eerder klaar😂.

Dank voor het lezen
 
Ow nee toch niet..

Bekijk bijlage 61890


Na iets meer dan een uurtje kon ik niet meer wachten..

Bekijk bijlage 61891

Bekijk bijlage 61892

Bekijk bijlage 61893

Bekijk bijlage 61894

Nou erg tevreden hoor.. zacht vleesje..lekker zacht en sappig..mooie pull back en rook rand..wat wil je nu nog meer..

Juist ja..

Bekijk bijlage 61895

Wel vreemd..sinds ik die SLOroller heb zijn al mijn coocks een stuk eerder klaar.

Dank voor het lezen
Wellicht (verbeter me als ik het fout heb) hetzelfde probleem als de diffuser plate van Weber. Een enkele stalen plaat geeft te veel hitte door waardoor er nog veel stralingswarmte vanaf komt. Ik heb nu een extra pizzasteen toegevoegd die op 3 bolletjes aluminium ligt. Nu is de temperatuur gelijkmatiger en duurt de garing ook wat langer. Gerookte kipfilet war voorheen vaan 45 minuten en bleven best bleekjes. Met de nieuwe setup was het bijna 3 uur en prachtig bruine kleur. Beide met een temperatuur van ca 105 graden.

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Ziet er goed uit. Biertjes waren vast ook lekker.

Verstuurd vanaf mijn SM-S911B met Tapatalk
 
Wat kan het leven toch zo mooi zijn.
 
Heerlijk!

Ik heb ook de indruk dat het met slowroller sneller gaat.
Geen idee waarom, het is niet zo dat het verbrand is of (extreem) meer hitte van onderen heeft gehad.
 
Wellicht (verbeter me als ik het fout heb) hetzelfde probleem als de diffuser plate van Weber. Een enkele stalen plaat geeft te veel hitte door waardoor er nog veel stralingswarmte vanaf komt. Ik heb nu een extra pizzasteen toegevoegd die op 3 bolletjes aluminium ligt. Nu is de temperatuur gelijkmatiger en duurt de garing ook wat langer. Gerookte kipfilet war voorheen vaan 45 minuten en bleven best bleekjes. Met de nieuwe setup was het bijna 3 uur en prachtig bruine kleur. Beide met een temperatuur van ca 105 graden.

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
Ja dat zou inderdaad goed kunnen..
Ik kan helaas geen extra steen plaatsen ivb de hoogte.
De kwaliteit van rook lijkt wel veel beter.. dat met de kip herken ik niet echt.

20240204_213120.jpg
 
Heerlijk hoor.
Ze zien er goed goed sappig uit.

Goede biertjes ook :)
 
Mooie 2e poging Drekzz van het maken van de shortrib van het simmentaler! Mooi dat het je deze keer wel heeft gesmaakt😋
 
Het ziet er zeer smakelijk uit, shortrib is wel 1 van mijn favorieten 🥰 heb je er verder nog iets anders bij gegeten?
 
Het ziet er zeer smakelijk uit, shortrib is wel 1 van mijn favorieten 🥰 heb je er verder nog iets anders bij gegeten?
ja zeker.. maar eerlijkheids halve.. is dit ook het vlees dat het vaakste slecht uitgepakt heeft bij mij. dus wat dat betreft blijft het altijd een gokje. al denk ik dat het met vette runderen wel een stuk makkelijker word.
nee niks bij gegeten. de planning was koolsla en een frietje, maar omdat het zo vroeg in de middag was, hebben we dat maar laten gaan.
 
Ja dat zou inderdaad goed kunnen..
Ik kan helaas geen extra steen plaatsen ivb de hoogte.
De kwaliteit van rook lijkt wel veel beter.. dat met de kip herken ik niet echt.
ik kan even proberen of de metalen heat deflector te vervangen is door een stenen.. mischien dat dit de oplossing geeft.
al verwacht ik het niet, omdat de rooster tempratuur wel normaal gebleven is. en ik daarom vermoed dat het door de airflow komt die er beter en vaker overheen rolt
 
Ik kan helaas geen extra steen plaatsen ivb de hoogte.

Bekijk bijlage 61917
Ik zie dat je een KJ classic 1 hebt. Toevallig de KJ kolenmand erbij? Zo ja, dan kan je daar je deflectors opleggen, dan de sloroller.

Ik heb zelf een KJ Classic 3 maar ik merk weinig verschil tussen deflectors en sloroller met de garingstijd. Het word een ander verhaal als ik dubbel indirect ga bereiden. Dan gaat de temperatuur sowieso al wat omhoog wat voor een snellere garing zorgt.
 
Ik zie dat je een KJ classic 1 hebt. Toevallig de KJ kolenmand erbij? Zo ja, dan kan je daar je deflectors opleggen, dan de sloroller.

Ik heb zelf een KJ Classic 3 maar ik merk weinig verschil tussen deflectors en sloroller met de garingstijd. Het word een ander verhaal als ik dubbel indirect ga bereiden. Dan gaat de temperatuur sowieso al wat omhoog wat voor een snellere garing zorgt.
goed gezien.. nee die heb ik niet, al heb ik er wel over doen twijfelen.

bij nader inzien denk ik ook niet dat het heel veel nut heeft omdat je met de meater toch rooster temprtuur meet.. en die is rond de 140 gebleven.
dus de volgende keer wat lager in tempratuur zitten en kijken hoe het dan verloopt
 
Terug
Bovenaan Onderaan