BasBQ
Beef en Steak

Gyros!

 
 
 

Robdijn

Pitmaster
Berichten
717
Zoals in een ander topic aangegeven had ik voor mijn verjaardag een rotisserie gekregen! Deze helaas moeten ruilen omdat deze niet op mijn Weber paste, inmiddels dus een passend exemplaar!
Ik had geen zin in een hele kip, en er lag geen picanha in het schap daar waar ik liep (lui, ik weet het). Dan maar de procureur uit de diepvries halen, helaas wat laat en dus geen tijd voor een marinade, ook een wat gezellig maar daardoor druk weekend.
Vanmiddag de procureur in lapjes gesneden en ruim in de (zelf gemixte) gyros kruiden gezet.
IMG_5036.jpeg

Kolen heet, rotisserie op de BBQ, spies gemaakt tussen een gehalveerde ui, en draaien maar!
IMG_5038.jpeg

Anderhalf uur later genoeg lekker knapperige stukjes dus aan tafel!
IMG_5039.jpeg

Zeer te spreken over de smaak, en leuk om zo’n speeltje te gebruiken 😎.
Maar ik ben het toch met Noskos eens, gyros is niet ideaal op een spit, gaart onregelmatig en juist die knapperige stukjes zijn voortreffelijk.
Dus op naar meer gerechten met het spit! Tips zijn altijd welkom.
Heb nog een Iberico presa liggen, wellicht leuk 🙂
 
Gyros is toch een van mijn favoriete van het spit, alleen moet je niet een te kleine hoeveelheid willen maken, hoe groter hoe makkelijker. Toch een mooi gerecht.
 
Ik heb dat dus ook met gyros aan spit, maar het is zoals Remco al zegt. Hoe meer hoe makkelijk het is. Waar ik echt fan van ben is een heerlijke picanha van spit. Daar wordt de inwendige mens echt blij van 😋
 
Jij denkt dag en nacht aan eten ? :LOL:
1706025961088.png
 
Heerlijk @Robdijn.

Binnenkort weer 10+ kg procureur halen!
Vriezer nog iets verder leeg eten en dan gaan we weer voor veel lekkers, ook ribbels en wellicht dat ik mezelf laat verleiden tot meer haha
Er gaat iig na het zien van dit heerlijke draadje en dat van @Barbeknoei 2.5kg procureur naar het spit met als einddoel heerlijke gyros 😍

Thanks voor de inspiratie
 
Terug
Bovenaan Onderaan