BasBQ
Beef en Steak

Eerste ribs op m'n nieuwe kamado

Sven

Tondelzoeker
Berichten
6
Vrijdag de Bastard VX Large binnen gekregen, in elkaar gezet en vandaag op zondag was de dag voor de spareribs. Vond het wel een mooi gerecht om die als eerste te maken op de Bastard. Ik heb twee Livar spareribs gehaald bij de slager en elke sparerib ingesmeerd met een andere rub. Één "standaard", voor zo ver je iets standaard kan noemen, en één iets meer Aziatische versie.

Voor de Aziatische versie de volgende spullen gebruikt:
Voor de "standaard" versie:

De spareribs ingesmeerd met de rub en ongeveer een uurtje laten staan in de keuken. Ondertussen de kamado maar eens aangestoken en op temperatuur laten komen tot ongeveer 120 graden. Twee stukken rookhout hickory van Weber (had ik nog liggen) erop gegooid en snel de spareribs voor 3 uur laten roken.

Na de 3 uur ingepakt in aluminium folie. Allebei met flinke stukken boter en de "standaard" wat appelsap erbij en de Aziatische naast de boter ook wat van de Saus.Guru BBQ Saus General TSO en de Nick's Hatsas. Weer op de BBQ, nu voor twee uur.

Na twee uur de spareribs weer uitgepakt en het laatste uur op de iets hetere, 150 graden, BBQ elk kwartier ingesmeerd met de BBQ saus. Om ze vervolgens heerlijk op te eten :)

20240107_094340.jpg_compressed.JPEG
20240107_095459.jpg_compressed.JPEG
20240107_104523.jpg_compressed.JPEG
20240107_112359.jpg_compressed.JPEG
20240107_142337.jpg_compressed.JPEG
20240107_142535.jpg_compressed.JPEG
20240107_142909.jpg_compressed.JPEG
20240107_175027.jpg_compressed.JPEG
20240107_175927.jpg_compressed.JPEG
 
Zien er heerlijk uit. Hadden ze nog wat bite of vielen ze van het botje? 😃
 
Waardige inwijding 🙏. Ziet er lekker uit. proefde je de verschillen?
 
Ja het verschil tussen de twee ribs was zeker wel te proeven. Waarbij de ene wel wat pittiger was dan de andere. Waren wel twee verschillende smaken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan