BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer ribben op de Bastard

Jlo

Tondelzoeker
Berichten
6
Vandaag voor de eerste keer de 3-2-1 methode toegepast op m’n nieuwe bastard. Dit was voor mij vooral een manier om te zien hoe ik de temperatuur kan afregelen in vergelijking met de webers die ik hier vroeger voor gebruikte. Daarom slechts 1 lat ribben er op gelegd. Eerst ontvliesd, daarna in de run gezet. De Bastard opgestookt en vrij vlot op 110 graden gekregen. Appelhout van een eigen boom gebruikt als rookhout. Na 3 uur ingepakt met boter en een kriekbier. Na 2 uur nog een half uur laten liggen met een laksausje er op. Het resultaat was voortreffelijk! Malse ribs met net genoeg bite. Heel tevreden met hoe de bastard mooi op temperatuur blijft en het kleine kolenverbruik. Na de low and slow nog wat opgestookt en wat worst gegrild voor de kids maar geen pics van 🤔

08F89D67-5957-4EC4-B63E-3D8903A59DA2.jpeg
 
Ziet er goed uit geeft de boter en het bier nog extra smaak af?

Ik ben ook tevreden over t lage verbruik van de Bastard.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Mooie ribs, maar komen ze van de BBQ?
Verplaatst naar de rookkamer. Zoals de titels van de forumonderdelen L&S en H&F duidelijk aangeven is een foto van het gerecht op de BBQ verplicht
 
Ziet er goed uit geeft de boter en het bier nog extra smaak af?

Ik ben ook tevreden over t lage verbruik van de Bastard.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Het kriekbier geeft een licht zoete toets af heb ik de indruk.
 
Zien er goed uit
 
  • Leuk
Waarderingen: Jlo
Ribbetjes zijn mooi van kleur
 
  • Leuk
Waarderingen: Jlo
Terug
Bovenaan Onderaan