Beef en Steak

Recente inhoud door Visca

  1. V

    Glasfiber ipv vilt - KJC I ?

    Hey! Ik heb afgelopen zaterdag shortribs gemaakt, vanaf een uur of 10 in de ochtend met in het begin een chunk eiken rookhout. Werkte perfect, nul komma nul rook door de glasfiber heen zien komen. Kan dus prima zo!
  2. V

    Glasfiber ipv vilt - KJC I ?

    Yep, is het plan ook om hem nog goed te testen, moet alleen nog ff een gerechtje erbij verzinnen want zomaar een beetje stoken zonder een bord eten als resultaat staat me niet aan :P
  3. V

    Glasfiber ipv vilt - KJC I ?

    Nou, het zit erop. Gisteren lekker in het zonnetje vervangen, nog wel een aardig klusje trouwens. Volgens mij zit het wel goed, moet nog even in de praktijk getest worden natuurlijk. Het valt me wel op dat er nu wat 'vering' zit als je de dome wat aandrukt, zie de video hieronder. Voor de...
  4. V

    Glasfiber ipv vilt - KJC I ?

    Aha, op die fiets. Ik heb gewoon die van KJ zelf besteld, bij Kamado Nederland, €53 ipv €60 euro nu.
  5. V

    Koud gerookte zalm!

    Beuken!
  6. V

    Koud gerookte zalm!

    Afgelopen weekend mijn dochter van 3 meegenomen naar de Makro. Waar het voor haar al een soort van enorme speelgoedwinkel was, was voor mij met name de food afdeling net een snoepwinkel! Meteen maar flink ingeslagen, vlees, specerijen, wijn, vanalles en nog wat, maar ook twee zalmzijdes want het...
  7. V

    Glasfiber ipv vilt - KJC I ?

    Wat @Edwin84 hierboven zegt :)
  8. V

    Glasfiber ipv vilt - KJC I ?

    Top, dan ga ik dat doen! Ik kan het in ieder geval voor de zekerheid zo doen, dat is een prima plan! Vanavond eerst nog een keer zalm koud roken! Zometeen dat glasvezel spul maar bestellen en dan woensdag of donderdag het vilt er maar eens af halen (y)
  9. V

    Glasfiber ipv vilt - KJC I ?

    Hallo! De vilt op mijn Kamado Joe Classic I begint wat slijtage te vertonen dus ik wil het gaan vervangen. Nu zit ik te denken om in plaats van vilt, te gaan voor glasfiber. Ik heb alleen ooit eens ergens gelezen dat, doordat zo'n glasfiber afdichting wat dikker is, de KJC I niet altijd...
  10. V

    Nagelhout gemaakt!

    Oh ja, die combi kan ik me we indenken qua smaken. Ik denk dat ik er de volgende keer maar meteen drie moet maken. Eén met alleen kruidnagel, één met kruidnagel en een klein beetje chilivlokken en één met kruidnagel en nootmuskaat! Hoeveel gram nootmuskaat doe jij per kilo vlees?
  11. V

    Nagelhout gemaakt!

    Ja bij het eerste aansnijden bleef er ongemerkt maar weinig op het plankje liggen ;) Onze meterkast is goed droog en heeft ook goede ventilatie (rooster onderin de deur en een schacht helemaal naar boven zorgt ervoor dat er altijd wel trek is). Ik heb geen cijfers qua vochtigheid dus het is wel...
  12. V

    Nagelhout gemaakt!

    Al een tijdje had ik in mijn hoofd het idee om een keer nagelhout te maken. Ik kreeg dit ooit te proeven bij een bedrijf waar ik vlees kwam afhalen en ik vond het heerlijk maar mijn, destijds 2-jarige, dochter vond het zo mogelijk nog lekkerder. Eind 2024 besloten er voor te gaan. Stuk...
  13. V

    Kamado schoonbranden na Brisket = pizza bakken

    Nee het is voor mij ook gewoon een leuk/praktisch excuus om pizza of flammkuchen te maken 😅 Overigens brand ik hem vooral schoon om eventuele geur en daarmee smaak van, bijvoorbeeld, restjes rookhout of vocht dat langs de lekbak gevallen is weg te nemen.
  14. V

    Soms zit het mee, soms zit het tegen.

    "De eerste keer dat ik een recept met banket probeer, houd ik mij altijd aan het recept. Dat doe ik tot op de gram." Geinig, ik doe dit met vrijwel alle recepten ook. Ook buiten banket. Als het dan niet goed is kan ik in ieder geval terecht mijn eigen idee gaan volgen. Ik denk dat je matertiaal...
  15. V

    Kamado schoonbranden na Brisket = pizza bakken

    Na de brisket vorige week heb ik de Kamado niet verder opgestookt en hij was dus mooi donker van binnen, dat moest even weer mooi wit worden. Dat doe je met hitte, veul hitte, schoonbranden dat ding. En het is zonde die hitte niet te benutten, dus er ging weer eens pizza gebakken worden. Helaas...
Terug
Bovenaan Onderaan