Beef en Steak

Recente inhoud door tensefountain1

  1. T

    Keuze aankoop kamado.

    Als je een goede wilt met een goede garantie dan idd voor 1 van de volgende merken gaan: Big Green Egg Kamado Joe Primo Black Basterd Monolith Uiteindelijk doen ze allemaal hetzelfde ook de andere merken maar dit zijn toch wel de betrouwbaardere merken die ook wel blijven bestaan. Zelf ben...
  2. T

    nieuwe vacumeermachine

    Hoe snel is de laica met het sealen?
  3. T

    nieuwe vacumeermachine

    Als dat dezelfde is als de laica is dat wel echt spotgoedkoop. Deze raakt dus niet overhit als je bijvoorbeeld 20 zakjes achterelkaar gaat doen? en hoe lang duurt een cycle ongeveer? las namelijk bij de Laica dat de seal zelf wel 10 sec kan duren wat ik toch vrij lang vindt.
  4. T

    nieuwe vacumeermachine

    Ja sealen wel, echt vacuumtrekken niet. Maar je kunt als je beetje handigheid erin krijgt ook aardig wat lucht eruit krijgen, zeker voldoende voor chipszakken, koekzakken etc.
  5. T

    nieuwe vacumeermachine

    Mijn Foodsaver FSV005 gekocht in augustus 2019 is helaas gesneuveld. De seal functie werkt plots niet meer. Ondanks dat ik de machine vrij regelmatig gebruik vindt ik 5 jaar levensduur toch vrij kort. Ik gebruik de machine om vlees van de slager te verpakken, ik koop paar keer per jaar ca 10kg...
  6. T

    Vacumeer machine lijkt gelijk maar andere prijs

    Benieuwd naar je ervaring ik ben zelf ook opzoek naar een nieuwe vacuümeermachine mijn foodsaver FSV005 heeft de sealfunctie het begeven. Ik twijfel nu tussen de Laica PZ200 en de Wartmann WM-1506 met waterslot. met deze machines zou je sneller achterelkaar door kunnen vacuümeren.
  7. T

    KJ II topvent probleempje??

    Tot nog toe goed. Overal waar geen verf zit kan ook niks afbladeren. Bovendien is ie daar nu ook overal toch zwart van de rook [emoji1787]. Verstuurd vanaf mijn RMX2202 met Tapatalk
  8. T

    Worst - Rookworst

    Ja die lijken me ook heerlijk! heb je deze met kip gemaakt of ook met varken?
  9. T

    Worst - Rookworst

    Hey Bert bedankt voor je tips! Geeft het enkel warm roken ook voldoende rooksmaak? Ik had begrepen dat met koud roken de rook dieper naar binnendringt? Of lukt dat bij de door jou aangegeven 45 - 40 graden net zo goed? Terugkoelen had ik nu idd ook gedaan. De darm die ik had gekregen was al...
  10. T

    Worst - Rookworst

    Hierbij nog het beloofde topic. 4 januari in de vakantie was het dan eindelijk zover. De eerste keer zelf worstdraaien. Met sinterklaas het boek de worstbijbel gekregen echt een aanrader hele duidelijke uitleg en plaatjes. Voor de eerste keer wordt geadviseerd om eerst verse worst te...
  11. T

    Tips voor zelf worst maken? Welk vlees/bindmiddel etc?

    Ziet er ook goed uit! Voor nu kinnebak gebruikt omdat dat in het boek aangeraden wordt. Kinnebak geeft de minste kans op versmering. Na kinnebak raden ze speklappen aan als second best. Ik haal mijn vlees bij een slachthuis bij mij in de buurt en ik heb daar ook nog nagevraagd wat zij zelf...
  12. T

    Tips voor zelf worst maken? Welk vlees/bindmiddel etc?

    Zijn knoop gebruik ik altijd voor opbinden van mijn vlees. Staat op youtube een mooie instructievideo. Wat doen ze eigenlijk als er een ontsteking zit? Snijden ze dat dan uit en is de rest dan nog bruikbaar of gaat dan een heel stuk verloren? Verstuurd vanaf mijn RMX2202 met Tapatalk
  13. T

    Tips voor zelf worst maken? Welk vlees/bindmiddel etc?

    Exact zo heb ik het gedaan. Moet zeggen het boek is wel echt een aanrader alles is zo enorm duidelijk uitgelegd en ook waarom je iets moet doen. Een verrijking ten opzichte van de gewone bbq boeken [emoji1305] Ook fijn dat je in een recept niet gebonden bent aan een speciaal vulmiddel maar er...
  14. T

    KJ II topvent probleempje??

    Mijn nieuwe topvemt is zojuist ook binnen. Dit is mijn 2de vervangende. Nu dus de nieuwe versie zonder verf aan de binnenzijde. Ben benieuwd of deze het beter volhoudt. Verstuurd vanaf mijn RMX2202 met Tapatalk
  15. T

    Tips voor zelf worst maken? Welk vlees/bindmiddel etc?

    Vandaag mijn eerste worsten gedraaid zoals beschreven in het boek worstenmaker. 500gr kinnebakspek en 500gram nek. Het ging echt super, geen versmering, mooie gevulde worst zonder lucht. Ik heb een verse worst gedraaid en eentje wordt rookworst ik zal morgen nog een draadje openen met het...
Terug
Bovenaan Onderaan