BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door smoker

  1. S

    Zelfgemaakt keukenmes

    Oud topic maar wat mooi gemaakt zeg:love: Staat ook nog hoog op mijn verlanglijst om zelf een mes te maken. Na de corona perikelen ga ik ook zsm een workshop volgen.
  2. S

    Eerste echte bbq, Reverse flow offset smoker. Work in progress

    Vandaag is het rvs strekmetaal binnen gekomen. Dus meteen de gaarkamer in orde gemaakt. Nog een tweede rvs reverse flow plaat op maat gemaakt en de rooster steunen op hun plek gehecht. En toen de roosters op maat gemaakt. Deze liggen los in de bbq in 2 delen zodat ze er makkelijk uit kunnen...
  3. S

    Eerste echte bbq, Reverse flow offset smoker. Work in progress

    Nog een tip voor iedereen die een zware bbq gaat bouwen. Maak eerst het onderstel. Zodat je niet je hele bbq op hoeft te vijzelen om er poten onder te maken 😅 En houd rekening met het trekken van het laswerk daar kwam ik te laat achter toen de firebox aan de gaarkamer werd gemaakt zoals je...
  4. S

    RVS Offset smoker in de maak

    Mooi project met dat rvs (y) Ook verstandig dat je het onderstel als eerst gemaakt hebt. Daar ging ik mee de fout in. Het resultaat was dat ik de hele bbq moest opvijzelen om de poten eronder te lassen 😅. Ben je er al uit of je er een offset smoker van gaat maken of niet? Op het forum (diy...
  5. S

    Eerste echte bbq, Reverse flow offset smoker. Work in progress

    Daar twijfel ik nog over. Heb hem voor nu even met arachide olie ingesmeerd. Maar denk dat een mooie mat zwarte verflaag wel mooi af werkt. Heb jij nog suggesties over de bescherming?
  6. S

    Wie is smoker

    Is aangepast. Bedankt Frits
  7. S

    Eerste echte bbq, Reverse flow offset smoker. Work in progress

    Na een halfjaar zoeken naar het juiste materiaal eindelijk een reststuk leiding gevonden op werk van 500mm doorsnede en 800mm lengte en 10mm dikte. Met een bijpassende firebox van 400mm doorsnede. De eigenaar wilde er wel wat voor terug hebben.... een blikje cola om precies te zijn 😂 Nog wat...
  8. S

    Wie is smoker

    Hallo man, 30, eilandbewoner in zuid-zuid holland. Al 15 jaar enthousiast aan het bbq'en. Dat dacht ik tenminste tot ik er een jaar geleden er achter kwam dat grillen iets anders is dan bbq of roken. Eventjes getwijfeld tussen een kamado of een offset smoker maar heb toch mijn zinnen gezet op...
Terug
Bovenaan Onderaan