Beef en Steak

Recente inhoud door rvdm

  1. R

    Kamado spareribs

    En de laatste :) Ze zijn blijven liggen tot ik ze goed vond, en dat kwam net iets onder de 90 graden uit. Het resultaat zag er zo uit: .. en ze waren absoluut goddelijk om te eten. De volgende keer wil ik ze nog iets malser, dus laat ik ze net even wat langer ingepakt liggen. De mais was...
  2. R

    Kamado spareribs

    Ik was al aan 't prikken gelukkig ;) vond ze nog wat te hard, dus ik heb ze iets langer laten liggen voordat ik ging insmeren met saus - om te voorkomen dat ik verbrande suiker op m'n ribs krijg zo. Ze liggen er nu zo bij voor het laatste stukje: De kerntemperatuurmeter blijft nog even - ik...
  3. R

    Kamado spareribs

    Nogal de neiging om alles te meten wat ik tegenkom, denk ik :)
  4. R

    Kamado spareribs

    Toch nog even een foto gemaakt van net voor hij uitgepakt mocht worden: Een goedziend oog ziet het relatief schone afsluitrandje, dat werd door wat geknoei met sappen snel anders :) Na het uitpakken liggen de ribs er zo bij: Wat niet op de foto staat is de kernthermometer (geeft nu rond de...
  5. R

    Kamado spareribs

    Na 3 uur de ribs van de kamado gehaald en ingepakt. Van het inpakken heb ik geen foto's, maar wel van hoe hij er bij lag: Ik krijg vooral trek van de geur die er vanaf komt :) De ribs zijn ingepakt met bruike suiker, boter en siroop, over 3 kwartier gaan ze volgens recept uit het dubbele...
  6. R

    Kamado spareribs

    Ik heb goede hoop ;)
  7. R

    Kamado spareribs

    Na de pulled pork van een paar weken geleden, ga ik vandaag aan de slag met spareribs, volgens het 3-2-1 recept van noskos . De Kamado is inmiddels op temperatuur rond de 107-108 graden, de platen en roosters liggen er in, en e.e.a. heeft de tijd gehad om te stabiliseren. De ribs zijn spare...
  8. R

    Eerste keer Pulled Pork (op de kamado)

    Dankjewel! Ik ga de methode inderdaad de volgende keer helemaal volgen. Wat die rookring betreft: goed punt eigenlijk wel, ik weet ook niet goed waar dat vandaan komt. Zal er wel ingesleten zijn :) De smaak was prima, en ik denk dat dat met injecteren en inpakken nog beter gaat zijn. Dank voor...
  9. R

    Eerste keer Pulled Pork (op de kamado)

    Ah! Dat verklaart ook wat. Ga ik de volgende keer doen :) Dankjewel!
  10. R

    Eerste keer Pulled Pork (op de kamado)

    Het belangrijkste was ik vergeten te zeggen. Het was heerlijk!!
  11. R

    Eerste keer Pulled Pork (op de kamado)

    En dan de laatste! De PP is uiteindelijk doorgegaard tot rond de 92-93 graden. Daarna voelde het zacht genoeg om uit elkaar te trekken. Heb het vlees nog zo'n 20 minuten laten rusten, en daarna ge-pulled. Boterzacht! Een stuk aan de 'dunne' kant was wat harder en droger, ik denk dat ik de...
  12. R

    Eerste keer Pulled Pork (op de kamado)

    Nog een kleine update op 88 graden. Het vlees ligt nu zo'n 7 uur op de bbq - de temperatuur stijgt heel langzaam door. Ik heb de inpakfase overgeslagen - merk wel dat het nog wat zachter mag worden, dus ik laat 't rustig liggen en check elk kwartier hoe 't voelt met 'n prikkertje. De 88-graden...
  13. R

    Eerste keer Pulled Pork (op de kamado)

    De boel ingesmeerd op 74 graden. Duurde even om daar te komen, maar dat was wel verwacht. Hij ligt inmiddels alweer een tijd gelakt onder de kap. Wel even wat temperatuur-gestoei door de extra zuurstof als de kap open gaat - de boel steeg snel door naar 140+ graden. De boel goed dicht gezet, en...
  14. R

    Eerste keer Pulled Pork (op de kamado)

    Nog een kleine update tussendoor. De temperatuur is inmiddels stabiel - ik moet ontzettend de neiging onderdrukken om 'veranderende temperatuur' te stoppen door de instellingen aan te passen. Het lijkt er op dat je het beste kan 'denken in standjes', en als de standjes van de topvent en schuif...
  15. R

    Eerste keer Pulled Pork (op de kamado)

    Dankjewel @noskos ! Ik heb je advies maar meteen ter harte genomen. Had nog wat (eigenlijk wat te kleine) bakjes staan.
Terug
Bovenaan Onderaan