Beef en Steak

Recente inhoud door Ries25

  1. R

    Afzuiging boven BBQ

    Dank voor je inbreng. Ik heb inmiddels hetzelfde gedaan. Een spirobuis met verloop van 160 naar 250 ( soort van lampenkap ) deze wel direct boven de kamado hangen, op een schakelaar aangesloten zodat bij erge rook het meeste wordt afgezogen. Het is niet zo dat het vlees van het rooster gezogen...
  2. R

    Beercan chicken

    Sinds een paar maanden in het bezit van de Bastard en toch wel wat leuke gerechte al gemaakt. De beercancicken stond ook nog op mijn lijstje. Ik was laatste bij de Action en daar zag ik enkele rubs staan, ik had er 1 voor kip meegenomen en deze vandaag maar eens op deze kip gesmeerd. Het was...
  3. R

    Eerste keer zalm

    Ik had het in eerste instantie inderdaad indirect, maar al snel een halve deflector eruit gehaald, dit gaf wel het gewenste effect met het rookplankje.
  4. R

    Eerste keer zalm

    Ok, bedankt. Dus als het niks toevoegt mooi eraf laten dus :)
  5. R

    Eerste keer zalm

    Voor de eerste keer een mooie grote zalm op de Bastard. Ik had een flink vers stuk, waarvan ik ongeveer 1/3 in de vriezer gelegd heb en er nog een stuk van zo'n 700 gram overbleef ( voor 3 personen ) Niet te gek met kruiden gedaan, beetje zout en dille, wat citroensap. Wel een rookplankje...
  6. R

    Fotowedstrijd mei 2025 - Vis, schaal of schelpdieren

    Eerste keer zalm; klik
  7. R

    Even voorstellen

    Nice! Ook een Bastard (y) Ik heb er zelf lang over getwijfeld, maar zou m niet meer kunnen missen, veel plezier met je Bastard en alles wat je hier leest en leert. Heb zelf al veel inspiratie opgedaan hier.
  8. R

    Eerste keer pulled pork

    Dat ziet er goed uit, dit staat ook nog op mijn verlanglijst om te maken
  9. R

    Spareribs 1e keer

    Dank, bij ons in het dorp zit een restaurant die bekend staat om zijn heerlijke spareribs....ik vond deze zeker niet slechter... Het kost wat tijd maar voortaan maak ik ze zelf ;) en financieel is zelf maken ook een stuk aantrekkelijker
  10. R

    Spareribs 1e keer

    Ik had een rub van; Southern Dutch BBQ A Pinch Of Heat BBQ Rub en de saus was van; Heath Riles BBQ Sweet BBQ Sauce, met als resultaat dat de ribs een beetje zoet / pittig waren...
  11. R

    Spareribs 1e keer

    Dank, ja dit wordt zeker nog vaker gemaakt, de rest van het gezin was er ook over zeer te spreken, er bleef ook niets over ( behalve kale botjes ;) )
  12. R

    Spareribs 1e keer

    Na wat low en slow sessies met een Tomahawk mezelf ook maar eens uitgedaagd en een 4 stuks mooie spareribs gehaald. Mezelf goed voorbereid, een mooie rub en saus gehaald bij de plaatselijke BBQ winkel. Ook daar wat kersen rookhout meegepakt. Ook hier mezelf goed ingelezen om te leren...
  13. R

    Even voorstellen

    Bedankt Sander, ik heb deze nu op keramische tegels staan van 12 mm dik. Zou dat niet genoeg zijn?
  14. R

    Accessoires voor de Bastard

    Foto's staan ergens in dit voorstel topic. :)
  15. R

    Accessoires voor de Bastard

    Weet ik niet, ik heb alleen 1 halve plancha en 1 half gietijzeren rooster, dat past sowieso. Als je een volledig vlakke plaat wil dan kun je inderdaad uitkijken naar een hele plancha. Ah mooi een compleet meubel besteld, ik heb toevallig mijn meubel / kast vorige week afgerond ( al vraag ik me...
Terug
Bovenaan Onderaan