BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Rhaelak

  1. R

    Eerste keer spareribs (eigenlijk 2e x)

    De temperatuurmeter niet op je ribs leggen, leg hem op het rooster (niet direct boven de hete kolen).
  2. R

    Eerste keer Brisket op de Kamado 31.12-

    Hoe lang heb je de brisket laten rusten? Een uur of 4?
  3. R

    Shortribs

    Bij mij ligt er nu een shortrib te ontdooien die er morgenochtend op gaat. Een black angus stuck grainfed. Heb je nu nog ingepakt of niet? En de PeZo combi lijkt mij vrij overheersend? Zou je de volgende keer minder peper gebruiken?
  4. R

    Pulled pork te snel ?

    Hoe heb je hem bereid voordat hij de BBQ op ging? Eerste keer dat ik PP maakte heb ik geen injectiemix gebruikt en toen was hij ook vrij droog. xtra saus maakt het wel sappiger maar is dan meer een lapmiddel.
  5. R

    Beercan chicken

    Ziet er goed uit, die kippen kunnen blij zijn met hun laatste standplaats.
  6. R

    Pulled pork te snel ?

    Ik heb dit ook een paar keer gehad met een vergelijkbaar gewicht. Ook met 3,5 uur op 74 graden. Gisteren een stuk van 3,2 kg erop en na 5 uur pas 67 graden. Gewoon lekker doorgaan, inpakken of niet en het komt helemaal goed.
  7. R

    Pulled pork (voor de sticker)

    @rno Jazeker. Iedereen vond het heerlijk, dat was ook wel aan het gebrek aan restant te zien :)
  8. R

    Pulled pork (voor de sticker)

    Gisteren pulled pork gemaakt op de grizlly grill. Vrijdagavond de procureur, een flinke van 3,2 kg, voorzien van injectiemix en een rub waarna deze een nachtje de koelkast in mocht. De injectiemix komt uit het boek van Noskos en als rub had ik dit keer gekozen voor eentje van de rokende...
  9. R

    Droge kruiden toevoegen bij pekel

    Uiteindelijk heb ik de kip niet in de pekel gelegd maar deze onderhuids ingesmeerd met roomboter en verse kruiden en nog wat peper en zout erop. Bereid als een platte kip maar met de kipfilet op het rooster, het boter in/rondom de filet hield deze super sappig. Maar ik ga toch een keer pekel...
  10. R

    Droge kruiden toevoegen bij pekel

    Vraagje: Als je een pekel maakt voor bijvoorbeeld kip; water, zout en wat suiker. Zou het zinvol zijn om ook wat van je rub naar keuze er doorheen te mengen zodat dit mee kan intrekken met het zout in de kip, of heeft dit totaal geen zin?
  11. R

    Even voorstellen

    Phew. Hij is bijn gaar. Nog een halfuurtje en dan laten rusten. Gasten komen dan net :D
  12. R

    Even voorstellen

    @Frits Jazeker. Sinds 15.00 ligt hij ingepakt op de BBQ, zit nu net over de 80, heb er weer wat meer vertrouwen in. Voorgaande keren was de procureur iedere keer met 6-7 uur klaar, bleek achteraf door een hogere temperatuur dan aangegeven door de thermometer. Nu betrouwbaarder direct op het...
  13. R

    Even voorstellen

    Hallo allemaal, Mijn naam is Rhaelak, 40 jaar oud en ik kom uit het Westland. Na een BBQ workshop vorig jaar heeft het BBQ virus mij echt gegrepen. Sinds januari ben ik in het bezit van een kamado en ben ik inmiddels een echte fan geworden van low & slow. Al diverse keren spare ribs en pulled...
Terug
Bovenaan Onderaan