Beef en Steak

Recente inhoud door RalphK87

  1. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Het lukt steeds beter 🫣 Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  2. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Nee, ik droog in de open keuken, bovenop een hoge kast. Keuken op het noorden, dus koude kant.. weinig zon… temperatuur blijft dus mooi constant tussen de 15 en 18 graden, luchtvochtigheid weet ik niet maar ik heb een flinke bak water eronder om dat ook op een stabiel niveau te houden. Tot nu...
  3. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Bij mij hangt dit kwartet te drogen! Alhoewel, linksachter zat bijna op -30% en die heb ik zojuist getrakteerd op een vacuüm behandeling. Even rustig bijkomen een paar weekjes en dan nog even na drogen. Naast deze units ook nog een coppa in de pekel die over 1,5 week aan het rek mag… Het is...
  4. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Och hemel!! Watertanden Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  5. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Dit ziet er heerlijk uit! Zelf heb ik de coppa simpel gehouden en allen met knoflook, 4 soorten peper, suiker en nitrietzout behandeld. De varkensbuik heb ik in tweeën verdeeld. Het ene stuk heb ik in een pekel gezet op basis van honing, mosterd en Provençaalse kruiden. Het tweede stuk heb ik...
  6. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Heb je trouwens ook nog smaak/kruid suggesties voor een coppa? Ik heb nu 1 in de pekel liggen met onderstaande: • nitrietzout • Suiker • Jeneverbessen • Zwarte peper • Kaneel • Nootmuskaat • Kruidnagel • Laurier • Knoflook • Venkelzaad • Piment • Korianderzaad • Gerookte paprika • Koreaanse...
  7. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Dat is ook een idee inderdaad! Die ga ik onthouden, dank voor de tip! Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  8. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Als probeerseltje, al kan ik er op het moment zelf ook wel iets anders mee gaan doen en uitsluitend grillen Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  9. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Ik heb het stuk met smokey bacon kruiden in het vacuüm gezet en in de vriezer gelegd. Binnenkort maar eens in de sous-vide garen en daarna grillen. Ondertussen heb ik weer een kilootje spek in de pekel en 2,5kg procureur Vanmiddag haal ik nog een zelfde zooitje vlees om nog even wat smaken...
  10. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Iemand een suggestie wat ik hier mee kan maken? Het dikke gedeelte, niet op de foto, wordt pancetta. Maar ik zoek nog een bestemming voor het geribbelde gedeelte. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  11. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Nagelhout was ook de bedoeling, althans gebaseerd op. Ik had het in de pekel staan met Chipotlepeper [emoji23][emoji23] Helaas was het stuk vlees dus niet helemaal goed Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  12. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Nou, ik heb de boel toch weg gedaan… de geur hangt in het hele huis en dat is het me niet waard. Andere keer maar weer beter! Als troost heb ik gelukkig nog deze heerlijke coppa Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  13. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Ik heb de geur eerder eens gehad bij rundvlees, dat destijds laten luchten en de geur was weg. Vervolgens bereid en het smaakte heerlijk. Bij deze ga ik er ook vanuit dat het toch wel goed zit, het is ondertussen gepekeld, de textuur is goed (niet slijmerig), de kleur is goed en de geur wordt...
  14. RalphK87

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Laatst een rundermuis gekocht, zat nog keurig in het vacuüm om te rijpen na de slacht… iets langer dan gepland nog laten liggen… maar wat een penetrante lucht komt daar dan vanaf geen rottings geur maar meer zuur, erg zuur. Afgespoeld, droog gemaakt, spoelen, drogen etc. Toen toch maar in de...
  15. RalphK87

    Shortribs + sidedish van gewokte groentjes

    Dit ziet er heerlijk uit! Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Terug
Bovenaan Onderaan