Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Dag 2 was de grote test.
Pulled pork indirect.
- gestart om 11hr met 4 stuks van 3kg
- eerste 1h30 was het rond de 50° in de BBQ op1 grote starter met kolen en met een paar chunks.
Ik wou de BBQ tijd geven om langzaam om te warmen. Maar het bleef stagneren.
- Dan verder gedaan met de kolen en...
Het is gelukt.
Ergens diep in de Ardennen de BBQ opgesteld.
Dag 1:
- kippenbouten en wings boven houtskool
- oesters
- hamburgers.
Direct grillen ging zeer vlot.
Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk
Away we go.
Vanavond test nr 1.
- Eerst het geheel eens laten inbranden en zien welke temperatuur ik krijg.
- daarna chickenwings en onderbouten direct grillen.
Fingers crossed
Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk
12kg PP. Met eigen kruiden laten vacuüm trekken bij de slager.
Zaterdag op de Smoker.
Voor 12 personen.
En de vriezer.
Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk
Het is inderdaad een lastige kwestie.
Soms denk ik:
Als je in het begin van een leiding of op het einde van een leiding een debiet begrenzing zet dan geldt dat voor de gehele leiding.
( laten we nu leidingweerstand even achterwege laten voor het vergelijk op deze korte afstand)
Propere...
Vandaag is er een kameraad langs geweest om te helpen.
Hij was de lasser en ik de assistent.
En we zijn lekker goed opgeschoten.
Ik begin er vertrouwen in te hebben dat we de deadline halen van 1/12 om hem te testen in het weekend.
De 4 vier varkenschouders voor de PP zijn alleszins besteld...
De status is dat ik behalve BBQ tijd blijkbaar nog moet werken om geld te hebben,
En een vrouw heb waarvoor ik ook moet werken als ik niet aan het werken ben voor geld,
en dat ik nog een kleine heb die denkt dat ik al dat werk doe voor mijn plezier en er dus nog wat bij doet.
En dat youtube...
Langzaam maar zeker gaat het vooruit.
Uiteindelijk zelf een laspost gekocht na panne met die van de helpende hand.
Ooit eens initiatie cursus lassen gedaan in mijn jonge tijd.
Momenteel is dat dus met vallen en opstaan.
Ik heb nog 8 dagen om hem functioneel te krijgen en om hem te testen op...
Dit wordt het ongeveer.
Onderaan de fire-box met warmhoudplaat bovenaan.
En dan de gastank als rookkamer.
Maar nog veel werk om het allemaal klaar te maken.
Deurtjes, luchtregeling, diameter uitlaat.....
Daarna uittesten en zien of alles een natuurlijk evenwicht vindt om gemakkelijk +-120°C...
Hangt natuurlijk af van de grootte van je chips en je rookkast he.
En die benaming wordt soms door elkaar gebruikt.
Die grens ligt bij iedereen anders.
Zelf heb ik een CSG en mot klaarliggen maar eigenlijk nog nooit gedaan.
Ik ben nog altijd onderweg naar dat.
Eerst mijn eigen smoker afwerken...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.