Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
2 jaar lang gemiddeld 3 x per week gloeiende houtskool op giet ijzer in de buitenlucht.
Is geen slechte zaak maar gewoon normale slijtage.
Vind het nieuwe korfje wel makkelijk.
Ff schudden en alle as is er uit.
Bij snelle hap slechts halve box kunnen vullen.
Nadat de originele giet ijzeren BGE grate na 2 jaar trouwe dienst was door gebrand heb ik ook moeten zoeken naar een vervanger.
Bij mij is het deze geworden:
http://www.meerbarbecue.nl/high-que-high-performance-two-zone-fire-basket-bge.html
Die bevalt me erg goed.
Je kan hier worst meemaken.
Maar zoals met alle leuke dingen in het leven wil je uiteindelijk toch meer.
Ik kan zelf niet meer zonder vulbus... :blush:
Hoe vreselijk het ook klinkt voorkoken werkt wel.
Een andere manier voor knapperige spek is frituren.
Een speklapje en de BBQ vormen geen goede combinatie
Ik moet er niet aan denken om de ribs rechtstreeks uit de sousvide op het bord te gooien. :-&
De sousvide vervangt alleen het grootste deel van de low & slow gedeelte.
Na het sousvide badje nog een half uur in de rook en daarna op iets hogere temperatuur glaceren en afbakken.
Hardcore BBQ...
Ik ben ook een fel tegenstander van het voorkoken van spareribs.
In mijn ogen niks anders dan soep trekken. M.a.w. je trekt alle lekkere smaakjes uit het vlees.
Echter vanochtend bedacht ik me dat sousvide wellicht wel een goed resultaat kan geven.
Vlees lekker in de kruiden zetten, vacuum...
Ik doe vaak eendenborstjes in kaasdoek.
En ja dat kan goed schimmelen.
Kaasdoek heeft ook nog eens een andere mogelijkheid.
Ik doop de kaasdoek eerst in azijn en wikkel daarna de eendenborst in de natte kaasdoek.
Nooit meer schimmel. :)
Het is dat ik al een mooie keuken heb anders had ik hem omgebouwd en er een BGE binnen gezet.
Maar een openhaard is een goed alternatief.
Gisteren een stel aardappelen in alu folie met wat boter, zout en rozemarijn in het vuur gegooid.
45 minuten later heerlijke gepofte aardappelen op m'n...
Ik ben een propper en heb nooit rekening gehouden met een binnen- of buitenkant.
Ik vind beide zijden van de zakeind even slijmerig en zou niet eens weten wat de binnen- of buitenkant is.
Ik ben vooral gefocust om alle lucht uit een zakeind te krijgen en tot nu toe is het altijd goed gegaan.
Ik ben reuze blij met mijn verfrol houder van de Gamma.
Ideaal om het gietijzeren rooster uit mijn BGE te tillen
Ik gebruik hem tevens als as schraper, pook en ruggekrabber. :D
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.