Beef en Steak

Recente inhoud door martin

  1. M

    Bbq restaurant

    texas bar and grill ongeveer 1,5 jaar geleden eens geweest. moest wel langer wachten op het eten, maar met een lekker biertje erbij was het goed te doen. het wachten werd ook beloond, was (naar mijn smaak) heerlijk. ga er zeker nog eens terug maar is iets te ver om alleen ff te eten. ook eens...
  2. M

    Waar kopen jullie Crisco

    bij de DIRK lijken ze het te hebben
  3. M

    Joost uit Alphen a/d Rijn

    welkom, ik ben sinds dit voorjaar een blije bezitter van de ARC XL. heb me toen al afgevraagd waarom dit niet in NL te verkrijgen is. de oven opgehaald bij onze oosterburen maar blij te horen dat er ook in de BENELUX iets komt. ben benieuwd
  4. M

    Welke types Ooni?

    hier voor lancing 2 houten scheppen (bol > 2 stuks ong 20 euro). kan er 1 mee naar de oven, terwijl de 2e geprepareerd wordt. gebruik minimaal semola. deeg maakt ik rond (of ovaal of hoekig:(), daarna op de houten plank, daarna beleggen en dan ik de oven. heb ooit eens met metaal geprobeerd...
  5. M

    Welke types Ooni?

    ik heb sinds heel kort een GOZNEY ARC XL. moet je iets meer moeite voor doen om aan te schaffen (verkoop in Duitsland). ben er heel blij mee, maar helaas nog maar 2x gebruik gemaakt. als je de recenties leest en ziet, wat de reden is dat ik deze aangeschaft hebt, is dat ook een overweging waard.
  6. M

    Birthday unboxing (Gozney Roccbox)

    Nice. ben zelf sinds 1,5 week de gelukkige eigenaar van een Gozney ARC xl. Na een flinke tijd een ooni pro in mijn bezit te hebben gehad, besloten om een gasgestookte oven aan te schaffen (makkelijker met stoken / niet elke 2 minuten naar de oven om brandstof toe te voegen) . Enig speurwerk...
  7. M

    Help, dochter houdt niet van bbq

    ergens lees ik van iemand "blijven wel on topic" maaaarrrrr blijven toch ff lekker doorgaan. hoop dat je dochter wel zin krijgt in BBQ
  8. M

    Pizzadeeg

    ik ben ook al een poosje bezig met het proberen om een mooie pizza te bakken met zelf gemaakt deeg. ik lees hierboven "langzaam rijzen in de koelkast" > voor zover ik het nu begrijp is er een verschil tussen rijZen en rijPen. voor het rijPen is de langere tijd nodig (evt gekoeld). ook is de...
  9. M

    Veel ribbels

    ander truukje is een ovale bbq dat werkt geweldig ;)
  10. M

    Ooni karu 12 vs ooni koda 12

    koda = gas karu = kolen / hout of gas (met apart aan te schaffen gasbrander) heb een karu 12 gehad en deze beviel zo goed dat ik deze verkocht hebt en nu in het bezit ben van een pro. deurtje zou je, als de oven op temperatuur is en de pizza in de oven ligt, eraf kunnen laten. nadeel is dan wel...
  11. M

    Vulbus lek

    ik heb zojuist ff bij de mijne gekeken (beketal machine). hierbij is de silecone afdichtring iets taps toelopend. het "dunnere"gedeelte gaat dus als eerste de bus in. misschien bij jou machine ook iets tapse afdichtring. verkeerd om plaatsen kan dit misschien dit probleem geven. sterkte.
  12. M

    Ooni karu aanschaffen

    ik heb ook de karu. alleen gestookt op (essen)hout. Blokken gekocht bij "Opa freek" waarna ze in passend stukjes hak / zaag. Om de oven op +/- 400 C te krijgen en 2 pizza's te bakken gebruikt ik ongeveer 2,5 a 3 handen om maat gehakte houtjes. Je kan ook de oven warm stoken met houtskool en...
  13. M

    Gerookte zalm

    ik geloof je wat betreft de tijd dat je rook zag. gister een zalmzijde koud gaan roken. om ong 11:00hr de weber cold smoke generator gevuld met goldspan beuken rookmot en aangestoken. om23:30hr de zalm eraf gehaald en in de koeling. aangezien toen de smoker nog niet opgebrand was de schuifjes...
Terug
Bovenaan Onderaan