Beef en Steak

Recente inhoud door Marq

  1. Marq

    Spelen met een gas bbq: pulled chicken & gyros

    Goede tip, die gaan we onthouden!
  2. Marq

    Spelen met een gas bbq: pulled chicken & gyros

    Korte versie: M'n schoonouders hebben al een tijdje een mooie gasbbq staan. Gratis opgehaald van iemand die er vanaf wilde en niet wist of die het nog deed. Samen met m'n schoonvader heb ik hier pulled chicken (@NasQ) en gyros met zelfgemaakte tzaziki (@noskos) op gemaakt voor het voeden van de...
  3. Marq

    Kies hier de winnaar van de fotowedstrijd mei 2025!

    Gefelicteerd Erik! Mooie foto en erg bijzonder gerecht!
  4. Marq

    Pulled Pork... inpakken of niet

    Inpakken scheelt veel tijd en geeft ook een goed resultaat, dus waarom zou je het niet doen? De experts hier bevelen allemaal aluminiumfolie aan, dus dat is in ieder geval een goede optie. Risico's? Enige wat ik kan bedenken is dat je te ver doorgaat en het snot wordt. Maar zonder folie moet je...
  5. Marq

    Kies hier de winnaar van de fotowedstrijd mei 2025!

    Mooie inzendingen weer. Gestemd!
  6. Marq

    Lidl BBQ week

    @Rdj bedankt voor de tip! Heb hem vanmorgen direct even toegepast. De paar millimeter van het kopje van de bout is precies genoeg om te voorkomen dat het rekje erin kan zakken.
  7. Marq

    Lidl BBQ week

    Ik ben vandaag even langs geweest. Ik heb onder andere deze meegenomen, de variant met 6 spiezen. Gek genoeg hadden ze hem op 2 plekken in een net andere verpakking liggen, maar alles exact hetzelfde. De een voor 5 euro, de ander voor 4 euro. De grote vraag is natuurlijk: past tie goed op de...
  8. Marq

    Vikings bijl

    @Revers88 nou, nou, is het nou nodig om dat gelijk zo af te kappen? :P @Rdj elke keer weer gaaf om je projecten te zien. Vind het bijzonder om te zien wat je allemaal weet te bedenken en uitvoeren.
  9. Marq

    Rib fipfingers.

    Je kunt ook 'marineren' en het direct op de BBQ gooien. Het idee dat marinade in je vlees trekt klopt namelijk niet / nauwelijks (en daarmee is lang marineren grotendeels zinloos). Zout kan wel je vlees intrekken, maar dat is pekelen. Naar aanleiding van deze post even onderzocht hoeveel zin...
  10. Marq

    Lekker amateuristisch dingen testen.

    Als aanvulling op de opmerking van @Cherrywood. Het is goed om je bewust te zijn van wat temperatuur doet met bacteriën. Lees bijvoorbeeld deze pagina van het Voedingscentrum. Samenvatting: bij alles buiten de koelkast wat niet heet genoeg is om de bacteriën te doden kan het heel snel goed mis...
  11. Marq

    Lekker amateuristisch dingen testen.

    Voor het aansteken van briketten kun je het beste een starter gebruiken met de briketten erin en wat (bruine) aanmaakblokjes eronder. Als je regelmatig maar een paar briketten aan wilt steken kan het handig zijn om (ook) een kleine starter aan te schaffen. Zie bijvoorbeeld hier...
  12. Marq

    Absolute beginner meldt zich.

    Welkom! Watvoor BBQ heb je? Als je er nog geen hebt kun je het beste een Weber 57cm op marktplaats kopen. Mocht het dan toch niet bij je blijken te passen kun je hem altijd weer voor een vergelijkbaar bedrag verkopen.
  13. Marq

    Zoek een Rvs halve maan voor Big Joe

    Ik check ook altijd met de infrarood thermometer. De plaat moet minstens 200 graden zijn, minder wordt hij niet mooi bruin. Bij meer dan 250 graden gaat het een stuk sneller, maar gaat ook nog goed.
  14. Marq

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Op de rommelmarkt: een mooie ovale gietijzeren pan voor 4 euro! Even goed schoongemaakt door water met soda te koken. Hij past zelfs in de WGA, en als ik het deksel omdraai kan de WGA zelfs nog dicht :).
  15. Marq

    Meat Fan

    Inmiddels doe ik, naast mijn fulltime baan, een deeltijd HBO studie. Dus de komende vier jaar heb ik erg weinig tijd voor hobby-en. In m'n schaarse vrije tijd beperk ik me daarom tot het BBQ-en zelf en laat dit project rusten. Mocht er iemand zijn die hiermee aan de slag gaat, kan ik wel...
Terug
Bovenaan Onderaan