Beef en Steak

Recente inhoud door Marq

  1. Marq

    Kies hier de winnaar van de fotowedstrijd - september 2025!

    Erg leuk thema en gave resultaten. Succes allemaal!
  2. Marq

    Amerikaans vlees & hormonen

    Update: ik haal even weg wat ik eerder schreef. Is blijkbaar nog niet zo'n eenvoudig onderwerp en heeft een hele historie. Ik vind de (Engelse) Wikipedia pagina slecht te volgen: https://en.wikipedia.org/wiki/Beef_hormone_controversy
  3. Marq

    De viral suikerbrood smashburger

    Ziet er goed uit. De combinatie van suikerbrood met burger klinkt mij nog niet direct als erg lekker in de oren, maar misschien is het zoiets wat je gewoon een keer moet proberen. Je kunt trouwens ook gelijk meedoen met de fotowedstrijd, want ik denk dat Grutte Pier dit ook wel lust!
  4. Marq

    Voor de eerste keer Pulled Pork.

    Zoals wel eens vaker hier op het forum terecht wordt opgemerkt: "Geen betere raad dan voorraad".
  5. Marq

    Droge baby back ribs (extra dik bevleesd)

    Die ziet er goed uit! Draadjes als dit zijn wat mij betreft een van de hoogtepunten van het forum: iemand heeft een probleem en beschrijft dit nauwkeurig, krijgt tips, past die toe en vertelt zijn bevindingen. Hier leer ik heel veel van!
  6. Marq

    Smooked Beef cheeck met eigen Focaccia

    Oeh, wang is erg lekker! En dan ook nog even een burgertje erop als 'bonus'. Mooi, hoor!
  7. Marq

    Philly cheese steak maar dan anders ;-)

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik krijg gelijk honger. Is het vlees een standaard biefstuk?
  8. Marq

    Mijn eerste ervaringen

    Het percentage zout in rubs zegt wel wat, maar niet zo veel. Het gaat erom hoeveel zout je gebruikt ten opzichte van je vlees. Een minder zoute mix waar je meer van gebruikt kan een zouter eindresultaat opleveren. Als je het percentage zout ten opzichte van het eindproduct weet, kun je...
  9. Marq

    Foto wedstrijd juli 2025 - close up!

    @kokmetbaard ik zou zeggen: maak een uitsnede van de onderkant van de foto, zodat het een liggende foto wordt, dan vind ik het wel een close-up. Nu staat er te veel op de foto.
  10. Marq

    Spareribs eindelijk succes

    Hier krijg ik gelijk trek van... Wat ging er de eerdere keren mis? Wat heb je nu anders gedaan (behalve de andere houtskool)?
  11. Marq

    The Meathead Method

    Oeh, ik ben ook een groot fan van de wetenschappelijke benadering. Daarnaast vind ik het heerlijk om zo'n boek een keer helemaal door te lezen. Ik heb hem op m'n lijstje gezet :).
  12. Marq

    Latin Fiësta!: Pollo Pibil Recado Rojo

    Wat een passie, wat een toewijding, wat een resultaat!
  13. Marq

    Poging 2 Brisket regio rund.

    Ziet er heerlijk uit! Hoe zwaar was dit stuk? Wat zat er in je lekbak? Zijn dat stukken vet? Wat heb je daar verder mee gedaan?
  14. Marq

    Brisket herkansing

    Met vlag en wimpel geslaagd voor de herkansing! Mooi resultaat!
  15. Marq

    Weber 'full-size plancha'

    @cricque volgens mij heb je de grillrost gemist, die hier besproken wordt. Dat is namelijk een goedkope variant voor ongeveer 60 euro.
Terug
Bovenaan Onderaan