Beef en Steak

Recente inhoud door MarcH

  1. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    Ja ik heb die van hun gezien. Maar ik vind die 45 eu verzendkosten een beetje te veel van het goede. Dat is prima als ik met 1000eu of meer ga smijten, maar rond de 300 ofzo ga ik toch even verder kijken. Maar bedankt! Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  2. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    Kijk, dat is een goeie! Ik vroeg me idd af hoe dat werkt als je vervanging nodig hebt van mes of plaat. Maar hoe weet ik welk merk dat systeem hanteert? Ik zie het zo gauw niet bij bijv die Bosch. Wel dat het een maatje 8 is. Betekent dat meteen dat messen uitwisselbaar zijn? Verstuurd vanaf...
  3. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    Ja is wel zo idd, maar zag dat je bij de wat duurdere units vaak veel minder herrie hoort. En ja, dan zit je vaak in de klasse van 200kg/u en nee, dat hoeft voor mij niet. Maar het zou een futureproof feature kunnen zijn, mocht de hobby het uit de hand lopen. Maar of dat realistisch is [emoji23]...
  4. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    Ok cool. Heb hem bekeken op YouTube, maar maakt ie niet takkuh veel kabaal? En hoe gaat het 2 x malen, de tweede keer op een fijnere plaat? Thanks Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  5. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    Voor de geïnteresseerden ; makro site. Let op: ex btw prijzen. Maar hier staan mogelijk wel een paar interessante molens https://www.makro.nl/marketplace/c/vleesmolens Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  6. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    [emoji23] Je kon het niet laten hè! En terecht! Maar dat zijn geen slechte units zo te zien, bij hcb. Wellicht een overkill, maar voor niet heel veel extra kun je wel flink upgraden. Ik ga er even aandachtig naar kijken. Thanks Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  7. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    Een foodprocessor genereert door de snelheid veel meer warmte, plus je hebt geen invloed op de uitkomst. Dwz, met een molen krijg je meer egale structuur, al naar gelang welke snijplaat je gebruikt. Met een fp heb je grotere stukken gemixt met pap en alles er tussenin. En als je maar lang genoeg...
  8. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    Nou ja, je doet soms aankopen niet wetende wat je later allemaal nog gaat willen hè [emoji6] maar gelukkig heb ik er geen moeite mee dat er een nieuw apparaat in huis komt en de oude gaat er uit, dus dat valt allemaal wel mee Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  9. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    Ja, ik had mss moeten melden dat ik al een goede foodprocessor heb en daar kunnen verder geen accessoires op. Dus het wordt wel een externe unit. Dank je Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  10. MarcH

    Elektrische vleesmolen

    Beste allen, ik hoop dat jullie een goede dag hebben, niet te warm en wel vrij bijvoorbeeld. Ik ben iig wel vrij en ik zit nog in de schaduw, aan de koffie want net wakker. Maar sorry, daar bel ik niet voor. Ik ben naarstig aan het kijken voor een nieuwe elektrische vleesmolen om worsten mee te...
  11. MarcH

    M'n eerste rookworst... De textuurrrrr....

    Ja ik heb het overwogen, maar de vracht hotdogs waar ik dan mee zou zitten, schrok mij een en beetje af bijvoorbaat Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  12. MarcH

    M'n eerste rookworst... De textuurrrrr....

    Ja, zeker zo'n emulsie worst kun je beter een wat grotere badge maken. Dit was 2 kilo vlees. Er gaat nog wat af, er blijft nog wat achter in de vuller, er komt nog wat water/ijs bij... Maar al met al was het wel genoeg om het eens te proberen. Heeft me bijna 14 worsten van 20cm opgeleverd. Deel...
  13. MarcH

    IINKBIRD Thermometer aanschaffen..

    Ik heb een inkbird weet ff niet meer het type, maar alleen met BT, maar werkt perfect. Makkelijk 20m iig. Wellicht verder ook, heb volgens mij nog nooit gehad dat ik geen verbinding meer had met de zender. Heb een ander merk met 2 probes, ook alleen BT, die valt binnen 10m al weg. Dus volgens...
  14. MarcH

    M'n eerste rookworst... De textuurrrrr....

    Dank je! Het is een geweldige subhobby! Hoewel het maken van een rookworst wel wat arbeidsintensief is, vooral vanwege de shitload aan afwas en schoonmaken van de werkplek! [emoji23][emoji24] Maar als het lukt, is de voldoening zeer groot! Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
  15. MarcH

    M'n eerste rookworst... De textuurrrrr....

    Grof malen en daarna met ijs in de foodprocessor heb ik gedaan idd en volgens mij zijn die messen nog goed scherp. Ik denk dus wel mss nog iets langer, desnoods met extra keer koelen tussendoor en dan hou je idd het bevroren vet over. Dankjewel. Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
Terug
Bovenaan Onderaan