Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Je kunt ook de dry-brine methode eens proberen.
De kip 24 uur van te voren zouten en onafgedekt in de koelkast laten staan.
Dit geeft voor mij qua balans sappig/krokant het beste resultaat.
Ik heb zelf ook het Letzq spit en ik ben er erg tevreden over. Tot nu toe heb ik er een paar keer Shawarma en kip op gemaakt. Morgen wordt voor mij om de eerste keer kalkoen.
Dit filmpje geeft uitleg.
Vooral het dry brinen en de kolen schuin opbouwen tegen de achterwand zijn goede tips.
Het was de Kosmos Q SPG rub.
Ik had niet gezien dat deze rub 51% zout bevat. Als ik zelf maak zit ik normaal onder de 40%. Of ik doe het zout apart. Volgende keer gewoon weer zelf maken.
Afgelopen vrijdag samen met mijn zwager de stoute schoenen aangetrokken en voor het eerst brisket gemaakt.
4,4 kg van beef exclusief
Brisket getrimd en
ingesmeerd met mosterd en de rub (die achteraf te zout bleek)
Van het vet hebben we beef tallow gemaakt, waarvan we een deel tijdens het...
Hij werkt prima maar de app is wat onbetrouwbaar. Mocht je en problemen mee hebben kun je switchen naar de EasyBBQ app. Die is exact hetzelfde maar werkt op een of andere manier beter.
Past en werkt perfect. De kolenmand is zeker een praktische toevoeging. Ik heb zelf geen originele D&C. Dus ik moest de haakjes van de mand iets buigen om de mand goed in de D&C te kunnen laten hangen.
Nu we toch ervaringen van accesoires aan het delen zijn.
Heeft iemand al zijn vilt...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.