Beef en Steak

Recente inhoud door Jorizzz

  1. Jorizzz

    Gans van kop tot staart (4 recepten)

    Ik mis wel wat foto's van de gerechten op de bbq. Het blijft toch een bbq forum.
  2. Jorizzz

    Brood op de kamado uit de Dutch Oven

    Zier er goed uit zeg! Wat is eigenlijk het nut van kolen bovenop de deksel van je DO als ie toch al in een gesloten kamado staat?
  3. Jorizzz

    Brisket en burnt ends

    Nou wordt er vaak met dit soort stukken vlees gezegd dat je beter voor grain-fed kunt gaan, maar als ik dit zie en lees dan is dat helemaal niet per se nodig.
  4. Jorizzz

    Stookverbod Utrecht

    Het probleem lijkt me toch de rook die van het vuur af komt, van teveel mensen tegelijk, in een dichtbevolkte stad. De rest is eigenlijk irrelevant en misschien voor een ander forum dan deze, om het hier gezellig te houden. 🙂
  5. Jorizzz

    Stookverbod Utrecht

    Ik snap dat zo'n stookverbod op een forum als dit niet met gejuich wordt ontvangen, maar ik vind het ook weer niet zo vreselijk gek. Ik heb een buurman met COPD en daarmee heb ik afgesproken dat we bij bepaalde omstandigheden de vuurkorf niet aansteken, bijvoorbeeld als het windstil is of bij...
  6. Jorizzz

    BBQ - Outside - BBQ festival 13-10-2024

    Voor wie het zich ook afvroeg: het is in Purmerend en het duurt van 10:00 tot 17:00. Linkje naar de website
  7. Jorizzz

    Welke maat Weber BBQ?

    Ja hoor, kost je alleen meer brandstof, maar stabiel lukt mij prima. Stabiliteit op mijn Weber vind ik vooral lastiger als het weer zelf ook minder stabiel is. Wel/geen zon op de ketel, windvlagen, dat soort dingen hebben wel wat invloed. Maar het blijft nog steeds prima te doen om (vrijwe)l...
  8. Jorizzz

    3D Eind nerf blok snijplank

    Wauw!!! Superveel respect voor mensen met dit soort skills. Fantastisch resultaat zeg!
  9. Jorizzz

    "Halal" slager

    Zoek eens naar de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over halal vlees. Al het vlees in Nederland moet tegenwoordig voldoen aan minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk, behalve (je raadt het al) halal vlees. Dat is dus goedkoop omdat er flink wordt bespaard op dierenwelzijn. Daar...
  10. Jorizzz

    International Bacon Day 7 en 8 SEP-2024 - de resultaten voor de Bacon strips

    Zaterdag ook maar weer eens moink balls gemaakt. Grotendeels het recept van Noskos aangehouden, inclusief de daarbij beschreven rub, maar die rub dan met de helft van het zout en zonder cayennepeper (had ik niet in huis, somehow). Afgelakt met Blues Hog raspberry chipotle bbq saus. Heerlijk...
  11. Jorizzz

    Taquito dogs met "pico de gallo" met een twist

    Leuk gedaan hoor! Persoonlijk ram ik tortilla's altijd een stuk voller, maar dit ziet er lekker uit. En ik behoor helaas tot de 'koriander = zeepsop' groep, dus die zou ik ook niet missen ;)
  12. Jorizzz

    Hangende ribben van de WSM

    Ook waar, maar ik hou niet van dat geprop op mijn rooster. Bovendien leek hangend bereiden me een heleboel vaat besparen. Geen roosters om schoon te maken, en geen rekjes, alleen een paar haken. Die IKEA rekjes zijn heel handig, maar een drama om schoon te maken. Ja, dat kan ook, maar dat was...
  13. Jorizzz

    Hangende ribben van de WSM

    Ik ben aan het kijken naar zo'n rek om dingen hangend te bereiden in mijn WSM, maar ik vraag me dan af: is de temperatuur aan de onderkant van de ribben niet veel hoger dan aan de bovenkant, aangezien de onderkant veel dichter op het vuur zit? En als je dit zonder waterbak doet, dus op de...
  14. Jorizzz

    Kip in de Smokey Mountain

    Gevonden, thanks!!
  15. Jorizzz

    Kip in de Smokey Mountain

    Wat voor 'rek' is dat waar je kippetjes aan hangen? En waar haal je dat?
Terug
Bovenaan Onderaan