BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Jorizzz

  1. Jorizzz

    Advies gevraagd: Weber MT upgrade kit of houtskool warmte verdeler?

    Het waterreservoir vooraan (zoals bij de BBQ-Toro), dus niet tegen de wand van de BBQ maar richting het midden, zou min of meer als een hitteschild moeten werken. Ik denk omdat water niet warmer wordt dan 100 graden, dus er vanaf dat reservoir opzij/schuin omhoog nooit méér stralingswarmte kan...
  2. Jorizzz

    Advies gevraagd: Weber MT upgrade kit of houtskool warmte verdeler?

    Ik heb ook zo'n namaak slow 'n sear, zoek maar eens op Amazon naar de BBQ-Toro Amarillo. Voor 4 tientjes voor mij één van de beste investeringen die ik gedaan heb als upgrade van mijn Weber. Ja, het kan ook zonder. Maar ik vind het echt oneindig veel handiger dan een snake leggen. Het is...
  3. Jorizzz

    Dry Aged Vlammetjesburger

    Ziet er heerlijk uit! Wel drie vragen. 1. Wat zit er in die flambadou waarmee je de burgers bedruipt? 2. Misschien een Vlaams vs. Nederlands verschil (ik zie dat je uit Brasschaat komt), maar een pistolet is (hier in NL) een langwerpig hard broodje, in BE niet? 3. Heb je een linkje naar die...
  4. Jorizzz

    Weber 57 firebox!

    Leuk ding wel. Hoeveel werkruimte hou je effectief over? Oftewel, wat is de diameter van de deflector, zonder de pootjes? Voor indirect wil je natuurlijk de ruimte boven de openingen niet gebruiken.
  5. Jorizzz

    Ongelijke verbranding links/rechts in de weber

    Ik doe meestal een stuk of tien Ecobrasa briketten in een kleine starter, die gooi ik als ze rondom wit zijn in een kuiltje in het midden van de rest van de briketten. Dan de temperatuur op laten lopen met alle schuiven open. Als ik een graad of tien, vijftien ben verwijderd van mijn doel (doel...
  6. Jorizzz

    Ongelijke verbranding links/rechts in de weber

    Ik gebruik altijd deze inzet bij low & slow...
  7. Jorizzz

    Kamado eruit, Pallet bbq voor in de plaats

    Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen! Ik werk nu zelf een jaar of vier op een Weber master touch en dat bevalt me vooralsnog prima, kan er alles op doen wat ik wil. Echter wil ik ook wel een stap gaan maken naar iets makkelijkers en luxers. Een kamado heeft half Nederland al, als je dit...
  8. Jorizzz

    Shotgun shells

    Dat het goed gelukt is betekent niet dat het niet nog beter kan toch? Ik dacht dat experimenteren hier gewaardeerd werd i.p.v. meteen afgeschoten... Even kort voorkoken, dat bedoel ik natuurlijk niet mee dat het al gaar is voordat het op de bbq gaat, maar wel dat het wellicht korter kan dan in...
  9. Jorizzz

    Shotgun shells

    Deze wil ik ook een keer maken. Zou het nog zin hebben om de pasta kort voor te koken?
  10. Jorizzz

    1e sessie met de Inkbird ISC-007BW BBQ controller

    Topvent open betekent dat je meer 'trek' hebt in je bbq, dus meer zuurstoftoevoer, dus warm je sneller op
  11. Jorizzz

    Nog eens pizza's op de kamado

    Nog niemand die gevallen is over de ananas? ;):LOL: Ik ben zelf overigens niet zo'n pizzafundamentalist hoor, lekker beleggen met wat jij lekker vindt! Maar ziet er erg goed en lekker uit! Wil ik toch ook nog wel eens proberen...
  12. Jorizzz

    Maminha

    Chimichurri? Dat is echt zoooo makkelijk om zelf te maken! Als je iets van een staafmixer of keukenmachine hebt is het ook echt in 5 minuten gepiept en zelf gemaakt is toch extra genieten, vind ik.
  13. Jorizzz

    Grote hoeveelheid PP maken

    Het is allemaal al gezegd, maar: -1- bij een roostertemperatuur van 110/120 graden duurt het als het goed is echt geen 24 uur, maar iets in de range van 7-9 uur -2- Als je alleen broodjes pulled pork maakt en het is je volledige diner, dan zou ik er een extra procureur bij gooien, 2 is dan wat...
  14. Jorizzz

    Hallo!

    Welkom (bijna) achternaamgenoot, een van der Heijden hier. Ik moest even opzoeken wat een resem is, weer wat geleerd!
  15. Jorizzz

    Char Siu 2.0 met Yangzhou Fried Rice en Smoorboontjes

    Ja dat was ook mijn gedachte. Je kan je Q op 180⁰ instellen, maar zodra je de klep open laat gaat het los, lijkt me
Terug
Bovenaan Onderaan