Beef en Steak

Recente inhoud door Jorizzz

  1. Jorizzz

    Master touch of premium

    Eens met @Robdijn. Scharnier is handig (al zorgt het soms ook voor problemen met afsluiten), die diffuser plate gebruik ik echt nooit. Dan nog kun je met een indirecte opstelling en een ribrekje easy 4 strengen ribs kwijt. Wel meer ook, als het echt zou moeten. Wat je bedoelt met dat de bbq...
  2. Jorizzz

    Weber 'full-size plancha'

    Hoe vaak heb je hem ongeveer gebruikt en zie je iets van slijtage ontstaan van de emaille laag?
  3. Jorizzz

    Weber 'full-size plancha'

    En zou dat emaille niet kwetsbaar zijn voor krassen van spatels enzo? Zullen ze wel over nagedacht hebben, maar in mijn gietijzeren pan van Le Creuset ga ik ook niet met metalen bestek zitten werken. Op filmpjes van die Weber plaat doen mensen dat wel gewoon...
  4. Jorizzz

    Weber 'full-size plancha'

    Gat in het midden gebruiken ze bij de filmpjes van Grillrost zelf vooral om stukken hout bij te vullen, wat de dus gebruiken ipv briketten/kolen. Ik zit ook al een tijd op die Grillrost te azen, maar die van Weber heeft zonder gat een nog groter werkoppervlak, en die opstaande rand lijkt me dan...
  5. Jorizzz

    Weber 'full-size plancha'

    Weber heeft sinds enige tijd een 'Full-Size Plancha - Voor houtskoolbarbecues 57 cm' (klik). Die lijkt me geweldig om van mijn kettle of WSM een bakplaat/griddle te maken voor. Van smashburgers en Philly cheese steaks tot complete rijstgerechten, van pannenkoeken en tosti's tot fajita's en (wet)...
  6. Jorizzz

    Op zoek naar een Ofyr achtige bbq

    Die hebben ze ook, misschien een extra alternatief voor je lijtsje: https://www.grillrost.com/en/the-grillrost.com-fire-plate-grill-well-thought-out-construction-with-internal-ventilation-G-1249
  7. Jorizzz

    Op zoek naar een Ofyr achtige bbq

    Ik weet niet hoe hoog het moet worden, maar ik zie in je handtekening dat je een Weber 57 cm kogel hebt en daar heb je ook dit soort ringen voor, bijvoorbeeld deze waar ik al een tijdje op zit te azen...
  8. Jorizzz

    Memphis dry ribs

    Ik wilde graag een keer wat anders dan de geijkte 3-2-1, fall of the bone, met bbqsaus afgelakte ribs. Begrijp me niet verkeerd, ook voor die ribs mag je me wakker maken, maar het was tijd om iets nieuws te proberen. Geïnspireerd door het recept van Noskos ben ik aan de slag gegaan. Ook nog...
  9. Jorizzz

    Spelen met een gas bbq: pulled chicken & gyros

    Ik heb het allebei wel gedaan en op het spit ziet het er natuurlijk hartstikke cool uit, en het smaakt ook prima natuurlijk. Alleen ik vind de 'knapperige' buitenkant het lekkerst, en van een spit moet je dan steeds de buitenlaag eraf snijden en wachten tot de volgende lading klaar is. Zonder...
  10. Jorizzz

    Keter unity XL

    Deze: https://www.amazon.nl/gp/aw/d/B09WVC6D9X?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title
  11. Jorizzz

    Keter unity XL

    Ik heb hem ook, en ook een hoes. Die heeft er de hele winter op gezeten, niks aan de hand. Staat ook niet onder een afdak ofzo. Overigens zijn de deurtjes zonder hoes ook 99% waterdicht, alleen onder het deurtje zelf vind ik soms een paar druppels, maar niet in de kast zelf.
  12. Jorizzz

    Gans van kop tot staart (4 recepten)

    Ik mis wel wat foto's van de gerechten op de bbq. Het blijft toch een bbq forum.
  13. Jorizzz

    Brood op de kamado uit de Dutch Oven

    Zier er goed uit zeg! Wat is eigenlijk het nut van kolen bovenop de deksel van je DO als ie toch al in een gesloten kamado staat?
  14. Jorizzz

    Brisket en burnt ends

    Nou wordt er vaak met dit soort stukken vlees gezegd dat je beter voor grain-fed kunt gaan, maar als ik dit zie en lees dan is dat helemaal niet per se nodig.
  15. Jorizzz

    Stookverbod Utrecht

    Het probleem lijkt me toch de rook die van het vuur af komt, van teveel mensen tegelijk, in een dichtbevolkte stad. De rest is eigenlijk irrelevant en misschien voor een ander forum dan deze, om het hier gezellig te houden. 🙂
Terug
Bovenaan Onderaan