Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Thanks voor de tips, ga ik doen.
Dan met reverse sear indirect garen op 120gr tot kern van ongeveer 45 en dan afgrillen tot 50 graden kerntemp met directe hitte.
Ik heb voor kerst een hele ossenhaas gehaald om te bereiden op de de KJ.
Gezien het voor kerst is toch een paar vragen om de kans van slagen te vergroten (eerste keer haas op de bbq :) )
Nu heb ik gelezen dat je de kop en het vlies eraf moet snijden, kun je met die kop nog iets doen ?
Het...
Bedankt allemaal voor de tips, ik ga ze wat langer ingepakt laten zitten. Temperatuur iets verhogen en wat meer op gevoel werken.
Ga ook andere ribs proberen om te kijken of ik daar een nog beter resultaat behaal.
Het is nu ook nog niet slecht, maar kan beter :-)
Ja bij het inpakken leg ik zeker wel de vleeskant naar beneden. In de holle kant gaat wat boter en eronder wat basterdsuiker. Het geheel maak ik af met een scheut appelsap voordat ik ze inpak.
Hi allemaal,
Ik heb nu 2 keer spareribs gemaakt en ben nog zoekende naar de beste combi qua smaak en ribs.
Op basis van de tips de dik bevleesde ribs van Rooij gehaald bij de Marko.
Deze lekker in de rub gezet en met de 321 methode bereid.
Eerst 3 volle uren roken, met om het uur wat...
Druipschaal stond idd op de platesetter…moet daar dan nog iets onder/tussen ?
Of laagje water in doen ?
Zat wel aangekoekte meuk aan.
Ik had al bijna geen ruimte voor de druipschaal 😂
Rookhout was niet nat.
De kruiden, vond het wat bitter..kon het niet helemaal goed duiden. Als ik bij anderen pulled pork heb smaakt hij beter[emoji23]
Maar ik blijf proberen[emoji106]
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Onlangs de eerste langere sessie gedaan met een stuk procureur/varkensnek van 2,5KG volgens "de wedstrijd methode van Noskos"
Avond vooraf geinjecteerd met de injectiemix en nachtje laten rusten in de koelkast.
Ochtend de Kamado op temperatuur gebracht en het vlees erop en de stappen gevolgd...
Ok bedankt allemaal voor de reacties en het bevestigd mijn vermoeden dat een kleiner stuk niet gaat bijdragen aan het eindresultaat.
Ja temp op peil houden ging prima, dus dat moet goed komen.
Ik ga het maar gewoon proberen :)
Ja ik had het recept van Noskos/Dennis gezien en doorgenomen. Maar hij gebruikt 2,5KG en in de reacties las ik wat mensen die droge PP hadden, reactie was dat het stuk vlees dan te klein was..
Dus vandaar even mijn vraag over of het uberhaupt wel slim is om een kleiner stuk te gebruiken totdat...
Ik ben aan het leren op mijn Kamado Joe, begonnen met iets simpels als moink balls :-)
Nu wil ik graag een pulled pork maken, maar om nu meteen met een stuk van 2,5/3 KG te beginnen is wat zonde (kost toch al snel 40 euro)
Echter meeste recepten die ik tegenkom zijn gebaseerd op stukken rond...
Ben eruit en heb de KJC3 gekocht. Mooi ding en nu voorbereiden op een eerste keer gebruik.
Zoveel keuzes en recepten..zin in :-) Nieuwe berichten
Eerst maar eens iets simpels gaan oppakken om het een beetje onder de knie te krijgen :)
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.