BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Ewald

  1. Ewald

    buikspek 5 maanden vacuüm, nog te eten?

    Het is al gezegd door de bovenstaande mede genootschappers. Better safe than sorry. Voer voor de kliko.
  2. Ewald

    Eerste keer brisket

    Een mooie reportage van een whole packer inclusief de burnt ends. Dat verdient een koei. Gefeliciteerd. Volgende keer gewoon in de alu folie verlies je veel minder vocht, en de butcher paper een flinke zwiep richting papier kliko geven. Mooie Staub pan op de achtergrond overigens;)
  3. Ewald

    Eendenborstfilet

    Die leversmaak verdwijnt weer als je hem helemaal doorgaart ala peking eend. maar dat is weer zonde van een filet.
  4. Ewald

    Buikribben met Hasselback aardappelen

    Ziet er goed uit, nog iets speciaals gedaan met de buikribben, inpakken of niet BBQ temperatuur? Ik vind het niet vreemd dat het lang duurt voordat 10 aardappels een beetje op temperatuur komen, het is een hele massa zo, die in je WGA met 10 briketten op temperatuur moet komen, De massa van je...
  5. Ewald

    Cola can chicken met krieltjes en groente [emoji39]

    Weinig Low & Slow, verplaatst naar High & Fast. Mooie kippetjes, dat wel. Gefeliciteerd met je tokkie. Aardappeltjes met groentes zien er ook niet verkeerd uit, lekker landelijk.
  6. Ewald

    Porchetta Primeur

    Ziet er erg smakelijk uit, mooie korst ook. Het zou leuk zijn als je ook de BBQ temperaturen erbij vermeldt. En eventueel bijzonderheden direct/indirect temperatuur verhogen etc. Dit is niet allen een " show" forum, maar ook een leerforum, vandaar de naam Genootschap. ;) :)
  7. Ewald

    Eendenborstfilet

    Lekker hoor, maar de Eend tot een kern van 63 graden? Hier gaat hij tot max. 52-53 kern, hoger gaat hij naar lever smaken.
  8. Ewald

    cote de boeuf voorgaren

    Ga je mond spoelen, vlerk :ROFLMAO:
  9. Ewald

    Beef ribs low and slow heel slow

    Mooie ribs, waren het Grain Fed ribs? Butcher paper is een beetje achterhaald, volgende keer gewoon weer folie gebruiken zoals @Cherrywood ook al aangaf. Zeker met rundvlees (droogt snel uit) wil je zoveel mogelijk vocht behouden, en dat je bark zompig wordt is onzin, heb ik nog nooit anders...
  10. Ewald

    Tips voor aanschaf Dutch Oven

    Voor het grootste gedeelte mee eens Een gietijzer grillrooster vergt heel veel onderhoud, de patinalaag die je er met moeite op hebt gekregen brandt er zo weer af, en roest inderdaad onder je kont weg. Mijn Gietijzeren skillets vind ik heel prettig werken, en ja je moet een beetje oppassen...
  11. Ewald

    Fotowedstrijd april 2024 - Pizza the worlds best comfort food.

    Pizza uit de Ooni is toegestaan. Dit accepteren wij ook in high&fast. Opdracht aangepast.
  12. Ewald

    Hallo allemaal!

    Welkom bij het Genootschap Vincent.
  13. Ewald

    Masterbuild of pellet

    Masterbuilt heeft geen pellet smokers. De Auto ignite is in wezen ook een Gravity smoker/grill, met een ietwat kleinere interne hopper en grillfunctie op de deksel van de Hopper.
  14. Ewald

    Short Ribs missen smaak

    Inpakken in Alu folie! na een paar uur en absoluut grainfed rundvlees nemen. Hele volkstammen denken dat BBQ vlees altijd gerookt moet zijn, dat is klinklare onzin. Roken is een keuze bij BBQ, maar zeker geen must. Het ras van het rund zegt niet altijd alles, hoe het beest is gevoerd wel...
  15. Ewald

    Short Ribs missen smaak

    Te droog, en droog rundvlees (Beef Jerky en Biltong buiten beschouwing gelaten) heeft gewoon weinig smaak, zeg maar smaakt niet. Goed bereide shortribs zijn gewoon superlekker, hier altijd met flink wat PeZo (Fleur de Sel en Lampong)
Terug
Bovenaan Onderaan