Beef en Steak

Recente inhoud door Ewald

  1. Ewald

    Parelhoenbout met winterse rub

    Nee dat ligt niet aan jullie na de laatste forum update is dit erin gekomen, wordt aan gewerkt.
  2. Ewald

    Jerk beercan chicken

    Erg leuke reportage van een heel mooi uitgevoerde BCC. Gefeliciteerd met je kip en welkom bij de tokkies
  3. Ewald

    Parelhoenbout met winterse rub

    Ziet er goed uit. Hadden van mij wat meer foto's Gemogen, zeker van het eindresultaat:giggle: Die rub gaat een tikkeltje richting de chinese 5-spice Kaneel, kruidnagel en steranijs zijn er al 3 😁
  4. Ewald

    Varkenshaas ,met nootjes en mosterdsaus

    @Lankie010 vanwaar de mirin in de mosterdsaaus en geen rijst/appelazijn Wordt hij dan niet mierzoet?
  5. Ewald

    Varkenshaas ,met nootjes en mosterdsaus

    Ziet er mooi uit maar inderdaad zo te zien best nog wel rare. Bij mij is hij bij 59 graden rosé Wat was de temp van de BBQ?
  6. Ewald

    Hoe lossen jullie inregenen rondom de Kamado op in je meubel?

    Ruim denken, een dak kan ook een afdakje zijn, hoeft niet permanent kan ook mobiel Een tarp kan eventueel ook een optie zijn:
  7. Ewald

    Zeeuws Spek uit Zeeuws Vlaanderen...

    Deze waarschijnlijk: met aangepast zout. Ziet er overigens goed uit https://www.bbqgenootschap.nl/threads/buikspek-zeeuws-spek-met-van-beekum-zeeuws-spek-melange.30772/
  8. Ewald

    Noodles: Bami

    Graag gedaan, soms zoeken mensen te ver, er staan een heleboel mooie recepten hier op het forum.
  9. Ewald

    Noodles: Bami

    Recept iets aangepast, duidelijker, en voornamelijk qua bereiding wat tips. Als de Mie gekookt is en afgekoeld is plakt hij bij mij altijd aan elkaar, ook al doe ik er wat olie doorheen. Tegenwoordig laat ik de mie na het afspoelen met water uitlekken in een vergiet en verder afkoelen, olie...
  10. Ewald

    Kerstham pekelen

    Dan doe je voor de zekerheid toch 1/2 dag erbij bij die 4 dagen dan zit je op 4050 gram met die vuistregel.
  11. Ewald

    spare ribs (Midden Oosten)

    Zijn veel char siu achtige recepten te vinden, ook hier op het Genootschap, waarom altijd zover zoeken? TS wil iets met een zoete ketjap manis achtige basis. Het is altijd leuk om samen wat te freubelen. zo is ook ooit het begin gemaakt met mijn Babi Pangang saus die vervolgens pas na 10 jaar...
  12. Ewald

    spare ribs (Midden Oosten)

    Dit vind ik erg leuke draadjes. Temeer omdat er veel mensen zijn die de combinatie van de zoete ketjap en het hartige waarderen.
  13. Ewald

    Char Siu opwarmen

    Au bain marie, in een vacuum of zip lock zak in heet niet kokend water bijvoorbeeld
  14. Ewald

    MOINK balls / Noskos recept

    Het was natuurlijk met een flinke knipoog. Je moest op MOINK ball day een foto van jezelf met een schaal MOINK balls uploaden op de site van Larry en daarna kreeg je het certificaat, dit was een initiatief ooit gestart door Noskos voor het ter ziele gegane BBQforum. Omdat k&k balletjes niet te...
  15. Ewald

    Even voorstellen

    Hoi Rog, welkom bij het Genootschap
Terug
Bovenaan Onderaan