Beef en Steak

Recente inhoud door Ewald

  1. Ewald

    Hallo en bedankt voor het accepteren

    Hoi Harry, welkom bij het Genootschap
  2. Ewald

    Hallo allemaal, ik ben Stefan!

    Hoi Stefan, welkom bij het Genootschap. Doet mij altijd deugt om te lezen als mensen Vanuit hun passie voor koken de BBQ wereld instappen.
  3. Ewald

    Voorstellen

    Hoi Roy, welkom bij het Genootschap
  4. Ewald

    1e keer Iberico Secreto

    Secreto is zo lekker, ziet er heerlijk uit.
  5. Ewald

    Weer een nieuwe

    Hoi, Welkom bij het Genootschap
  6. Ewald

    Does size matter?

    Over smaak valt niet te twisten, ik deel die mening niet met je. ;) 1 ding is wel zo: Waar rond stopt gaat ovaal verder (tegeltjes wijsheid) :ROFLMAO: Een BBQ is eerder te klein dan te groot, zeker als je volledige maaltijden erop wilt gaan maken en met ovenschalen en DO's aan de gang gaat
  7. Ewald

    Welke asado BBQ?

    De driepoot kan makkelijk als asade kruis dienen, en er een speenvarkentje aan ophangen kwestie van creatief gebruiken. Die asado grill ziet er prachtig uit, maar hoe vaak ga je zo'n dure grill gebruiken en volledig benutten? Dezelfde vraag die je aan iemand kan stellen die een BGE of een Primo...
  8. Ewald

    Goed recept en hoeveelheid voor snert

    @Free_ltd We zijn nu zelf Erwtensoep aan het maken, met het recept wat ik gegeven heb, heb ik nu 6,3 liter ( 6 quart) soep. Een 9 quart DO (8,5 liter) is dus perfect, je wil ook nog wat ruimte over houden om te roeren.
  9. Ewald

    Goed recept en hoeveelheid voor snert

    Even het stukje van het recept wel of niet schuim afscheppen duidelijker gemaakt. Tijdens het 1e kookproces erwten + vlees WEL afschuimen. Tijdens het 2e kookproces, rest van de groentes, schuim NIET afscheppen
  10. Ewald

    Goed recept en hoeveelheid voor snert

    Ik denk dat een DO van 8 liter prima is, een DO van 6 liter wordt krap. Maggieblokjes dat zijn inderdaad die kleine vierkante dobbelsteentjes 3 tot 5 blokjes per liter. Je begint met een aantal blokjes in het begin en maakt hem op het laatst af op smaak met de rest. Wij gebruiken tegenwoordig...
  11. Ewald

    Jamaican chicken, ja man!

    Geweldig verslag. Ziet er top uit, lijkt me erg lekker.
  12. Ewald

    Goed recept en hoeveelheid voor snert

    @Cherrywood, door de sambal hoeft het niet pittig te worden een pinch doet al veel goeds met de totaalsmaak, het voegt het traantje toe, de extra liefde. Wij noemen sambal oelek ook wel de perfecte "huwelijkmaker"
  13. Ewald

    Fotowedstrijd oktober 2025 - OH NO, MY Q

    @diesel4666 ik mis de link naar de bereiding. Geen link, geen deelname
  14. Ewald

    Goedemorgen!

    Hoi Sammy, Welkom bij het Genootschap. BGE L of zelfs een Primo Oval XL valt binnen je budget
  15. Ewald

    Char Siu Ribs

    Waar zijn de foto's van de BBQ????
Terug
Bovenaan Onderaan