Beef en Steak

Recente inhoud door diesel4666

  1. diesel4666

    Smash burgers op de ofyr

    De foto van het eindresultaat wordt hier wel vaker vergeten... [emoji854]
  2. diesel4666

    Bacon Brisket - Haat of Liefde?

    Ik snap de haat-liefde verhouding echt. Voor mij moet buikspek uit 2/3 yot 3/4 vlees bestaan. Dan vind ik het fantastisch lekker. Helaas is de verhouding vaak omgekeerd en voelt het voor mij ook als een mondvol blubber. Om deze reden nog nooit buikspek klaargemaakt.
  3. diesel4666

    Dunne of dikke short-ribs

    Voor low&slow lijkt het mij logisch om voor dikke te gaan. Belangrijker is het intramusculair vet. Dat heb je echt nodig voor low&slow. Dat is afhankelijk van het ras en ook de voeding. Graangevoerd heeft meer vet dan grasgevoerd.
  4. diesel4666

    Smash burgers op de ofyr

    Aan ons vakantiehuisje stond een ofyr (kloon). Nooit eerder mee gewerkt. Voor een groep van 20 man maar gekozen voor iets simpels: smash burgers. Verbeterpuntje voor mezelf: als je 2 burgers tussen een broodje stopt, is eenmaal kaas voldoende. Maar hebben sowieso gesmaakt!!
  5. diesel4666

    Pizza's op de kamado

    Ik maak niet altijd meer foto's, maar laatst nog eens gedaan. In afwachting van een Ooni (zal er ooit wel eens van komen), moeten deze van de kamado zeker niet onderdoen.
  6. diesel4666

    Varkensgebraad aan het spit

    Nog eens iets nieuws geprobeerd met het spit: een varkensgebraad. Gewoon uit de winkel, al gepekeld en met een mosterdkorst voorzien. Ik had schrik dat deze wat droog zou zijn (buitenkant zag er droog uit), maar was vanbinnen lekker sappig. Geen idee of het spit een meerwaarde was...
  7. diesel4666

    Fotowedstrijd oktober 2025 - OH NO, MY Q

    Hertenstoof in de vuurschaal https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://www.bbqgenootschap.nl/threads/wild-in-het-kampvuur-hertenstoof-wilde-eend-bao-bun.38673/&share_tid=38673&share_fid=27482&share_type=t&link_source=app
  8. diesel4666

    Wild in het kampvuur (hertenstoof + wilde eend bao bun)

    Nog eens afgesproken met een kameraad, die ik al veel te lang niet meer gezien had. We hebben er een namiddag spelen met het vuur van gemaakt. Zalig met de zachte temperaturen... Beiden grote liefhebbers van wild. En de uitdaging van de fotowedstrijd aangegaan: de hertenstoof klaargemaakt...
  9. diesel4666

    Hertenstoof - hoe rook toevoegen?

    Ik ga vandaag een hertenstoof in de Dutch oven klaarmaken. - Ik wou wat rooksmaak toevoegen om toch een BBQ gevoel te hebben. Past dit bij hertenstoof of best niet doen? - Hoe doe ik dit best? Het vlees indirect bakken met rookchunk erbij? Ik heb schrik dat ik het vlees mogelijks taai ga...
  10. diesel4666

    Begin van de buiten keuken

    Dat zou inderdaad mijn volgende vraag geweest zijn... :-)
  11. diesel4666

    Begin van de buiten keuken

    Heel knap!! Ben laatste tijd ook meer en meer aan het overwegen om zoiets in elkaar te lassen. Hoe maak je die fronten? Is dat volledig geplooid, of ook iets gelast? 2mm plaat?
  12. diesel4666

    Wat is je top 5?

    Leuk om eens bij stil te staan... Bij mij is het een top10 geworden. 1. Ribs 2. Bavette rollade 3. Pulled pork taco's 4. Zalm op plankje (5spice-mosterd-suiker-wasabimayo) 5. Pizza 6. Iberico Secreto 7. Picanha aan spit 8. Kip aan spit 9. Chicken tikka masala met naan op pizzasteen 10. Tomahawk
  13. diesel4666

    Kies hier de winnaar van de fotowedstrijd van januari 2025!

    Proficiat! Ik heb helaas 2 weken zwaar griep gehad. Spijtig genoeg dus niet kunnen meedoen... [emoji17]
Terug
Bovenaan Onderaan