Beef en Steak

Recente inhoud door Bram1981

  1. B

    Het moet vooruit gaan

    Dat dacht ik al 😉
  2. B

    Het moet vooruit gaan

    Eens, maar ook een kamado is snel grill klaar. Kwestie van hou je je opties open voor bbq (kamado en wat prijziger) of blijf je alleen grillen (kettle en goedkoper, waarmee low and slow niet onmogelijk is, maar wel wat bewerkelijker dan een kamado).
  3. B

    Het moet vooruit gaan

    Dat is dus echt niet zo. Je hebt nog steeds verbranding van hout en rook. Daadwerkelijk weleens op een ofyr gekookt? Het is echt geen vergelijking met gas. Voldoet het aan de wensen van de topic starter, nee, maar elke vergelijking met gas gaat mank.
  4. B

    Het moet vooruit gaan

    Hier staat een monolith large, Ofyr, ruime weber gas bbq en wga. In jouw geval zou ik geen ofyr nemen. De ellende qua brandstof gebruik en rook ken ik niet, maar hij is ongeschikt om even op te stoken en meer geschikt voor grote groepen. Ik piel daarnaast ook graag met open vuur en ben minder...
  5. B

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Ha Sander, ik heb wel enig idee. Het is een leefkelder met aparte ruimten, waaronder ook een ruimte met sauna en douche. Er staat een ontvochtiger. Die zit meestal zo rond de 70% RV, echter die staat in de ruimte naast de “droogkamer”. Daar zal de RV wat hoger liggen. Lastige is dat er dus ook...
  6. B

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Vandaag de eerste coppa ook uit de kelder gehaald. Ruime leefkelder waar een ontvochtiger in staat om het ook prettig te houden om te leven. Temperatuur in de winter circa 15 graden wanneer we niet verwarmen. Binnen een maand naar 1/3 gewichtverlies. Na portioneren in twee stukken toch nog het...
  7. B

    Kalkoen nat pekelen (wet brine)

    Plus 1. Wat een vraag.
  8. B

    Ervaring Ofyr.

    Hier ook een Ofyr. Bewust 100, makkelijker te verdelen in zones. Rook vind ik persoonlijk wel mee vallen, maar heb dan ook goed droog hout. Wel eens dat je hem niet even aansteekt voor twee hamburgers. Wij koken graag voor meerdere mensen/gezinnen. Brazilian ring met spiesen echt geweldig. Boven...
  9. B

    Brisket, waar haal ik de beste prijs/kwaliteit vandaan?

    Gradaties in kwaliteit vlees. Maw hoeveelheid intramusculair vet, hard vet, etc. Wholepacker is flat en point. Flat magere stuk, point vettere stuk. Wel vreemd dat ze dat niet konden vertellen.
  10. B

    Brisket, waar haal ik de beste prijs/kwaliteit vandaan?

    Dan vermoed ik dat ze de vraag niet helemaal begrepen hebben. Kijk maar op de website.
  11. B

    Brisket, waar haal ik de beste prijs/kwaliteit vandaan?

    Jouw vraag gaat over de USA angus brisket, ik heb het over de Canada. Die bieden ze ook aan.
  12. B

    Brisket, waar haal ik de beste prijs/kwaliteit vandaan?

    Dit is niet helemaal waar. Dat geldt misschien voor de reguliere. De angus heritage Canada is AA of prime. Heb hem laatst gehad, prachtig stuk vlees.
  13. B

    Foodloods smokers festival 25-26 sept

    Denk dat je niet op tijd gaat zijn… 😜
  14. B

    The Ultimate "not my average" breakfast burger

    Fantastisch. Die gaan we hier ook eens maken. Break jij altijd jouw fast met bier?
  15. B

    Deep fried onions

    Zien er heerlijk uit. Dit is wel solliciteren naar derdegraads brandwonden, inderdaad…
Terug
Bovenaan Onderaan