Beef en Steak

Recente inhoud door Bart1978

  1. Bart1978

    Bereidingstijd berekenen

    Ik begin standaard veel te vroeg. Gaar kijken gaat je nooit lukken. Warm houden is eenvoudig en geeft je ruimte voor een ander gerecht. Tijdens een workshop eens een steak geproefd die al ruim 5 uur in een oven van 60 graden lag (bleek achteraf) was niets op aan te merken. Andersom kan je bij...
  2. Bart1978

    Petromax FT6 of FT9

    Zou wel zeker kunnen zonder de pootjes. Dan is het gewicht beter verdeeld, maar dat hangt ook van de dikte van je steen af natuurlijk
  3. Bart1978

    Petromax FT6 of FT9

    Mijn keuze zal altijd de grootste zijn. Je zal nooit problemen met te veel ruimte hebben maar eerder ruimte te weinig als je de FT6 kiest. En als je hem op je deflectorplate wil zetten zou ik zonder pootjes nemen. Dan komt de warmte beter door en krijg je geen puntbelasting op je steen, dit zou...
  4. Bart1978

    Short Ribs hoe het niet moet maar hoe wel?

    Jammer dat het niet gelukt is zoals je bedacht had, maar uiteindelijk leer je van fouten het meeste! Trek je plan voor volgende keer, gebruik de tips die hier boven staan en volgende keer ga je zeker meer succes hebben. gelukkig was je vlees nog te redden.
  5. Bart1978

    Eerste keer op de weber: Drumsticks.

    heerlijk resultaat. ondankts het gebrek aan een krokant velletje zou ik er zo een naar binnen kunnen schuiven
  6. Bart1978

    Vollop aant experimenteren

    mooi resultaat! mijn (beperkte) ervaring met Gas is juist dat de temperatuur perfect te regelen is. bij mijn barbecook moest ik een klein stukje hout onder het deksel leggen om op de laagste stand met 1 brander laag genoeg te komen om pulled pork te maken. Als ik die instelling eenmaal had, kon...
  7. Bart1978

    Even voorstellen

    Welkom bij het genootschap, maar van fouten leer je het meeste!!
  8. Bart1978

    Voorstellen :)

    Welkom Roy! Dat is een mooie barbecue om te beginnen! veel plezier bij het genootschap. We zien graag je bereidingen voorbij komen!!
  9. Bart1978

    Brisket(je)

    Met een lastig stuk vlees toch een heerlijk resultaat halen. Goed gedaan!!
  10. Bart1978

    Bourbon bacon chicken kebabs.

    Heerlijk! Ik krijg er spontaan honger van.
  11. Bart1978

    Nieuw gietijzeren rooster gekocht en aangepast..

    Die past idd netjes op de WGA. Ik heb het originele rooster in tweeen gedeeld. zo kan ik een gedeelte weglaten om daar kolen te vullen indien nodig. De andere kant gebruik ik om op te garen. Nu ik de foto zie, besef ik me dat het wel weer tijd is om hem uit de stalling te halen en te prepareren...
  12. Bart1978

    Dag iedereen

    Hoi Kevin, welkom bij het forum. Ik heb zelf 2 offsets gehad, het belangrijkste aandachtspunt was bij mij de buren.... Helaas zijn er altijd mensen die de heerlijke rooklucht van goed gedroogd hout niet kunnen waarderen.
  13. Bart1978

    Buitenkeuken/meubel - Kamado Joe Classic III

    Ik heb zelf net een buitenbar gemaakt. Als inspiratie een hele grove instructie van Karwei gebruikt. https://www.karwei.nl/wooninspiratie/b/diy-houten-tuinbar-maken Als het skelet eenmaal staat is de rest een kwestie van afwerken. Ik ben er achter dat goed gereedschap een hoop scheelt. Het...
  14. Bart1978

    Eerste gerechtje op de Weber Master Touch GBS Premium

    Het kan ook zeker hoor, maar ik merk dat met de extra pizzasteen erbij de straling van onderaf weg is (mijn eerste paar pulled porcs waren best krokant aan de onderkant) en de temperatuur stabieler door het dempende effect van de steen. ik heb de bloempotjes er tussen staan voor een extra luchtlaag.
Terug
Bovenaan Onderaan