Beef en Steak

PulledPorkPapaDag

 

Dr. Tim

Sprokkelaar
Berichten
44
Het was al weer even geleden dat ik een knorretje had geproduceerd. Gisteren eerst de ontdooide procureur (een niet al te groot stukje van 1,5kg) een beetje getrimd en daarna in de rub gezet.
bafecb62e3838f64c04e0fe46ce25fe4.jpg

2e635caf4192cc5e11a71de4e535a994.jpg

Marcels Pork Rub is toch echt m’n favoriet.

76be3b5f15528ddce6446f272ba7400a.jpg

Mooi in de kruiden en losjes afgedekt een nachtje in de koelkast.
547e857a12698f274024e33128bc4949.jpg

Vanmorgen om 10:00u was de Weber op temperatuur en kon het vlees er op.
ccfd23d2dd55a367a1ecca54c3341aa0.jpg

Deksel erop en roken maar.
4615cd89de6f7d87bf15c78e62e85109.jpg

Haast vergeten de thermometer erin te steken.
ab9f67afbc070858dc3da0b7d28d1351.jpg

Na een uur of drie was hij 74 graden en zat de korst mooi vast.
17f8f6ccec0defd91bd8c10dab42d1e6.jpg

Ingepakt met bbq saus, appel cider azijn en appelsap nog een paar uurtjes laten garen.
35f728a27c54128c3c8aeb61c30162e4.jpg

Na 6 uur in totaal (het was maar een bescheiden stukje) ging de thermometer er in als in de pindakaas. Even uitwasemen, daarna weer strak ingepakt en nog twee uur in handdoeken in de koelbox.
3110d702ea42844e2dcbaf151cd7f22e.jpg

Klauwen klaar?
3174f9ed1e7c256c2dc0c27459043509.jpg

Pullen maar!

1c323ae4d4bbfce58fa17c07bdb9a3c5.jpg

Met een beetje Louisiana coleslaw en bbqsaus op een zacht broodje.
5a75f5d76ace2b76830cfbde19c6b85e.jpg

Zó lekker dat ik er geen scherpe foto meer van kon maken! Het hele gezin heeft enorm genoten en er was nog net wat over om morgen op het werk een Pulled Pork Tosti te kunnen eten

De belangrijkste realisatie van de dag is dat m’n kinderen nu oud genoeg zijn en ik op een papadag gewoon de bbq aan kan steken. Heerlijk, eindelijk tijd voor m’n hobby!

Papa is tevree…


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor..
 
Lekker man.

Tip, als je die sessie doet knal heel het rooster vol. Daarna ff zakjes sealen voor diepvries en je kan vaker zo'n tosti maken.

Zelf neem ik vaak een zak mee naar t vissen. Beetje olijfolie en een flinke scheut Blue Hogs orginal en smullen maar !
 
Lekker man pulled pork 😁

En wat onze Lompe zegt, altijd meer maken.
Beste raad is voorraad ;)
 
Lekker man.

Tip, als je die sessie doet knal heel het rooster vol. Daarna ff zakjes sealen voor diepvries en je kan vaker zo'n tosti maken.

Zelf neem ik vaak een zak mee naar t vissen. Beetje olijfolie en een flinke scheut Blue Hogs orginal en smullen maar !

Dit was het stukje dat ik krijgen kon, anders had ik zeker meer gemaakt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Gave titel voor deze post! Zeg het eigenlijk allemaal.

Ziet er trouwens heerlijk uit, was dat het ook?
 
Pulled pork kan mijn inziens zoveel hebben dat je soms best een half uurtje later bij de bbq kan komen dan gepland. Lekker pp maken dus op je 'papadag' 😃
Dit dus!
Bij het lezen van de post en een van de reacties vraag ik me af welke leeftijd benodigd lijkt voor de BBQ papadag, ikzelf BBQ heel vaak op de “papadag”, al vanaf het eerste moment.

Maar mooie sessie hoor! Pulled pork is altijd lekker! Ik moet ook weer eens….
 
Terug
Bovenaan Onderaan