- Berichten
- 44
Het was al weer even geleden dat ik een knorretje had geproduceerd. Gisteren eerst de ontdooide procureur (een niet al te groot stukje van 1,5kg) een beetje getrimd en daarna in de rub gezet.
Marcels Pork Rub is toch echt m’n favoriet.
Mooi in de kruiden en losjes afgedekt een nachtje in de koelkast.
Vanmorgen om 10:00u was de Weber op temperatuur en kon het vlees er op.
Deksel erop en roken maar.
Haast vergeten de thermometer erin te steken.
Na een uur of drie was hij 74 graden en zat de korst mooi vast.
Ingepakt met bbq saus, appel cider azijn en appelsap nog een paar uurtjes laten garen.
Na 6 uur in totaal (het was maar een bescheiden stukje) ging de thermometer er in als in de pindakaas. Even uitwasemen, daarna weer strak ingepakt en nog twee uur in handdoeken in de koelbox.
Klauwen klaar?
Pullen maar!
Met een beetje Louisiana coleslaw en bbqsaus op een zacht broodje.
Zó lekker dat ik er geen scherpe foto meer van kon maken! Het hele gezin heeft enorm genoten en er was nog net wat over om morgen op het werk een Pulled Pork Tosti te kunnen eten
De belangrijkste realisatie van de dag is dat m’n kinderen nu oud genoeg zijn en ik op een papadag gewoon de bbq aan kan steken. Heerlijk, eindelijk tijd voor m’n hobby!
Papa is tevree…
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Marcels Pork Rub is toch echt m’n favoriet.

Mooi in de kruiden en losjes afgedekt een nachtje in de koelkast.

Vanmorgen om 10:00u was de Weber op temperatuur en kon het vlees er op.

Deksel erop en roken maar.

Haast vergeten de thermometer erin te steken.

Na een uur of drie was hij 74 graden en zat de korst mooi vast.

Ingepakt met bbq saus, appel cider azijn en appelsap nog een paar uurtjes laten garen.

Na 6 uur in totaal (het was maar een bescheiden stukje) ging de thermometer er in als in de pindakaas. Even uitwasemen, daarna weer strak ingepakt en nog twee uur in handdoeken in de koelbox.

Klauwen klaar?

Pullen maar!

Met een beetje Louisiana coleslaw en bbqsaus op een zacht broodje.

Zó lekker dat ik er geen scherpe foto meer van kon maken! Het hele gezin heeft enorm genoten en er was nog net wat over om morgen op het werk een Pulled Pork Tosti te kunnen eten

De belangrijkste realisatie van de dag is dat m’n kinderen nu oud genoeg zijn en ik op een papadag gewoon de bbq aan kan steken. Heerlijk, eindelijk tijd voor m’n hobby!

Papa is tevree…

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk