Beef en Steak

Stromboli

 
 

Schumi_wk

Kooltjesharker
Berichten
193
Het was tijd om eens iets te proberen, nieuw seizoen nieuwe uitdagingen.

Met behulp van AI een recept gezocht voor pizzadeeg en dit uitgetest op onze nieuwe kitchenaid robot. Deeg bleek makkelijk te maken. Heb dit voor het eerst laten rijzen in de oven op 50°c. Het is zeker voor herhaling vatbaar, enkel voor het activeren van de gist moet je er even bijzijn.
Op de stromboli passata, mozzarella, hesp en salami gedaan, alles samen met de pizzakruiden die we hier standaard in de keuken hebben. Dit afgewerkt met oregano voor dat extra smaakje.
Kamado op 250 graden gebracht en dan de foto's gemaakt.

Credits voor de vrouw des huizes om dit mooi te vlechten en voor Jeroen Meus, hij heeft dit enkele weken terug gemaakt en vond dat het misschien beter was om bakpapier te gebruiken. Met het overschot een pizzadeeg bolletje gemaakt.
IMG_20250307_183726.jpg

IMG_20250307_190105.jpg

IMG_20250307_190653.jpg


Om te eindigen:
Pluspunten:
- Deeg was makkelijk klaar te maken.
- De vrouw die helpt om dit klaar te maken! ;)
- Mooi van kleur.
- Lekker van smaak, de geur en smaak van de bbq komt door.

Voor verbetering vatbaar:
- Deeg ietsje fijner uitrollen.
- Iets meer vulling, zodat dit iets meer doorsmaakt.
 
Wat mooi gemaakt. Lekker.
 
Lekker hoor!
Bakpapiertje in deze opstelling is hartstikke praktisch.
 
Tijdje geleden ook zoiets gemaakt (weliswaar in de oven, bedoeling was bbq, maar die ***regen). Was met rode pesto, mozarella, zonnegedroogde tomaten, paprika, ui en gedroogde ham (weet niet welke soort, denk gandaham ofzo). Was een topper. En is ook iets "gemakkelijk" dat je kan maken per 2 ofzo, zelfs als "hapje". En je kan ook bladerdeeg gebruiken, maakt het wel helemaal anders qua textuur & bite, maar is ook lekker
 
Oef, dat ziet er heel erg lekker uit. Wil het wel eens proberen, maar op een of andere manier gaat het deeg maken bij mij bijna altijd mis...
 
Terug
Bovenaan Onderaan