Beef en Steak

Baloney broodje

 

Lankie010

Gemarineerd
Berichten
1.844
Goededag

Zag op YouTube een filmpje van iemand die boterhamworst rookte en daarna raspte en opbakte met bbq vinegarsauce.

Dus aan de slag boterhamworst in de rub gezet en 2,5 uur op 130 graden gerookt .
1000012522.jpg

1000012523.jpg

1000012524.jpg

Tussendoor de vineguar bbq saus gemaakt

1000012535.jpg

Toen mocht de worst van de bbq en na afkoelen gaan raspen.
1000012536.jpg

Structuur van mijn rasp te fijn.
Volgende keer nog grotere rasp gebruiken.
Daarna het vlees opgebakken in een skillet en op een zacht broodje.
1000012537.jpg

Resultaat was echt lekker ,zeker in combinatie met de saus.

Vond de saus na het maken echt zuur ,niet mijn ding.

Maar de combinatie vlees met de saus is echt super lekker.

Groetjes Erwin
 
Interessant. Zo nog nooit iets met boterhamworst gezien.
 
Leuk idee, kun je volgens mij eindeloos mee variëren.
 
Dat is een leuke variatie 😀

Baloney is een verbastering van de Italiaanse worst Mortadella de Bologna, een luxe boterhamworst met pistache noten erin.

Zelf had ik het raspen achterwege gelaten en hem in plakken op een broodje gedaan. Eén beetje zoals Dennis het in z’n filmpje doet.


Misschien zijn wat gehakte pistache noten een heerlijke toevoeging.
 
Leuk idee, wat @Frits misschien volgende keer in plakken of 1 plak.
Mortadella is overigens niet helemaal te vergelijken met onze boterhamworst, het lijkt er wel wat op met het verschil dat de Italiaanse Mortadella 100 x (minstens 😂 ) lekkerder is dan onze boterhammenworst.
Al je die homp worst volgende keer in staven snijdt van een cm of 1-2-3 dik (in de lengte ) en er dan plakjes van snijdt met een mandoline of keukenmachine, of met de hand met een mes, dan heb je ook niet van die kruimels. En dan opbakken, is dat een idee?
 
Plakjes snijden is ook een idee ,maar vond bergje vlees krokant gebakken ook echt top.

Pistache nootjes lijkt me lekkere toevoeging
 
Terug
Bovenaan Onderaan