Beef en Steak

Poging om een koetje te bemachtigen

 
 
 

Bassie@79

Sprokkelaar
Berichten
28
Het gevecht van de eeuw aangegrepen om met een paar vrienden eens een poging te doen om brisket te maken.

Om 3.00 de bouillon gemaakt zodat we vlot konden starten om 6.00

Een grain fed brisket van Beef en Steak moet het gaan doen. Na het trimmen de injectienaald er in en vervolgens gerubt.

De bbq opgestookt en hickory rookhout toegevoegd. Nu wachten, wachten en wachten.

Het was een hele zit.... Het resultaat, niet perfect. Maar zeker in de flat een heel smakelijk resultaat. De point was niet zo goed, wat taai. Maar waarschijnlijk gevolg van enorme strugles met de temperatuur in de bbq.

Al met al is de conclusie dat het weer een hele leerzame dag is geweest.

9403b9088973e00f8b31698433b88e6e.jpg
377201784fef1c377cba857d4bd298bb.jpg
900c880007657a3da88a34726ebbc78d.jpg
9dce544cf465f29edfb14ef9991f7ced.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
8ba3178915a7e464f6b01762e9cdeed5.jpg

d41c517965cdb341e9aeb4e921f6e54b.jpg
413d61010306ec30018cba5010ddab45.jpg
3b65d49441ee287f0d5d352c4a77d6bc.jpg
9cf0d3c00061cd03456fa1acfa572ec3.jpg
066ab18d13156e5f3373f2f7c2b1a320.jpg
 
Laatst bewerkt:
Da's een aardig stukje vlees. Hoeveel kilo?
Lees voor de zekerheid nog ff de huisregels m.b.t. badges door. Je zou niet de eerste zijn die z'n koetje misloopt door iets te vergeten ;)
 
Laatst bewerkt:
Veel plezier vandaag met de bereiding!
 
vergeet de burned ends niet 😁 ben benieuwd naar de verdere verloop
 
Jammer dat het net niet geworden was wat je hoopte! Op zich ziet die er niet verkeerd uit hoor. Voor een volgende keer zou ik er iets meer vet op laten zitten. Deze zorgt er voor dat de brisket makkelijker zijn vocht vast houdt doordat deze een beschermlaagje geeft wat langzaam smelt. En voor de randen, alles dunner als een duim zou ik wegsnijden omdat dit uitdroogt.
 
Had je veel last van temperatuurschommelingen?
Enig idee waar het aan lag?

Al met al een mooi resultaat!
 
Mooi groot stuk vlees.
De taaie stukken zijn misschien de stukken die tegen de rand van de BBQ lagen.
Die zijn minder beschermd tegen de directe warmte.
 
Had je veel last van temperatuurschommelingen?
Enig idee waar het aan lag?

Al met al een mooi resultaat!
Denk dat de temperatuurmeter niet helemaal zuiver was in deksel, maar toch ook wat last van valse lucht.

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Denk dat de temperatuurmeter niet helemaal zuiver was in deksel, maar toch ook wat last van valse lucht.

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
maak je geen gebruik van een kernthermometer bedrade of draadloze kernthermometer?

Met lange bereidinge meet ik vaak rooster temp en kerntemperatuur.
Wellicht mooi black friday dealtje scoren? zo bizar duur hoeft het niet te wezen :)
 
Ik zie dat je slagerspapier gebruikt heb om in te pakken. Daar kan ook vocht door ontsnappen. Volgende keer zou ik gewoon aluminiumfolie doen.
 
Mooie run inderdaad,
Het is al zo vaak gezegd en nu weer door mijn voorgangers hierboven: Butcher Paper Sucks!
Wat een troep is dat.
Gewoon Alu folie gebruiken. En de rest van het butcher paper je kerstcadeaus mee inpakken en als je dan nog over hebt volgend schooljaar van je kinderen de boeken mee kaften.

Welkom bij de grote drie
 
Gefeliciteerd met je koetje! Jammer dat het niet helemaal naar je zin was. Hopelijk heb je wat aan de tips hierboven 😊
 
Mooi werk!

Gefeliciteerd met je 🐮
 
Gefeliciteerd 🥳 met je Koei 🐮 en welkom bij de grote drie!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan