Hi allemaal,
Ik heb nu 2 keer spareribs gemaakt en ben nog zoekende naar de beste combi qua smaak en ribs.
Op basis van de tips de dik bevleesde ribs van Rooij gehaald bij de Marko.
Deze lekker in de rub gezet en met de 321 methode bereid.
Eerst 3 volle uren roken, met om het uur wat besprayen met appelsap.
Netjes na 3 uur roken (gezien deze dik bevleesd zijn 3 uur aangehouden) ingepakt met beetje roomboter, basterdsuiker en appelsap.
Daarna weer 2 uur laten liggen om te stomen.
Afgelakt met een mix van ketjap,soya, knoflook, agave, uipoeder. Andere met bbq saus.
Nu zit ik met de laatste fase, hier vinden ze de fall of bone ribs het lekkerste. Maar dat zijn mijn ribs nog niet, zijn wel gaar maar niet fall of bone.
Daarnaast in mijn laatste uur, kom ik niet aan de 85 graden kerntemperatuur (terwijl ik de temp wel laat oplopen tot 150gr)
Blijf hangen rond 60 graden..
Ik zoek dus nog tips qua:
-Ribs, ik vond de dik bevleesde wel erg dik bevleesd en vrij vettig.
-Laatste fase, kerntemperatuur is dat belangrijk ?
-Beste verdeling om fall-off-bone te krijgen ?
-Lekker aflaksausje wat zoet,ketjap smaak heeft
Ik heb nu 2 keer spareribs gemaakt en ben nog zoekende naar de beste combi qua smaak en ribs.
Op basis van de tips de dik bevleesde ribs van Rooij gehaald bij de Marko.
Deze lekker in de rub gezet en met de 321 methode bereid.
Eerst 3 volle uren roken, met om het uur wat besprayen met appelsap.
Netjes na 3 uur roken (gezien deze dik bevleesd zijn 3 uur aangehouden) ingepakt met beetje roomboter, basterdsuiker en appelsap.
Daarna weer 2 uur laten liggen om te stomen.
Afgelakt met een mix van ketjap,soya, knoflook, agave, uipoeder. Andere met bbq saus.
Nu zit ik met de laatste fase, hier vinden ze de fall of bone ribs het lekkerste. Maar dat zijn mijn ribs nog niet, zijn wel gaar maar niet fall of bone.
Daarnaast in mijn laatste uur, kom ik niet aan de 85 graden kerntemperatuur (terwijl ik de temp wel laat oplopen tot 150gr)
Blijf hangen rond 60 graden..
Ik zoek dus nog tips qua:
-Ribs, ik vond de dik bevleesde wel erg dik bevleesd en vrij vettig.
-Laatste fase, kerntemperatuur is dat belangrijk ?
-Beste verdeling om fall-off-bone te krijgen ?
-Lekker aflaksausje wat zoet,ketjap smaak heeft

Laatst bewerkt: