- Berichten
- 548
Laatst eens een rollade van bavette gemaakt. Stond al heel lang op mijn lijstje. Wat een spijt dat ik dit niet eerder gemaakt heb. Wat een smaakbommetje!
Ik had bij mijn slager een bavette gekocht van 2,6kg van Ierse Angus. In de verpakking een bavette van 1kg en één van 1,6kg. Die laatste maar in de diepvries voor de volgende keer.
Voor de ingrediënten heb ik me gebaseerd op meerdere recepten en dan zelf een samenstelling gekozen van: spinazie, prosciutto, tapenade van olijven en zongedroogde tomaten, pijnboompitten en geraspte provolone.
Eerst de bavette wat platgeslagen en aan de binnenkant gekruid met peper en zout. Dan al de ingrediënten erin, opgerold, opgebonden en aan het spit. Bbq aan, blokje fruithout erbij voor de rook. Opstoken tot een 180°C dometemperatuur.
Ondertussen een slaatje als voorgerecht en spaghetti gekookt en voorzien van pesto.
De rollade eraf gehaald bij een kerntemperatuur van ongeveer 55°C.
Wat een lekker mals vlees!!
En had ik al gezegd dat dit een smaakbommetje is?
Nog 2 schijven overschot de diepvries in. Ik denk dat ik deze binnenkort maar eens van een extra korstje ga voorzien op de speksteen. Kunnen we weeral uitkijken...
Hier een filmpje:
Ik had bij mijn slager een bavette gekocht van 2,6kg van Ierse Angus. In de verpakking een bavette van 1kg en één van 1,6kg. Die laatste maar in de diepvries voor de volgende keer.
Voor de ingrediënten heb ik me gebaseerd op meerdere recepten en dan zelf een samenstelling gekozen van: spinazie, prosciutto, tapenade van olijven en zongedroogde tomaten, pijnboompitten en geraspte provolone.
Eerst de bavette wat platgeslagen en aan de binnenkant gekruid met peper en zout. Dan al de ingrediënten erin, opgerold, opgebonden en aan het spit. Bbq aan, blokje fruithout erbij voor de rook. Opstoken tot een 180°C dometemperatuur.
Ondertussen een slaatje als voorgerecht en spaghetti gekookt en voorzien van pesto.
De rollade eraf gehaald bij een kerntemperatuur van ongeveer 55°C.
Wat een lekker mals vlees!!
En had ik al gezegd dat dit een smaakbommetje is?

Nog 2 schijven overschot de diepvries in. Ik denk dat ik deze binnenkort maar eens van een extra korstje ga voorzien op de speksteen. Kunnen we weeral uitkijken...
Hier een filmpje:








Laatst bewerkt: