Beef en Steak

1e keer buikspek goed van smaak maar veel te hard helaas.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Dave
  • Startdatum Startdatum
 

Dave

Tondelzoeker
Berichten
11
Een stuk spek gehaald en geprobeerd Parijs buikspek te maken naar het recept van Nokos.
Het stuk in de rub gezet en 4 uur indirect op 135 graden op de bbq tot een kerntemperatuur van 96 graden.
Tot hier ging het eigenlijk wel lekker tot ik het stuk aan ging snijden de vet kant was zo hard geworden het leek wel een plastic 🙈🙈🙈.

Snel nog maar een keer proberen. 😊

1000021034.jpg


1000021049.jpg


1000021074.jpg


1000021077.jpg
 
Klinkt als een zwoerd die niet warm genoeg is geweest. Op je foto's zie je ook duidelijk een zwoerd. Die krijg je alleen maar krokant op hele hoge temperaturen. Als je dat niet wilt kan je hem er beter afsnijden.
 
  • Leuk
Waarderingen: riba
Op de foto’s is duidelijk te zien dat de zwoerd er nog op zit, die krijg je met deze bereidingswijze inderdaad niet eetbaar. Volgende keer beter er af snijden.

Was (op de buitenste rand zwoerd na) het vlees wel lekker en zacht?
 
  • Leuk
Waarderingen: Dave
Op de foto’s is duidelijk te zien dat de zwoerd er nog op zit, die krijg je met deze bereidingswijze inderdaad niet eetbaar. Volgende keer beter er af snijden.

Was (op de buitenste rand zwoerd na) het vlees wel lekker en zacht?
Jazeker de rest van het vlees was lekker zacht.
Volgende keer beter al het begin is lastig zullen we maar zeggen😊😉
 
Jazeker de rest van het vlees was lekker zacht.
Volgende keer beter al het begin is lastig zullen we maar zeggen
Met buikspek is het altijd ff opletten met of zonder zwoerd.

Ik kocht een porchetta maar ook niet opgelet en geen zwoerd. Nog steeds héérlijk maar een andere bereiding.

Als ik het resultaat zo zie had je zonder zwoerd een top resultaat gehad.
Lekker nog een stuk halen en nu zonder zwoerd (of mét maar dan een andere bereiding).


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Nou er stond zonder buikspek zonder zwoerd dus daar ging ik eigenlijk vanuit.
Maar jij zegt t kan bijna niet anders dan dat dat het moet zijn.

Waar heb je dit gekocht? Ik hier zeker even melding van maken want dit moet eigenlijk niet kunnen. Als het online is, zou het me niet verbazen dat je een nieuw stuk krijgt als je daar vaker besteld.
 
Terug
Bovenaan Onderaan