Beef en Steak

Waarom een sparerib rek?

Puur voor de ruimte.
Mocht je het nodig hebben kijk dan eens naar de Variera deksel houder van IKEA erg populair hier op het forum.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Op een GrillGuru compact. Gelijk rooster aan veel andere merken. Kun je met het IKEA pannenrekje gewoon met een beetje passen en meten 6 spareribs in een keer klaar maken. En anders minimaal 3. Dat lukt je op zelfs een grotere bbq nauwelijks. 3 naast elkaar.
 
zoals aangegeven....
er passen er meer op de kamado.
morgen dus 4.
 
Ja in het rekje passen er meer...
Maar als je ze vervolgens inpakt en terug legt zonder rekje... Wordt het krap. Had ik vorige week met 5 stuks .. was passen en meten een 6e had denk ik niet gepast...
Denk met rekje 6..en zelfs 8 als je de buitenste zijdes laat steunen tegen het rekje..

Alhoewel..misschien in stukken ...
 
Het is in principe puur voor de ruimte. Door ze op zn kant te zetten "beschadig" je de rubkorst die je op je ribs doet. Als je er niet om geeft omdat je ze toch in het aluminium doet met een saus moet je ze vooral overwegen. Persoonlijk ben ik meer geneigd naar een 2de rooster zoals deze:
Let er alleen wel op dat dit alleen werkt als je 1 dwarsspijl in het midden van je bestaande rooster hebt zoals bij een Weber. Anders zou ik voor een ander rooster kiezen die beter gebruik maakt van het oppervlak van je normale rooster.
 
Ja in het rekje passen er meer...
Maar als je ze vervolgens inpakt en terug legt zonder rekje... Wordt het krap. Had ik vorige week met 5 stuks .. was passen en meten een 6e had denk ik niet gepast...
Denk met rekje 6..en zelfs 8 als je de buitenste zijdes laat steunen tegen het rekje..

Alhoewel..misschien in stukken ...
In de inpak fase kan je stapelen!!
En aflakken doe je in batches.

Dus die rekjes zijn écht handig als je er een paar meer kwijt wil.


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Aflakken kan prima tegelijk. Hele stapel uit de q, eentje uitpakken, aflakken, in het rekje, repeat.
 
Aflakken kan prima tegelijk. Hele stapel uit de q, eentje uitpakken, aflakken, in het rekje, repeat.
Ik lak ze liever plat liggend af.
Kan je wat meer saus kwijt.
Dat lukt dan niet allemaal tegelijk maar gaat snel genoeg om de borden goed gevuld te houden.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Omdat het zo lekker schoon te maken is na gebruik...:)
 
Heel vroeger 😂 had ik nog een weber. En toen al deed ik met dat rekje meer spareribs dan er anders oppassen. Hier 2 maar normaal 3 spareribs en met twee rekjes op de Kamado dus 6 spareribs in een keer

1722455002581.jpeg
 
Dit was trouwens mijn eerste weber 47 OTP. De 57 kon met gemak dus twee rekjes.
 
Nog niet eerder met zo'n rekje gewerkt, maar dat gaan we dus eens uitproberen.
Best handig en je kunt er naast je ribbeltjes ook nog makkelijk meer lapjes/stokjes op kwijt.
Ik heb dan wel 57 cm, maar het lijkt wel alsof het altijd weer te klein is... :ROFLMAO:

Moi.
 
Nog niet eerder met zo'n rekje gewerkt, maar dat gaan we dus eens uitproberen.
Best handig en je kunt er naast je ribbeltjes ook nog makkelijk meer lapjes/stokjes op kwijt.
Ik heb dan wel 57 cm, maar het lijkt wel alsof het altijd weer te klein is...

Moi.
Uiteindelijk is hij altijd te klein......
De stelling is dat "het ideale aantal bbq's n+1 is."
N is hierbij je huidige aantal


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Mss een negatieve side note en niet voor iedereen van toepassing maar toch: ik vond het echt een kl*te klus om het rek schoon te maken. Dat deed ik dus een tweede keer niet meer en heb het rekje weggegeven. Meer dan 3 racks ribben maak ik eigenlijk niet dus kan het me veroorloven:-)

Mvg Raymond


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan