- Berichten
- 1.021
Hoi Bbq genoten,
Gisteren was het een stralend mooie nazomer dag in het zuiden des lands. En wat is er dan lekkerder om de bbq aan te steken voor een middagje Low en Slow te Bbqen. De voorraad pulledpork was op in de vriezer. Dus dit was een mooie mogelijkheid om het aan te vullen. Ik heb een Koreaanse Pulledpork gemaakt en een Pulledpork gemaakt op de simpele manier ( Bijde recepten komen van de site van Dennis )
Ik ben de dag ervoor begonnen met beide procureurs in te rubben en sausen te maken voor de koreaanse Pulledpork, lekkere verse nieuwe koreaanse bbq saus gemaakt,Kimchi mayonaise ( met zelf gemaakte kimchi van dik 7 maanden oud, moet zeggen hoe langer de kimchi staat hoe lekkerder die wordt
) En als laaste heb ik de white sauce gemaakt . De bbq saus voor de simpele procureur had ik nog staan ( ik maak altijd een voorraad van de Noskos’ Sweet Smokey Bbq Sauce die vind ik gewoon lekker op Pulledpork en ook op spareribs )
De Koreaanse versie ( 2,4 kilo ) heb ik ingesmeerd met gochujang pasta en de simpele versie ( 2,8 kilo ) heb ik gerub met Southern Succor Pork Rub.
Dit kon mooi een nachtje je koeling in.
De dag erna heb ik in het stralende zonnetje de bbq gereed gemaakt en de twee stukken procureur op de bbq gelegd voor 5 uur op 120 c indirect.
Na 5 uur heb ik de bark gecheckt en deze zat vast.
Vervolgens heb ik beide procureurs ingepakt en er een thermometer in geduwd.
Kwa temperatuur liepen ze beide mooi gelijk op. De Koreaanse versie tikte iets eeder de 92 c aan dan de Simpele versie maar die liet ook niet lang op zich wachten voor die de 92 c aan tikte en ik de priktest bij deze ook kon gaan doen.
De Koreaanse versie was klaar op 94 c en de Simpele versie was klaar op 96 c ( dit was ook een iets dikker stuk procureur )
Vervolgens heb ik beide procureurs van de bbq gehaald en deze voor 15 min laten uitdampend.
om vervolgens terug in te pakken voor 45 min.
Ondertussen had ik mooi de tijd om de Koreaanse Bbq saus en de Bbq saus voor de Simpele Pulledpork op te warmen.
Na 45 min kon het feestje beginnen en heb ik beide procureurs gepulled en op smaak gebracht met de sauzen.
Vervolgens heb ik de broodjes opgemaakt en hebben we lekker genoten van deze beide versies van Pulledpork. Ik zelf houd ervan om de Koreaanse versie op een hard keizerbroodje te eten met lekkere kimchi mayonaise en de white sauce en een augurken gesneden erop. De simpele versie gaat lekker op een zacht broodje met bbq saus en cowl salade.
Ik weet , je haat de Koreaanse versie of je houd ervan ( ik vind het lekker terwijl andere hier in huis er niks van moeten hebben ) Als je de Koreaanse versie proeft als die zo van de bbq komt kan die vlak proeven maar door de combinatie van de Koreaanse Bbq saus die erdoor gaat in combinatie met de kimchi mayonaise en de white saus op het broodje vind ik hem jummie. De Simpele versie blijft ook gewoon een Classic kwa smaak
De rest wat ik over had, heb ik mooi vacuüm getrokken en gaat de vriezer in om weer heerlijk van te smullen.
Dankjewel voor het lezen!
Gisteren was het een stralend mooie nazomer dag in het zuiden des lands. En wat is er dan lekkerder om de bbq aan te steken voor een middagje Low en Slow te Bbqen. De voorraad pulledpork was op in de vriezer. Dus dit was een mooie mogelijkheid om het aan te vullen. Ik heb een Koreaanse Pulledpork gemaakt en een Pulledpork gemaakt op de simpele manier ( Bijde recepten komen van de site van Dennis )
Ik ben de dag ervoor begonnen met beide procureurs in te rubben en sausen te maken voor de koreaanse Pulledpork, lekkere verse nieuwe koreaanse bbq saus gemaakt,Kimchi mayonaise ( met zelf gemaakte kimchi van dik 7 maanden oud, moet zeggen hoe langer de kimchi staat hoe lekkerder die wordt

Dit kon mooi een nachtje je koeling in.
De dag erna heb ik in het stralende zonnetje de bbq gereed gemaakt en de twee stukken procureur op de bbq gelegd voor 5 uur op 120 c indirect.
Na 5 uur heb ik de bark gecheckt en deze zat vast.
Vervolgens heb ik beide procureurs ingepakt en er een thermometer in geduwd.
Kwa temperatuur liepen ze beide mooi gelijk op. De Koreaanse versie tikte iets eeder de 92 c aan dan de Simpele versie maar die liet ook niet lang op zich wachten voor die de 92 c aan tikte en ik de priktest bij deze ook kon gaan doen.
De Koreaanse versie was klaar op 94 c en de Simpele versie was klaar op 96 c ( dit was ook een iets dikker stuk procureur )
Vervolgens heb ik beide procureurs van de bbq gehaald en deze voor 15 min laten uitdampend.
om vervolgens terug in te pakken voor 45 min.
Ondertussen had ik mooi de tijd om de Koreaanse Bbq saus en de Bbq saus voor de Simpele Pulledpork op te warmen.
Na 45 min kon het feestje beginnen en heb ik beide procureurs gepulled en op smaak gebracht met de sauzen.
Vervolgens heb ik de broodjes opgemaakt en hebben we lekker genoten van deze beide versies van Pulledpork. Ik zelf houd ervan om de Koreaanse versie op een hard keizerbroodje te eten met lekkere kimchi mayonaise en de white sauce en een augurken gesneden erop. De simpele versie gaat lekker op een zacht broodje met bbq saus en cowl salade.
Ik weet , je haat de Koreaanse versie of je houd ervan ( ik vind het lekker terwijl andere hier in huis er niks van moeten hebben ) Als je de Koreaanse versie proeft als die zo van de bbq komt kan die vlak proeven maar door de combinatie van de Koreaanse Bbq saus die erdoor gaat in combinatie met de kimchi mayonaise en de white saus op het broodje vind ik hem jummie. De Simpele versie blijft ook gewoon een Classic kwa smaak

De rest wat ik over had, heb ik mooi vacuüm getrokken en gaat de vriezer in om weer heerlijk van te smullen.
Dankjewel voor het lezen!