- Berichten
- 695
Hoi hoi.
Voor de foto wedstrijd " van de buren " was de opdracht april. Elke letter staat voor een ingrediënt die je zelf mag invullen.
nou nou wat een breinbreker was dit.
Overal vond ik wat voor..behalve de I.
Dagen lang aan het denken geweest..
Laat ik maar biertje nemen..wellicht dat we dan wat kunnen bedenken.
Sjonge jonge..dat ik daar niet opgekomen ben..
Dus dames en heren.. voor u staat
APRIL
Abrikozen jam, all brine
Peper
Ribs
IPA
Limoen Sap.
Dit zijn mijn ribbs.. potdikke zelden zulke dikke ribs gehad. Een kilo per stuk
De vorige keer was dit echt een succes alleen te zout..deze keer heb een mildere pekel gekozen ( all brine) en minder lang pekelen.
De all brine, en limoen Sap gemengd en de ribben voor 24 uur in de semi seal gedaan
Na 24 uur de ribs uit de pekel gehaald, en droog gedept en terug in de koelkast om aan te drogen..
Toen de Joe aangestoken op 105 en de ribs voorzien van een klein beetje rub voor de kleur. 2 dikke blokken appelhout er op en lets goo
Na 2 uur even spieken..
Nou..dat gaat mooi..
Tijd voor een spraytje van appelazijn en wiskey.
Na nog een uurtje...
Top.. tijd om ze in te pakken.
Klontje boter en een scheutje IPA.
Dit mag 2 uur lekker verder garen, dan kan ik mooi een glace maken..
Voor de foto wedstrijd " van de buren " was de opdracht april. Elke letter staat voor een ingrediënt die je zelf mag invullen.
nou nou wat een breinbreker was dit.
Overal vond ik wat voor..behalve de I.
Dagen lang aan het denken geweest..
Laat ik maar biertje nemen..wellicht dat we dan wat kunnen bedenken.
Sjonge jonge..dat ik daar niet opgekomen ben..
Dus dames en heren.. voor u staat
APRIL
Abrikozen jam, all brine
Peper
Ribs
IPA
Limoen Sap.
Dit zijn mijn ribbs.. potdikke zelden zulke dikke ribs gehad. Een kilo per stuk
De vorige keer was dit echt een succes alleen te zout..deze keer heb een mildere pekel gekozen ( all brine) en minder lang pekelen.
De all brine, en limoen Sap gemengd en de ribben voor 24 uur in de semi seal gedaan
Na 24 uur de ribs uit de pekel gehaald, en droog gedept en terug in de koelkast om aan te drogen..
Toen de Joe aangestoken op 105 en de ribs voorzien van een klein beetje rub voor de kleur. 2 dikke blokken appelhout er op en lets goo
Na 2 uur even spieken..
Nou..dat gaat mooi..
Tijd voor een spraytje van appelazijn en wiskey.
Na nog een uurtje...
Top.. tijd om ze in te pakken.
Klontje boter en een scheutje IPA.
Dit mag 2 uur lekker verder garen, dan kan ik mooi een glace maken..