- Berichten
- 242
BBQ op sjiek! Eendenborst, puree van pastinaak en geroosterde bloemkool met een Malay-curry saus. Een keer van anders.
De voorbereidingen hadden niet veel met de Q te maken, er werd vooral veel in de keuken gekookt. Maar ook dàt is goedgekomen.
Ik heb de stappen van de recepten gevolgd dus ik zal het hier niet nog een keer benoemen allemaal, maar dit zijn de recepten geweest:
Eendenborstfilet in sinasappelglaze:
De bloemkool:
www.gezondaantafel.nl
De pastinaak:
bourgondischfit.nl
Allereerst de sinaappelglaze. Dat begint al goed want oi oi wat rook dat lekker. Pruttel de pruttel:
De curry gemaakt en de groenten mochten even pruttelen. De curry was overigens wel heel crème fraicherig en dat vinden wij al snel overheersend dus later heb ik die maar apart gehouden:
Later de bloemkool bestreken met wat gerookt paprikapoeder en die mocht nog 10 minuten roken op een blokje eikenhout:
Toen was het wel klaar met de voorbereidingen en mochten de hoofdrolspelers aantreden. 2x3 minuten grillen:
Dat begon er al goed uit te zien, snel de glaze erop!
Na 2x3 was de kern 38 graden, daarna nog rustig indirect naar 63 graden laten toenemen:
Puntje bij paaltje komt het er dan zo uit te zien:
Pastinaak: was ok. Niet bijzonder. Leuk om eens gemaakt en gegeten te hebben.
Bloemkool: dikke prima…zonder de Malay-curry. Daar vonden we de crème fraiche tè aanwezig, volgende zou een eetlepel voor ons genoeg zijn.
De eend: die was heerlijk! Mooi rosé nog, krokant gebakken vetlaag en mooi van smaak. De sinasappelglaze maakt het ook echt af, wat een knaller is dat!
Bon appetit!
De voorbereidingen hadden niet veel met de Q te maken, er werd vooral veel in de keuken gekookt. Maar ook dàt is goedgekomen.
Ik heb de stappen van de recepten gevolgd dus ik zal het hier niet nog een keer benoemen allemaal, maar dit zijn de recepten geweest:
Eendenborstfilet in sinasappelglaze:
De bloemkool:

Geroosterde bloemkool van de bbq: een recept van Jord Althuizen
Geroosterde bloemkool van de bbq is een recept van Jord Althuizen. Bloemkool is een icoon van de oer-hollandse keuken, gecombineerd met kruid
De pastinaak:

Pastinaakpuree | Bourgondisch Fit
Deze pastinaakpuree bevat onder andere kalium, magnesium, ijzer, vitamine C en een hoog gehalte aan vezels en eiwitten, maar is bovenal erg enorm smaakvol!

Allereerst de sinaappelglaze. Dat begint al goed want oi oi wat rook dat lekker. Pruttel de pruttel:

De curry gemaakt en de groenten mochten even pruttelen. De curry was overigens wel heel crème fraicherig en dat vinden wij al snel overheersend dus later heb ik die maar apart gehouden:

Later de bloemkool bestreken met wat gerookt paprikapoeder en die mocht nog 10 minuten roken op een blokje eikenhout:

Toen was het wel klaar met de voorbereidingen en mochten de hoofdrolspelers aantreden. 2x3 minuten grillen:

Dat begon er al goed uit te zien, snel de glaze erop!


Na 2x3 was de kern 38 graden, daarna nog rustig indirect naar 63 graden laten toenemen:

Puntje bij paaltje komt het er dan zo uit te zien:

Pastinaak: was ok. Niet bijzonder. Leuk om eens gemaakt en gegeten te hebben.
Bloemkool: dikke prima…zonder de Malay-curry. Daar vonden we de crème fraiche tè aanwezig, volgende zou een eetlepel voor ons genoeg zijn.
De eend: die was heerlijk! Mooi rosé nog, krokant gebakken vetlaag en mooi van smaak. De sinasappelglaze maakt het ook echt af, wat een knaller is dat!
Bon appetit!