- Berichten
- 695
Hoi hoi
De pulled pork was weer bijna op.. snel nieuwe maken dan..
Het begon al vrij mysterieus .. ik had een procureur..maar dit voelde aan als 6 kilo.. hmm vreemd wat zou dit dan zijn..
Yes!! 2 procureurs..
Na het ondooien, kunnen we ze bij snijden..en een injectie vloeistof maken.
Heeft dit nog wel zin vroeg ik mij af..ik injecteert immers al jaren
Afijn dit is hem dan.
Gerubt en geïnjecteerd..
Dit mag de koelkast in tot de volgende dag.
Hellaas was er nog een groot gedeelte van de pork niet dooi..hierdoor kon ik niet meer dan 25% injecteren van wat ik gebruikelijk doe.
Afijn de volgende ochtend
Joe warm..blokje kers en blokje appelhout.
En zie hier..onze toppers van de dag..
Die staan lekker te roken.. hop hop naar de 70 graden.
Na verloop van tijd de krokante stukjes sprayen met appelsap appel azijn en jacky D.
Na 5 uur was de 70 graden bereikt. Tijd voor de glace..
Na 2 uur in de glace zag het er mooi uit.. tijd om in te pakken.
Toen alles ingepakt was..tijd om door te garen..nekkie 1 was 95 graden..en nekkie 2 was 91.. tijd om ze in te prikken...
Jawel hoor..botertje zacht..nu in 2 tempex boxen en een uurtje rusten..
De pulled pork was weer bijna op.. snel nieuwe maken dan..
Het begon al vrij mysterieus .. ik had een procureur..maar dit voelde aan als 6 kilo.. hmm vreemd wat zou dit dan zijn..
Yes!! 2 procureurs..
Na het ondooien, kunnen we ze bij snijden..en een injectie vloeistof maken.
Heeft dit nog wel zin vroeg ik mij af..ik injecteert immers al jaren
Afijn dit is hem dan.
Gerubt en geïnjecteerd..
Dit mag de koelkast in tot de volgende dag.
Hellaas was er nog een groot gedeelte van de pork niet dooi..hierdoor kon ik niet meer dan 25% injecteren van wat ik gebruikelijk doe.
Afijn de volgende ochtend
Joe warm..blokje kers en blokje appelhout.
En zie hier..onze toppers van de dag..
Die staan lekker te roken.. hop hop naar de 70 graden.
Na verloop van tijd de krokante stukjes sprayen met appelsap appel azijn en jacky D.
Na 5 uur was de 70 graden bereikt. Tijd voor de glace..
Na 2 uur in de glace zag het er mooi uit.. tijd om in te pakken.
Toen alles ingepakt was..tijd om door te garen..nekkie 1 was 95 graden..en nekkie 2 was 91.. tijd om ze in te prikken...
Jawel hoor..botertje zacht..nu in 2 tempex boxen en een uurtje rusten..