Hi allemaal,
De voorspelling was “droog” voor zondag, dus dat zou dan een prima moment zijn voor een eerste keer de WSK. Op t menu stonden shortribs: 2 slabs, dus 1x met koffierub, en 1x een “gewonere” rub, konden we meteen vergelijken…
De ribs VOOR de trim
De ribs NA de trim (niet te veel, hier houden we wel van vet)
En met de rub erop
Zoals te zien, de ene slab is een STUK dikker dan de andere, achja, dat “probleem” lossen we wel op tegen de tijd dat het echt een issue wordt…
Ondertussen de WSK gevuld met wat kolen en de ribs erop gezet. Temperatuur laten klimmen tot 130-140C: eenmaal op temp blijft hij SUPERconstant! Eigenlijk geen omkijken naar!
Na een uurtje of 2-2.5 (verrassend snel als je t mij vraagt…) zijn beide slabs rond de 70C, dus tijd om te wrappen met een beetje appelsap.
Een uurtje later is “de dunne” al op 95C, dus tijd om m eraf te halen, en dan komt de grootste uitdaging (ik weet al dat ik ga falen), namelijk geduldig wachten en laten rusten (en in de over op 70C om warm te houden tot vanavond…)
Een klein uurtje rusten later, TOCH maar ff een klein stukje proeven
Nee hoor was helemaal niet lekker
Dan maar verder “geduldig” wachten tot “de dikke” aan zn goede kerntemp komt…
Dat is een kleine anderhalf uur later. Dan is t rond 15u. Dus ook deze in de over op “warmhoudtemperatuur”.
En dan is t tijd om aan te vallen… HEEEEERLIJK….
Yumyumyum




T vlees was wat droger dan gehoopt, lag meer aan t vlees dan aan de bereiding (al zeg ik t zelf…
)
Afgezien van t resultaat, ben ik vooral ook heel blij met mn WSK. Wat gaat die stabiel man! Met mn MT57 moest ik (waarschijnlijk omdat ik n prutser ben….
) continue pielen met schuifjes/luchttoevoer, maar met deze was t de temperatuur bereiken de schuifjes op de bovenkant een klein beetje dichter zetten, en dan blijft t prima! Continue 135-140C gehouden. Alleen was op een gegeven moment mn kool een beetje op, dus moest ik t hele rooster + deflector weghalen om t bij te vullen, maar zelfs daarna was t zo weer op (goede) temperatuur… blijblijblij
De voorspelling was “droog” voor zondag, dus dat zou dan een prima moment zijn voor een eerste keer de WSK. Op t menu stonden shortribs: 2 slabs, dus 1x met koffierub, en 1x een “gewonere” rub, konden we meteen vergelijken…
De ribs VOOR de trim
De ribs NA de trim (niet te veel, hier houden we wel van vet)
En met de rub erop
Zoals te zien, de ene slab is een STUK dikker dan de andere, achja, dat “probleem” lossen we wel op tegen de tijd dat het echt een issue wordt…
Ondertussen de WSK gevuld met wat kolen en de ribs erop gezet. Temperatuur laten klimmen tot 130-140C: eenmaal op temp blijft hij SUPERconstant! Eigenlijk geen omkijken naar!
Na een uurtje of 2-2.5 (verrassend snel als je t mij vraagt…) zijn beide slabs rond de 70C, dus tijd om te wrappen met een beetje appelsap.
Een uurtje later is “de dunne” al op 95C, dus tijd om m eraf te halen, en dan komt de grootste uitdaging (ik weet al dat ik ga falen), namelijk geduldig wachten en laten rusten (en in de over op 70C om warm te houden tot vanavond…)
Een klein uurtje rusten later, TOCH maar ff een klein stukje proeven

Nee hoor was helemaal niet lekker

Dan maar verder “geduldig” wachten tot “de dikke” aan zn goede kerntemp komt…
Dat is een kleine anderhalf uur later. Dan is t rond 15u. Dus ook deze in de over op “warmhoudtemperatuur”.
En dan is t tijd om aan te vallen… HEEEEERLIJK….
Yumyumyum





T vlees was wat droger dan gehoopt, lag meer aan t vlees dan aan de bereiding (al zeg ik t zelf…

Afgezien van t resultaat, ben ik vooral ook heel blij met mn WSK. Wat gaat die stabiel man! Met mn MT57 moest ik (waarschijnlijk omdat ik n prutser ben….

Laatst bewerkt: