- Berichten
- 3.616
Tijdens het shoppen voor de Kerstperiode bij de Makroslager was er een voor verpakte porchetta in het winkel karretje beland.
Mede in het kader van de goede voornemens van het topic gestart door @SandyMan en gesteund door het mooie weer werd dit het doel voor afgelopen zondag: porchetta!!
Heerlijk gekruid buikspek met een knapperig korstje! Het water liep ons al in de mond! Zou de zwoerd knapperig te krijgen zijn? Moet ik hem nog extra behandelen met bakking poeder en zout
........
Na een onrustige nacht bleek het , na uitpakken, een porchetta zonder zwoerd te zijn.


(vraag: is dit nog wel porchetta of "gewoon" een buikspek rollade????)
Na een korte inzinking toch besloten hem gewoon klaar te maken.
Lekker een uurtje roken op appel bij 110 graden, Vervolgens door op 150-160 graden tot de kerntemperatuur de 65 graden aantikte.
Ondertussen een jam of chutney van rode ui bereiden vrij naar het recept van Simones Kitchen
In plaats van rode wijn rode port gebruikt en de kruiden vervangen door laurier.
Bij de porchetta met rode ui chutney en risotto met spinazie.
Al met al heerlijk gegeten! Zowel de rollade / porchetta als de rode ui chutney zijn een blijvertje.
Wel een nieuwe to do: porchetta ZELF maken MET zwoerd .
Mede in het kader van de goede voornemens van het topic gestart door @SandyMan en gesteund door het mooie weer werd dit het doel voor afgelopen zondag: porchetta!!
Heerlijk gekruid buikspek met een knapperig korstje! Het water liep ons al in de mond! Zou de zwoerd knapperig te krijgen zijn? Moet ik hem nog extra behandelen met bakking poeder en zout

Na een onrustige nacht bleek het , na uitpakken, een porchetta zonder zwoerd te zijn.




Na een korte inzinking toch besloten hem gewoon klaar te maken.
Lekker een uurtje roken op appel bij 110 graden, Vervolgens door op 150-160 graden tot de kerntemperatuur de 65 graden aantikte.
Ondertussen een jam of chutney van rode ui bereiden vrij naar het recept van Simones Kitchen
In plaats van rode wijn rode port gebruikt en de kruiden vervangen door laurier.
Bij de porchetta met rode ui chutney en risotto met spinazie.
Al met al heerlijk gegeten! Zowel de rollade / porchetta als de rode ui chutney zijn een blijvertje.
Wel een nieuwe to do: porchetta ZELF maken MET zwoerd .